Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, March 22, 2010

.. mitos?

Assalamualaikum...

Baju kemaja 'kekasih cerah' sy dah siap.. hanya tunggu utk jahit lubang butang & esok dia dah boleh pakai dengan gharang :p
~cukuplah 2 helai yang nie dulu.. tiap2 hari gharang pon bahaya jugek, hati kecil sy berkata nggeee



.. jahitan kemas sikit lah daripada buat baju pompuan, sebab kemut ajer menjahitnya.. pedo habis kikikik & satu hint yg sy nak bagi utk bagi kemas jahitan... 'berdamping' lah dengan tapak zip, nescaya anda akan temui rahasianya nanti :p Camlah misteri nusantara sesangat kan.. padahal tapak zip ajer :p. Jangan tanya sy apa rahasianya.. balik & teliti sendiri.
~ habihlah nanti semua pakat selongkaq cari tapak zip... butang baju melayu (read: tapak zip) aku mana pah?!

.. tapi sy menggunakan mesin jahit portable singer ( sy mmg pengguna mesin jahit singer yg tegar!) ... & jika anda menggunakan brand/jenis highspeed, jika tapaknya lain daripada yg sy punya.. mungkin mujarab, mungkin jugak tidak!

Mitos, air tangan dlm menjahit nie dia based on keturunan orang yang menjahit... betul ker? Sy pernah terserempak ngan ah so kat kedai jahit, dia buat lubang butang seluar. Rasa nak nangis bila tengok seluar yg dia jahit...
~ jangan pandang pada pleat, jangan pandang pinggang seluar.. pandang loop utk tali pinggang pon dah buat ahkak sentap!

... serius memang kemas giler2 jahitan dia. Pernah jugak terserempak ngan aci, dia bawak anak baju yg depa pakai ngan sari tue... ayoyoooo macam menjahit dengan mata terpejam ajer kekdahnyer!
~ ntah2 sambil jahit.. tangan sebelah dok canai roti kot, larikkk!

... serius ahkak geleng kepala, hati sy nakal berkata.. buat rugi beli benang ajer :p. Tapi hati murni sy berkata2.. biar buruk, tapi semangat mau ada!
~ mungin dia punya air tangan tak berapa menjadi pasal material kain kot, kain kejung.. off course outcome pon kejung.. larikkkkk!

.. kalau kaum sendiri, 50-50. Ada yang ok.. ada yang ke laut jugak. Tapi mitos biar tinggal mitos. Apa ada pada mitos.. kalau kejung, kalau kelaut pon, end of the year.. hasil menjahit boleh sambar rumah batu sebijik!

~ ahkak punya outcome?... ermmm errrr biarlah Malaysia menilainya, apa2 pon jangan lupa vote ahkak!

0 comments: