Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..
~ Ada soalan? klik disini : ... tanya kat azima
~ buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & tak buat kelas utk masa nie... tq

Tuesday, October 6, 2009

KEDAI NOTA JAHITAN PAKAIAN WANITA, LELAKI, KANAK2 DAN MANIK

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA..
INGIN BELAJAR JAHITAN PAKAIAN, TAPI TAK ADA MASA UNTUK KE KELAS JAHITAN / TAK CUKUP KEWANGAN? INGIN CUBA BELAJAR MELALUI NOTA? JIKA BERMINAT…
Anda hanya perlu lakukan 5 langkah mudah...


LANGKAH 1 : PILIH NOTA YANG INGIN ANDA MILIKI
Nota jahitan pakaian:

• Nota1 Baju Kurung, Kain Susun, Pinggang Getah + Kain Keras, RM 15.00


• Nota2 Baju Kedah Modern,Kain Selisih Belah, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00


• Nota3 Baju Kebaya Modern, Kain Selisih,Pinggang Kain Keras Keliling, RM 15.00


• Nota 4 Baju Kurung Pesak Gantung, Kain Kipas,Pinggang Kain Keras + Getah Kiri & Kanan, RM 15.00


• Nota 5 Baju Kebaya Asli, Kain Kembang, Pinggang Kain Keras + Getah, RM 15.00


• Nota 6 Baju Kurung Modern Gaun Labuh, RM 15.00


• Nota 7 Baju Kebaya Kota Bharu, Kain Susun Depan, Pinggang Keras Keliling, RM 15.00


• Nota 8 Jubah, RM 15.00


• Nota 9 Chongsam, RM 15.00


• Nota 10 Blouse Mengandung, Skirt Labuh, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00


• Nota 11 Baju Kebaya Leher Tinggi, Potongan Princess, Kain Kembang Payung, Pinggang Keras Keliling, RM 15.00


• Nota 12 Blouse Modern, Kain Belah Belakang, Pinggang Kain Keras + Getah Kiri & Kanan, RM 15.00


•Nota 13 Gaun Mengandung Labuh, RM 15.00


•Nota 14 Mini Jubah, Kain Duyung, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00


• Nota 15 Baju Melayu, Butang Tiga, RM 15.00


• Nota 16 Kemeja, Tangan Pendek, RM 15.00


• Nota 17 Baju Melayu, Butang Lima, RM 15.00


Rajah menunjukkan perbezaan antara baju melayu butang 3 dengan butang 5:


• Nota 18 Maxi, Nursing Wear, RM15.00


Nota 19 Baju Kurung Modern, Empire Line, Kain Selisih, Pinggang Getah Keliling RM 15.00


Nota 20 Kaftan / Abaya Butterfly RM 20.00~TERBARU!


Nota 21 Maxi/Dress Twisted Neck RM 30.00 ~TERBARU!


Nota jahitan manik
• Himpunan Jahitan Manik Nota 1-8, RM 15.00



Nota jahitan pakaian kanak-kanak
• Nota 1 Baju Kanak-Kanak A-Line, RM 5.00

~**sila beri alamat email jika oder nota 1 kanak-kanak, kerana cara jahit akan diemail kepada pembeli

• Nota 2 Baju Kurung Kanak-Kanak, RM 5.00


• Nota 3 Baju Melayu Johor Kanak-Kanak, RM 5.00


• Nota 4 Sun Suit Buckle, RM 5.00


• Nota 5 Gaun Tidur Kanak-Kanak, RM 5.00


LANGKAH 2 : TENTUKAN CAJ PENGHANTARAN & PENGENDALIAN


~ SILA KLIK UTK BESARKAN~

OLEH KERANA RATE POSLAJU TELAH BERUBAH, SILA TAMBAH RM 1.00

Caj penghantaran dan pengendalian berdasarkan berat item yang ingin dibeli, melalui POSLAJU ~ caj pos ini terpakai untuk Malaysia sahaja . Jika ingin penghantaran lebih 2000gm, sila email/SMS utk caj penghantaran melalui POS PARCEL

LANGKAH 3 : BUAT PEMBAYARAN KE AKAUN
Sila isikan alamat EMAIL azmaildani@yahoo.com jika membuat bayaran melalui internet.
Bayaran boleh dilakukan ke mana-mana akaun :
~~AKAUN NO. SILA REFER SEBELAH KIRI WINDOW~

LANGKAH 4 : EMAIL/SMS/PM DETAIL DIRI DAN PEMBAYARAN
Sila isi dengan HURUF BESAR.

Nama Penuh :
Alamat: (SILA BERIKAN ALAMAT YG ADA SESIAPA BOLEH RECEIVE, JIKA RETURN.. AKAN DIKENAKAN SEKALI LAGI CAJ POSLAJU)
Email:
No. H/F :
Nama Bank :
Tarikh Bank In :
Amount :
Resit Bank In : (jika pembayaran melalui internet)
Pesanan Item :

LANGKAH 5 : TUNGGU REPLY EMAIL/SMS/PM
Tunggu reply email/sms/pm dari sy. Sy akan beritahu bila nota akan dipos dengan ASAP dan pengeposan hanya pada hari 1, 3 & 5 (Isnin, Rabu, Jumaat) Term 7 hari. Tunggu nota sampai. Jika dalam 1 minggu nota belum sampai, SILA EMAIL/SMS untuk dapatkan ref. no poslaju.. semak/ call pihak pos. Detail boleh didapati di http://www.pos.com.my.


224 comments:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 224   Newer›   Newest»
ain said...

Kalau saya nak belajar jahit baju blouse labuh..ala2 baju punjabi dengan kain kipas belakang sesuai ambil nota yang mana ye..

azima said...

ain..
blouse.. nota 12 atau 14
kain susun belakang.. nota 4

farah said...

kalo saya beli nota bnyk, de diskaun x?mcm dulu...de offer free sumthing...

azima said...

farah...

itu kalau masa sale, buat masa skrg blom sale lg. BTW.. nak beli nota yg mana?

Anonymous said...

saya nk nota 4, nota 9 n 1 kit diy tudung ala de zahr....

azima said...

Anonymous...

2 nota rm 30.
kit tudung rm 25
+ poslaju jika s'jung rm 7.. tq

Anonymous said...

1) azima x de ke mengajar menjahit yg face to face?

2) kalo beli nota azima, kalo x faham boleh tanya @ jumpa azima?

azima said...

Anonymous...
1- Ada, detail klik link kat blog.. kelas jahitan tudung DIY, baju , kain

2. Tgk kat sticky blog, ada link ke thread utk tanya soalan.

A.N.I.S.A.H LIHIN said...

Salam Azima...
saya nak beli nota
Dewasa
Nota 1 dan nota 4

Baju kurung n baju kurung pesak gantung

Kanak-kanak
Nota 2 n nota 3
Baju kurung n baju melayu budak

Berapa ya total...saya bank in ari ni juga...
tima kasih

azima said...

che A.N.I.S.A.H LIHIN..

sorry, tak perasan..

Dewasa: Nota 1 dan nota 4... RM 30

Kanak-kanak: Nota 2 n nota 3... RM 10

+ poslaju jika lokasi s'jung rm 6

tq

Vi0Lette said...

salam azima
saya nak beli nota dewasa
no.1 dan 15

Nota kanak-kanak
no.1

Nota manik.

total cost brape yer..
TQ

azima said...

Blogger Vi0Lette said...

salam Vi0Lette....

nota dewasa -no.1 dan 15.. RM 30

nota kanak-kanak .. RM 5
no.1

nota manik... Rm 15

+ poslaju jika s'jung rm 6

tq

amaizalza said...

Salam kak,
Saya nak beli nota spt di bawah:
1) Nota 8
2) Nota 19
3) Nota 1
4) Nota 4
5) Nota 3( Baju melayu johor kanak-kanak)

Nnt kira yer.. thanks

azima said...

amaizalza...

