Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, March 25, 2010

.. dia & kemeja itu..

Assalamualaikum...

Sy terlajak kenyang pagi tadi :p.. balik petang smlm, sy buat cucuq kodok cicah kuah kari... kenyang sampai tak makan nasik. Carry forward lah nasik ngan kari tue & pagi tadi masa orang lain dok sebuk start enjin nak pi keja, sy pulak menggoreng ikan pekasam. Tumbuk pulak sambal belacan + mempelam....
~ haii.. mana dapat di tahan-tahan, kalau di luar tue cerah melapang kata orang utara, ahkak tetap suap lagi nasik ke mulut... ahhaha!

Ok.. inilah dia & kemeja itu...



.. dlm pic nampak pink sesangat, tapi bukan pink cerah sangat pon.. senang cakap pink belacan, itulah kaler dia. Kalu tanya sy berapa kos sehelai baju... ermmm +- dlm RM 20 sahaja. Giler jimat kan? :) Apa ajer yg nak kena pakai?

Kain, butang tue sy recycle daripada kemeja 'kekasih cerah' yg dah koyak, kain gam keras sy ambil belen2 sy buat awning tudung, benang pon belen jahit tudung.. & lubang butang tue sy upah di kedai. Kalau sesape yg ada mesin canggih, boleh jahit sendiri... mesin jahit sy, jahitan lubang butang ada, tapi tak berapa kemas jahitan dia... nak yg kat kedai jugak2 baru sy puas hati :p

Yg oren, sy lom sempat jahit butang lagi :p..

Alhamdulillah.. kelas maxi online yg sy buat tue dah kat fasa menjahit. Nanti kalau depa dah siap jahit.. sy letak sini. So far baru Rina yg siap potong kain.. http://jarumasindah.blogspot.com/2010/03/jahit-baju-lagi.html



Apa syoknya menjahit nie? Kalau tanya sy...

1- sy punya rangka.. atas kecik & bawah besar..
~ :p jangan tanya ahkak apa yg besar, apa yang kecik... ahkak nangiss!!
.. kalau mencari baju susah nak ada saiz yg terletak elok kat badan..

2- terkurang inci samaaaa....

3- menjahit sy minat & boleh kata menjadilah sikit air tangan.. bakat yg lelain, hancurr!
~ ahkhak ... nangiss!!

4- sy boleh jahit apa sy suka & fesyen macam mana.. jahit boleh ikut fesyen.

5- sy boleh jimat banyak RM RM RM RM

6- sy boleh ambil tempahan & dapat banyak RM RM RM RM RM
~ alhamdulillah..

7- menjait buatkan sendi2 sy bergerak.. tak boleh duduk diam, lenguh2 badan kalau tak ada buat pape..

8- sy suka tengok air tangan sy bila sy pakai atau orang lain pakai.. kalau cantik, boleh naikkan self esteem, kalau buruk.. tak der hal, boleh cuba lagi.

9- sy tak ada fikir atau buat benda2 tak berfaedah.. mesyuarat tingkap misalnya :p

10- menjahit.. my self satisfaction!

0 comments: