Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, March 10, 2010

.. tak sihat..

Assalamualaikum..

Apa kabar hari nie? Sy sekarang dah rasa perit tekak & seram sejuk badan, cam nak demam. Smlm lepas balik keja, sy gi kamdar, cari kain jersey & lepas tue merayap pulak cari barang jahit. Hujan kejap renyai & kejap lebat.. demi mencari rejeki, main aci redah ajer la :p

Skrg nie dah merasalah.. tapi takper itu semua rahmat & nikmat. Sekali telan ayaq lioq rasa perit.. baru kenang balik nikmat masa sihat dulu!

Lunch hour smlm, sekali hadap.. dapat jugak sy gunting 5 helai tudung jakarta. Memang cam tue lah kalau bersungguh.. kalau kat rumah, jangan harap lerr. Buat keje semua sambil-sambil.. tambah plak Ishak tue kalau lama sangat sy 'hilang' dia tau dah cari sy kat mana. Masuk bilik jahit sy & mintak 'servis'.. mak nak enen katanya. Baru nak angkat gunting, nak potong kain.. letak la balik.
Itu baru servis anaknya.. belum servis bapaknya ahahahhahah... kikkik!

Itu sebab lah sy buat keja2 menjahit tue sbg part time shj. Kalau full time.. rasa2 Ishak nak kena hantar ke taska jugak, kalau dia di rumah sure tak jadi apa satu keja. Makin lama mengadap sy, makin dia manja, makin dia nak mengulit dia ajer keja nyer..

.. baik sy hantar di pi taska & sy pi keja. Yang menjahit tue kalau sy ada masa & sy larat sy buat, kalau tak sy meniaga online ajer. Dok pulun teruk2 sangat pon buat apa.. duit bukan segala-galanya...

Ituhari, masa sy pulun buat kelas & join kelas... sabtu & ahad ada kelas. Idris dah nak nangis cakap rindu sy. Haiii tak tau lah nak cakap cam mana perasaan tue. Nak pi kelas pon dah tak seronok.. dok ingat kat dia, sbb sy sangkakan dia ok. Bila sy ke kelas, 'kekasih cerah' sy bawa anak2 pi rumah MIL sy & disana ada wan (MIL sy) & kekadang ada sepupu2 (anak adik ipar sy)..

.. so sy sangka kan anak2 sy ok, boleh main2 sama2 sementara sy balik kelas. Rupanya anak2 nie, still rasa lain sbb mak tak der teman, rindu!

Masa tue sy rasa sy terlalu pentingkan diri.. hurmmm. Budak2 sekarang nie cepat membesar & bijak2... jangan sampai satu masa tetiba tersedar anak2 dah besar2 & rasa ralat dah la!

0 comments: