Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, March 5, 2010

rahsia Jumaat...

Assalamualaikum...

Ngeee.. sape yg masuk blog sy smlm, mmg kena perumpamaan ' masuk toilet tak flush.. euwww!' Sy sibuk la smlm.. melaksanakan tanggungjawap yg diamanahkan hikss.. berdidikasi ler sangat! :p

Hari nie hari Jumaat, di blog 'kekasih cerah' sy..
~ermm laling sy pon dah berblog dah skrg nie... & tekalah sape cikgunya :p

.. ada muatkan ttg rahsia Jumaat..
~ ahkak ingatkan dia dedah rahsia malam Jumaat.. kusss semangat ahkak tau! ngggeeee hurut dada.. hurut dada.

ia ttg amalan2 sunat yg dibuat pd hari Jumaat. Tapi org perempuan nie satu yg sy tgk.. kalau Jumaat sinomim depa nak pakai baju kurung. Pasaipa?
~ ceeeewahh cam la org yg menaip tue kat buat keja lagu tue.. :p

.. tapi sy nie tak selalu la dok buat lagu tue, pasai sy merempit gi keje.. so kain2 nie malas nak pakai, dlm sebulan pakai bj kurung tue mmg jarang sangat.. pasai malas iron baju sama!
~ kekekkeeke pecah rahsia malas iron baju!

.. mmg sy malas sungguh-sungguh iron baju, tambah2 kalau baju sendiri. Sy lagi rajin/pandai iron baju yg sy dok jahit. Itu pasal beli baju / kain, sy aim yg tak byk kerenah ngeee...

tapi kat mana kita tadi? Jumaat pasai baju kurung pasaipa.. sedangkan jambul nampak jugak. Sama jugak ngan pakai tudung bulan Ramadhan.. padahal bulan2 lain dedah habis. Phewww.. nie kalau bukak tajuk nie kat 'kekasih cerah' sy sure tak sempat mencelah, dia mmg pantang sangat.. lagi2 kalau perkataan 'busana muslim/muslimah'. Muslimah la sangat, rambut tutup leher nampak.. fesyen katanya!

Tapi nak nasihat pon tak boleh, nanti dia jawap balik... awat ingat aku tak mengaji? Huhuhhu... makan dalam tue, baik tak payah. Tapi kalau di biar shj.. lama2 tak tegur dah jadi hilang keyakinan la pulak. Bila nampak org solat, sujud dahi lapik kain telekung.. nak pass memo cakap solat tak sah pon ketaq tangan. Haru.. haruu!

Update, nie yg sy giveaway kat 2 member maya yg sudi sembang ngan sy ituhari..

Sallynna


Zuria

2 comments:

Sellynna said...

wekekek patot ler kenal smcm je gambo totebag & sotong tu.. rupanya kita punye..

thnks ye kak zura.. beg tu mmg lawa.. tp kalu pakai dgn dress & tudung akak tu lagi lawa.. hahahah (sempat lagi kempen nih)

azima said...

Sellynna..
boleh tue sempat kempen.. sotong tue sekali tgk cam sedap buat sotong celup tepung... 2 kali tgk kaler, cam sotong celup belacan... larikkkkkk!!!

ngeee..