Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..
~ Ada soalan? klik disini : ... tanya kat azima
~ buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & tak buat kelas utk masa nie... tq

Thursday, February 23, 2012

Kelas Jahitan BAJU & KAIN WANITA @ azimaDIYshop 2012

UPDATE :salam... buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & tak buat kelas utk masa nie... tq



Assalamualaikum...
Sy ingin membuat rombakan tentang kelas jahitan @ azimaDIYshop (since sy soon akan jadi fulltime tailor :P)

Kelas jahitan one to one (mean : seorang pelajar, sorang pengajar) detail seperti di bawah :
Kelas Jahitan Pakaian Wanita


- Yuran BASED ON PATERN BAJU
1. Baju kurung/ kedah/pesak gantung (baju sahaja) = RM 70.00
2. Baju kebaya/kebaya asli/ kurung modern biasa* (baju sahaja) = RM 90.00
3. Blouse biasa* = RM 80.00
4. Jubah/maxi biasa* = RM 100.00
5. Kain susun/duyung/susun belakang/selisih = RM 70.00

--------> biasa* = merujuk kepada patern tangan & leher yang biasa, jika nak ubah kepada tangan cuff, leher mandrin atau empire line misalnya... akan ada pertambahan yuran.

- Kelas bersifat kelas intensif... maknanya kelas utk satu hari sahaja. Waktu 9.30 pagi hingga 5 petang (let say tak sempat siap, pukul 5 sy akan take over utk siapkan baju/kain)

- Tarikh kelas : kelas ialah ONE to ONE, anda request ajer bila tarikh.. kalau available boleh buat kelas.
- Deposit RM 20.00 untuk booking kelas & not refundable

- Yuran termasuk barang jahit yang pakai sekali habis (zip, kertas minyak, getah, span) dan peralatan yang pakai tak habis (permaris, gunting, kapur, tali tape) boleh pinjam pakai sy punya...

- Jadi datang dengan : kain, buku bersaiz A4 & alatulis sahaja.

- Boleh request apa patern baju atau kain wanita & ia bergantung kepada pemgalaman menjahit anda & juga bergantung kepada patern yg sy tahu

- Perjalanan kelas seperti berikut :
~ ambil ukuran
~ lukis pola
~ sarapan
~ gunting kain
~ rehat, makan & solat
~ jahit

- Tempat belajar : dirumah sy, Apartment Kasuarina, Bandar Botanic Klang (landmark: Aeon Bukit Tinggi/ GM Klang/ Petronas Pendamar atau lebih tepat di betul-betul penghujung KESAS)

~ memandangkan kelas di rumah, alamat sebenar atau no rumah sy, sy hanya akan beri SELEPAS dah confirm dengan payment)


15 comments:

sitinirzan said...

bilan nov & dis bukak x?if bukak sy nk join..

azima said...

salam,, ya buka, yang ini kiranya sy open utk oct dulu..

Anonymous said...

salam, kelas msh ada ke? saya tinggal kat telok panglima garang, umur 18. nak belajar menjahit. masih ada ke?

Shyra

Anonymous said...

Assalamualaikum..sy syabilla 22 tahun dan tinggal di taman pendamar indah 2..sy berminat utk mengikuti kelas jahitan pn. Azura.mcm mane nk daftar dan sebagainya?

azima said...

salam... buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & t...ak buat kelas utk masa nie

Butterflies said...

salam... nak join class jugak...

azima said...

Butterflies kelas jahitan KIV sampai jan 2013 atau tgk mcm mana nanti k... baby kecik lagi

Mrs Bondjar said...

Nama :Hanida
Email : haniearis@gmail.com

Assalam sis, saya berminat untuk belajar menjahit. kelas jahitan untuk 2013 dah dibuka ke? Saya di banting je :)

Puteri Nur Alia said...

Assalamualaikum.
saya berminat dengan kelas menjahit baju.bila akan dibuka ye?

puteri
lovelypink2life@yahoo.com

NaOMi said...

As salam..sy berminat utk belajar menjahit dgn azura...bagaimana caranya..e mail lina.asmawi@hotmail.com

NaOMi said...

As salam..sy berminat utk belajar menjahit dgn azura...bagaimana caranya..e mail lina.asmawi@hotmail.com

azima said...

maaf semua kelas jahitan sy tak buat tahun nie.. kekangan masa n dok mengasuh anak

nashafarina rina said...

Salam. Skrg dh 2014. Dh blh booking class tak?

nashafarina rina said...

Saya nk msk kelas as soon as possible. Nnt sis sms saya di 0133050188 utk feedback. Terima kasih...

umi adam faris said...

blh join x kelas ni?