1) Nota 8
2) Nota 19
3) Nota 1
4) Nota 4
5) Nota 3( Baju melayu johor kanak-kanak

oder rm 65 + poslaju rm 7 jika lokasi s'jung.. tq

Anonymous said...

Salam kak azima,
Saya nak beli nota spt di bawah:
Nota Baju Dewasa
1) Nota 19
2) Nota 4
3) Nota 8
4) Nota 12
5) Nota 17
Nota Kanak2:
1) Nota 1
2) Nota 4
3) Nota 5

Kak tolong kira brape yek? Nak tanya yg nota 17 (baju melayu tu ada nota untuk seluar sekali tak)? kalau berasingan ada tak nota untuk seluar? Thanks kak!

azima said...

che anon..

Nota Baju Dewasa
1) Nota 19
2) Nota 4
3) Nota 8
4) Nota 12
5) Nota 17
Nota Kanak2:
1) Nota 1
2) Nota 4
3) Nota 5

oder rm 90 + poslaju rm 8 jika lokasi s'jung.

nota melayu, baju shj.. seluar tak ada buat masa nie.

sitzaln said...

salam kat azima
sy tlah bank in RM59.00 ke CIMB bank pd 11.08.2010 jam 8.15a.m untuk nota dewasa no 2 dan 15, template baju melayu dan template leher baju kurung/kebaya patern 1 & 3, please check email & sms

Ms Lynn said...

hi sis, nak beli nota 1,4,15,19 . =)

azima said...

hi che lynn

~ ya ada.. nota rm 60 + poslaju rm 7 jika lokasi s'jung.. tq

nico.robin said...

salam,nk tyn peralatan jahitan utk pakaian ada x dlm nota2 tu..sy baru nak belajar menjahit..so xthu sgt apa peralatan utk menjahit nie..tq

azima said...

nico..

Peralatan2 yg mesti ada:

1. Kain 2
2. Pembaris L
3. Pembaris lurus
4. Pembaris melengkung
5. Pita ukur
6. Kapur tanda
7. Gunting utk kain (cari yg ringan)
8. Gunting utk kertas
9. Kertas minyak/surat khabar lama
10. Benang (ikut warna kain)
11. Jarum peniti
12. Jarum jahit
13. Jarum mesin
14. Getah
15. Kain gam lembut (utk leher)
16. Buku jadual ukuran (jika ada)
17. Span baju (jika suka)
18. Mesin jahit

dll

Che Norlia Awang said...

saya nak nota
1. Nota 4
2. Nota 12
3. Nota 14
4. Nota 19

azima said...

salam che norlia..

1. Nota 4
2. Nota 12
3. Nota 14
4. Nota 19

- 4 nota rm 60, lokasi kat mana? kalau sjung poslaju rm 7.. tq

Ms Lynn said...

Salam kak azima, im back. Ritu ade pesan nota....last2 sibuk sgt sampai terlupe... nak Nota 4 pesak gantung dewasa + Nota 2 baju kurung kanak2. Akak kire total, Jab gi saya bank in. Thanks ^^

azima said...

Ms Lynn ...

dah reply rasanya mesej nie.. ada sms ituhari. tq

Anonymous said...

As-salam. Saya nak beli hnya satu nota sahaja, boleh tak hantar scara pos daftar. Lebih jimat.Tk

azima said...

che anon..
boleh kalau nak pakai pos daftar, tapi FYI sejak pos daftar diambil alih oleh poslaju, pos daftar lambat sangat dlm 1 minggu baru sampai & cajnya pon dah naik.. plus minus lebih kurang poslaju jer rate dia.

auni said...

salam..
saya berminat nk beli nota, masih valid ke?

azima said...

che auni..

ya masih jual..

auni said...

saya nak nota no.3- Baju kebaya moden dan no.17- baju melayu..brape ye? saya nak bank in mll cimbclicks jap lagi..n bile buleh dapat..tq

azima said...

che auni..

