Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, March 15, 2010

si belang..

Assalamualaikum..

Hari nie bangun pagi rasa serba serbi kelat! Mata kelat, pinggang kelat & rahang pon kelat :p Lepas subuh pi tido balik.. ngeee. Ambooii letihnya tue cam lah awak tue menoreh getah yer! Itulah tido lagi lepas subuh..

Alkisahnya, sabtu lepas sy pi pos order & terjumpa (terjumpa?) penimbang berat...
~tak mampu beli penimbang sendiri, ahkak miskenn.. nangiss!

.. tertimbang lah berat badan & wow menakjubkan lah jugak. Masa di CH ituhari.. timbang sy 59 kg kauu! Dan timbang yg nie 56 kg, kurang 3 kg dlm 1 bulan.. mengingatkan itu & juga wrap dress itu yg sy plan nak pakai hari nie, yang kelat2 semua hilang... ngeee. Dlm pada dok kata nak diet tapi pantang sebenarnya, pantang jumpa..
~ ahkak hadap tak sedar diri jugak! tapi janganlah timbang tue menipu/rosak.. sure ahkak sentap!

3 pendapat sy tentang makan/diet/berat badan..

- sy mmg jenis tak beria sangat timbang2, ukur2 badan nie.. selagi sy selesa dengan badan sy, tak ada yg melecet, tak der sampai tercungap, tak der yg menyeret nak bawak.. asal sy selesa, sy happy. Tak kuasa sy nak sekat2 makan, bajet2 & teringin2... masa sehat nie lah nak makan.

- mkn di luar/kedai mmg sy hadap bebetul. Tapi di rumah sy kawal sikit apa yg sy makan dan kalau makan terlebih.. kerja2 utk hari tue mesti lebih sikit sebagai hukuman :p

- dan yg penting, sy tak perlu diet/kurus sangat, pasal 'kekasih cerah' suka sy chubby2 sikit..
~ ngeeee bocor rahsia! :p

Oklah tukar tajuk lain... citer ttg diet nie asik nak masuk bakul ajer :p macam lah awak tue maintain sangat bagi pendapat bagai...



Ok, wrap dress nie nama ajer wrap. Tapi tak wrap pon.. selisih tue mmg tetap & tak boleh di buka, sbb sy tanak sangat effect wrap tue. Ikatan reben tue sy tak berapa berkenan sebenarnya, pasal nampak over pulak bg sy yg simple nie.. tak rasa cam kap lam ya nga ker? huhuhhuhu... nanti kalau sy rimas, aper susah.. sy cantas ajer.

Banyak kelemahan baju nie :
- silap tak guna kain jersey juga utk reben tue.. sy pi guna kain apa ntah cam cam cotton ker polyester, tapi bila di sumpul reben, reben jadi kembang tak jatuh cam effect kain jersey.. itu sy tak berkenan.
- utk leher, bias tape tue kecik sangat.. lebarkan lagi baru leher terletak
- turun leher, ke bawah sangat.. mmg pakai tudung, dibuatnya terselak sikit ker.. abis.
- utk melintang di pinggang.. sy buat longgar2, tapi bila longgar.. kalau sy lasak2 sikit, ia terjungkit ke atas.
- effect wrap tue sendiri tak menjadi, sbb sy buat longgar :p

Oleh kerana printed dah semak celoreng, tangan sy buat tangan biasa... idak ler kembung2 bagai. Kang kembung2.. udah macam belon panas ler pulak :p. Ini lah 1st baju sy printed celoreng kuda belang.. Madagaskar sungguh!
~next, maxi twisted neck.. printed harimau kumbang pulak. Meriah ya ampoonn..

6 comments:

Zuria Arshad said...

oooo kuda belang :D sekali pandang nampak cantik, tapi saya kurang berkenan belang2 ni, sebab saya rasa cam aaauuuuuwww.. soklan saya:

"kenapa akak tak buat biasa tape kaler putih?"...

saja tanya, baru la ... iiii like ... i suka itam putih...tp bukan org itam atau putih ye :D

azima said...

Zuria...

aaauuuuuwww.. tue aper? nyah ker? aaauuuww tak rela makk :P

printed tue kaler hitam & cream.. choice bias tape tue boleh pi ambik kaler coklat pasal..

- sy tak ada tudung kaler full hitam/full cream.. sy fikir kalau baju dah celoreng, so kena tudung.. baik body tudung & juga awning tudung.

- sy pakai baju nie dengan tudung kaler coklat.sy mmg tak suka pakai tudung cream/hitam kosong.. kulit gerhana, ahkak nangiiis!

- kalau pemilihan baju minimum boleh combine paling banyak 3 kale.. so cream + hitam + coklat..

- bias tape kena guna kaler yg menyerlah, sbb tujuan bias tape utk highlight.. kalau cream kira out. Kalau hitam kira play to safe :p dan......

... coklat tue yang sebenar-benarnya, mmg kain coklat tue dah ada kat rumah :p

Zuria Arshad said...

hehehe, tak arr rasa macam kuda belang tine je :D ..okay jawapan memuaskan, leh dpt 10 markah gheee :D

azima said...

Zuria...
phewww memuaskan ekk hehehe..

gina marna said...

cantik gak...ilusi mengurus niii...hehehe.

azima said...

gina marna...
image kecik lebar tue telah dibiaskan kepada ilusi kecik molek...larikkkk