Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, March 12, 2010

.. dah sihat!

Assalamualaikum...

Apa kabar hari nie? Sihat? Smlm sy ting tong satu hari.. tergolek dari pagi sampai petang, mabuk ubat. Kepala pon pening sama... haiii tido ajerlah jawabnya. Sesekali syok pulak layan mata.. on kipas slow2 & bergumpal dlm selimut, dari pagi sampai petang.

Tapii... tidor lama, kepala rasa berat & rasa seram sejuk.. nak demam balik la pulak. Rasa nak kena buat something yg boleh keluarkan peluh.. bagi kebah sikit. Apalagi... berkurunglah dlm bilik jahit sy & jahit tudung 5 helai yg sy potong ituhari. Haaa itulah dia cara sy 'bersauna', tak payah buang duit beli sauna bagai.. sebaliknya dapatlah rm 100++ lagi utk hasil 'bersauna' smlm.

Dan mlmnya pon rasa seram sejuk lagi.. sambil2 lah jahit satu lagi dress yg sy potong kat office ituhari. Dress yang nie nak mcm dress yg sy pakai di CH (bukan yg twisted neck tue, yg lagi satu) .. memula ingat nak buat wrap dress.. tapi sy takmau beli kain lebih ~ kedekut ahahahaa..

.. sepatutnya wrap dress kena ambil 2 psc di depan & akan saling bersilang utk wrap.. yg nie yg menyebabkan ia pakai byk kain. So wrap dress sy tue jenis tipu-tipu, ~ fake wrap dress ngeeee... wrap hanya bahagian dada shj..

Sy plan nak wrap & nak bubuh tali utk boleh ikat reben.. tapi bila pakaikan ke badan, dan mcm sarat melampau, ngan printed nya yg celoreng-celoreng lagik.
~ kalau ahkak kecik comel tak per.. nie kecik lebar jah!! kikikkikk..

Plan B, ingat nak ganti ngan... apa ke benda namanya tue, dah beli tapi...
~ahkak tatau dia nama hapaa jah.. ahkak punya perbendaharaan kata dlm bidang menjahit nie zero.. tapi yg penting ahkak R-E-T-I jahit!

Nak tahu kegilaan sy sekarang? Sy tengah gila dok study dress/blouse yg ada ruffle la pulak.. & ia sungguh2 cantik & pelbagai... ruffle mmg mudah sangat nak buat, guna lebihan2 kain shj..

Coffee Date Dress





(sumber : www.burdastyle.com)

Yang nie kalau kerja formal & pakai ngan kot... memang cun gila babun. Rasa cam nak buat ajer.. dress tue simple cam basic dress & cuma tambah ruffle ajer... tgklah nanti, kalau bila dah pasang ruffle & tak cantik.. boleh zappp ajer gunting buang & ganti ngan benda lain. Jahit manik kristal 4 segi besar2 tue misalnya.. atau pon bubuh love besar2, jadilah baju kau kunci cintaku dalam hatimu.. haruss sentap ramlah ram ngeeeee..

Kepada yg tanya samaada nak upah dress/maxi.. maaf ler bebanyak, sy ada anak 2, seorang suami, siang bekerja, mlm suri rumah, tengah malam prepare order utk bizz online, lewat pagi baru tidur & di hujung minggu pulak mengajar jahit atau kekadang gi kelas jahit.... sesungguhnya ahkak tak cukup masa utk ambil upah.

Kalau ambil pon, yg simple2 macam jahit sarung kusyen/sarung kusyen utk sofa, tudung.. yg itu i'allah.

0 comments: