Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Sunday, March 21, 2010

.. belon udara panas.

Assalamualaikum..

Kesian kat bebudak asik terperap kat rumah. Hari nie depa merasa pi berjalan la sikit. Siang tadi.. sy pi putrajaya, tengok belon panas.





Orang punyalah ramai & apa2 permainan pon punyalah ramai orang beratur. Sy & 'kekasih cerah' sy memang jenis payah kalau bab2 menunggu... aci tengok ajerlah.

Pergi tempat2 ramai cam nie bukannya tak best, best.. best kalau2 kita nie satu masa rasa low self esteem, bila tengok ada orang yg lagi susah daripada kita.. sekurang2nya kita rasa bersyukur dengan apa yg kita ada. Yang tak bestnya, bila macam2 orang ada, maka macam2 gaya. Kekadang jumpa gaya yg tak kena dek mata... ermmm susah nak cakap :p

... atau lebih mudahnya cam gini, jumpa seorang yang cantik, tapi miskin & sengsara. Dari satu segi kita rasa syukur, sebab walaupun kita kurang baik, paling tidak kita sedar diri. Satu segi lagi, hati kita nie asik berkata2 yg tak syok.. dosa kering!



Bila masuk ajer precint 2 & nampak belon panas... dah merintih dorang nie, nak pi dekat... siap nangis2 mintak, padahal parking pon belum. Nasib baik jugak dorang elok tak nangis mintak naik belon. Dapat belon sorang satu.. menonog ajer jalan. Pakat main & lari sana sini main sama2 & balik rumah jer semua pakat tidoq.. letih. Senang lah hati tengok depa, minggu2 lepas sy sibuk. Hujung minggu buat kelas, pi kenduri & jenguk orang sakit... so mana2 tak pergi. Kesiannn...
~ sy jumpa x-uum kat sana.. sama satu ko-k, sama2 lupa nama, dah tuaa.. :p

MIL sy diuji sekarang nie.. adik beradik dia sakit2.. bagi org yg kuat 'memikir' cam dia, mesti semua tue memberatkan kepala...
~ kekadang org kuat memikir nie ada baik & ada buruk.. baik pasal banyaka mbil berat orang lain. buruk.. nanti tak pasal2 kita yg sakit sama!

.. sy? sy tak cukup baik.. contoh yg paling senang, kalau sedara2 sy sakit.. sy boleh lalu makan lagi... ngeee.
~ sy tak cukup baik!

2 comments:

Zuria Arshad said...

saya yang dok sini pun malas pi, tgk dari balkoni umah je eh :D panas la

azima said...

zuria..
silap banyak tak koling2 kan? kalau tidak boleh sama2 tengok dari balkoni... ngeee.

mujur ahad lepas x berapa panas, mendung sesikit & tak sempat tgh hari dah move pon dr situ :p

.... di sana, yang panas hanya 2 benda:

1- dressing orang 'panas'
2- belon udara panas