Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, March 31, 2010

.. redha jer lah

Assalamualaikum..

Apa kabar hari nie?

Semalam, dah cukup lah sifat langsir sy, day, night & valance.







Sy blom letak butang2 balut pada goblet tue. Tengoklah nanti kalau rajin... sy letaklah, kalau tak rajin cam tue lah kesudahannya :p Asalnya pic nie gelap, sy cerahkan pic nie di photoshop, lalu terserlahlah kecacatannya sana sini ngeeeee..

Ada banyak kelemahan pd langsir nie.. tapi takpe, baru 1st time buat. Material tue sendiri sy tak berapa berkenan. Senang dijahit tapi ia ringan & tak 'jatuh'. Alhamdulillah lah, daripada tak ada!

Ekceli sy tak berapa cerewet sangat pasal material. Asalkan kain tue senang nak jahit & jangan pecah dah. Tapi day curtain mmg sy cerewet lebih sikit, mmg nak yg betul2 org luar tak nampak dalam..
~ dibuatnya ahkak tido berjalan di pagi ahad cam mana? kang ada jenjiran yg putus napas hekhekhekk...

Goblet pon tak sumbat fibre bebetul.. bajet2 ajer fibre belen2 yg ada :p
~ sib baik bajet2 cukup, kalau tidak mmg dah pikir apa alternatif nak perosok dalam tue nngeee..

Lagi satu, kiri kanan valance tue terlebih banyak, nampak terkeleweh. Nak kena potong sikit kiri kanan tue.. mungkin sbb masa jahit 'lari' sikit. Silap tak ukur dulu. Nak ambil potong.. haiiiii kena panjat tangga plak tue :p dah la kita sejak tua2 nie terlebih gayat.. kalau kecik2 dulu lain lah, petang2 nun atas pokok cermai kauu!

Pakailah yg tue dulu, sementara terbuat butang.. nanti baru pendekkan sekali harung. Buruk pon buruklah janji kita punya... cantik pon cantiklah nak buat apa, orang lain punya. Redha jer lah :p

~pic makan makan utk hari lahir MIL & FIL sy... tarikh lahir mereka selang sehari. Walaupun dah tak hidup sekali, tp still ambil kisah... ada org sempat belajar dari kesilapan, tapi ada sesetengah org tak ada peluang ke dua. Redha jer lah..



2 comments:

Sellynna said...

lawa laaa kain langsir tu.. berkenan dgn nite curtain tu.. kalu dpt buat lagi sepasang cushion pon lawa tau!!~ dah cam eric leong la kak zura nih..

azima said...

sellynna..
kalau tgk real x berapa cantik.. pasal tak jatuh kain tue.. wowowooo.. eric leong tue ngggeee..
ahkak nie kalau ke kedai kain pon pening 4-5 kali, matching2 pon tak lulus lagikk.. :p