2 nota rm 30 + poslaju jika lokasi s'jung rm 6

i'allah rabu pos.. tq

auni said...

ok jap lagi saya email maklumat yang saya dh bank in..tq

auni said...

saya dh bank in tadi RM36.00, u boleh check akaun cimb..tq

azima said...

che auni...
tq sy respon kat email nanti.

Anonymous said...

< i > sy nk bli byk nota nih..bley dpt diskaun x?

Anonymous said...

cik azima xda jual nota kain sahaja ka? sy cuma nk nota kain selisih sj. sy nk bli nota 6, 14, 18, & nota pkaian knk2 1, 4,&5

eita zulkifly said...

salam.... akak nk order nota 2,4,8 dan 19 berapa yer??

eita zulkifly said...

salam azima,
akak dah terima nota baju tu, akak beli ye,,, thanks

azima said...

che anon... sy reply rasanya soalan nie kat email... tq

azima said...

che eita..

ok, tg sy jual & hepi sewing.... dah ada yg siap nanti.. tunjuklah pic ekk ;)

Enduk Bungai Tincin Tembaga said...

Hi saya nak nota sis yang berikutnya:

Nota 4
Nota 6
Nota 9
Jahitan Manik
Gaun tidor kanak2.

Tolong kira berapa...saya berada di sarawak.
tq.

azima said...

che enduk..

Nota 4....... rm 15
Nota 6....... rm 15
Nota 9....... rm 15
Jahitan Manik....... rm 15
Gaun tidor kanak2....... rm 5
+ caj poslaju ke sarawak....... rm 10
tq.

dyana said...

salam kak nota utk baju kurung butterfly 2 ada ke?dan akk ada buat nota langsir ke?

azima said...

che dyana..
yg sms sy smlm kan? sy dah reply kat sms.. tq

❤ inscollection ® said...

salam....
saya nak beli nota 1 : Baju kanak2 a-line...

brapa yer..?
poslaju ke email..?
dalam tu mintak email..

tq..

azima said...

che inscollection..

noata rm 5 + poslaju rm 6 jika lokasi s'jung..

noat poslaju tp pic cara jahit sy send dlm email.. tq

❤ inscollection ® said...

ok...nt saya masukkan duit...
tp saya nak juga nota 1,2,3 dan 5..sumer nota kanak2...so saya da kira berat...960gram....so rm7.00 kan pos...
nt saya da bank in saya gtau k

azima said...

❤ inscollection...

sy tak berapa faham...

nota 1,2,3 dan 5.. tue nota dewasa ker?

4 nota dewasa nie rm 60

sumer nota kanak2... 5 nota kanak2 nie rm 25.00


kalau semua dia atas poslaju s'jung rm 8.00

fatinz said...

Nak beli nota jahitan... masih valid lagi tak?

kipassusahmati said...

kak, saya nak oder nota no. kanak-kanak 2, 3 & 5, nota dewasa 3, 8 & 18, dan kit tudung syria, total berapa? termasuk hrga pos..

pm sy tau.

Cake Paradise Valley said...

SAYA NAK ORDER NOTA KANAK - KANAK:-
NO. 2 & 3..AREA KL..BRAPE?

EMAIL: fadillahothman@yahoo.com

zaza said...

akak nota 3 dan nota 14 ngn pos laju bape yeh?

azima said...

che zaza, sepanjang jun 2011 ada sale, harga sale 2 nota rm 28 + rm 6 utk poslaju s'jung... tq

Nita said...

salam,

sy nk beli nota dewasa no.17 (BM butang 5)& nota 19 (kurung moden &kain selisih)..cost plz?
nk tanya, kain selisih tu yg belah ke takde belah?

TQ

azima said...

che Nita...

Waalaikumsalam

Nota no.17 & no.19 RM28 (harga SALE). Caj pos RM6 (semenanjung). nota no.19 Kain selisih = takde belah. Kain Selisih Belah Hanya terdapat di nota no.3.

Terima Kasih

Anonymous said...

Assalamualaikum pn azima..sy nak beli nota kanak2..nota 1,nota 3,nota 4 dan nota 5..pastu nota 8, nota 10 dan nota 13...boleh kirakan harga..tq..

Nur Hidayah

azima said...

che Nur Hidayah...

w'salam..

nota kanak2..nota 1,nota 3,nota 4 dan nota 5..
------> rm 20.00

nota 8, nota 10 dan nota 13..

-------> rm rm 43
+ poslaju jika s'junr rm 7


~ harga nie, harga sale & valid sepanjang jun nie shj k.. tq

Anonymous said...

hi kak, klu nak beli nota ni brapa lama blh sampai? sya tinggal kat sabah...

azima said...

che anon.. dalam 3-4 hari bergantung kepad order. tp term 7 hari.

Anonymous said...

ok tq,so klu nak order 1 nota tu kos penhantaran dia brapa ye?

azima said...

che anon..
1 nota rm 15 + poslaju ke sabah rm 9
~ kalau nak oder biar oder 3 nota, sebab berat 3 nota bawah 500gm = rm 9, so tak rugi caj poslaju.

izyanili said...

salam kak azima..
nota utk jahit lab coat/white coat atau jacket ada tak akak?

terima kasih.

regards,
izyan

azima said...

che izyanili..
x ada buat masa nie..

Anonymous said...

Assalamualaikum!

Azura, saya nak beli nota no. 17 (baju Melayu butang lima) dan template leher dan kocek baju melayu. Nanti sy dtg ambil sendiri.

Hawa Kasim (razwa70@rocketmail.com).

azima said...

che hawa...
yang call sabtu tue ker? sy tunggu tak datang pon...

mizuanita said...

SALAM AZIMA..
saya nak nota baju kurung dan kain lipat depan..
total dengan postage berapa ya...

azima said...

che mizu..

nota bj kurung yg mana? kurung biasa/kurung kedah modern atau kurung pesak gantung?

tp kurung biasa kain susun, kurung kedah modern kain selisih belah, kuurng pesak gantung kain susun belakang... x ada dengan kain selisih

ninie said...

salam...
nk juga tanya..sy sgt2 minat menjahit..tapi xd masa nk pergi kelas...jika saya beli nota jahitan..adakah saya boleh guna walaupun sy xd apa2 basic dlm jahitan..bimbang jugak bila dh bli xreti nk guna...
tq

azima said...

che ninie...
tengok link nota jahitan blouse bella di side bar kanan blog... faham tak bila tgk nota tue?

Anonymous said...

slm..saya nk order nota baju kurung tp nk kain jenis pinggang keras + getah kiri kanan..dlm nota xde cth mcm tu..nk order yg mana yee..

azima said...

che anon..

boleh jer guna nota 1..

Anonymous said...

Salam...saya tinggal di IL, USA. Kalau nak order nota2 baju dan tudung berapa kos penghantaran ke USA.

Anonymous said...

salam..
saya nk order Nota 1, Nota 3, Nota jahitan manik, Nota 2 baju kurung kanak2, dan Nota 3 baju melayu johor kanak2..boleh bgtau saya berapa semua kos yg diperlukan termasuk kos penghantaran...saya menetap di kawasan ampang, selangor..tq...

azima said...

Anonymous said...
Salam...saya tinggal di IL, USA. Kalau nak order nota2 baju dan tudung berapa kos penghantaran ke USA.


waalaikum salam...

bagi list nota baju & nota tudung yang mana nak.. baru sy boleh kirakan berat & caj pos ke sana... tq



Anonymous said...

salam..
saya nk order Nota 1, Nota 3, Nota jahitan manik, Nota 2 baju kurung kanak2, dan Nota 3 baju melayu johor kanak2.


Nota 1 ... rm 15
Nota 3 ... rm 15
Nota jahitan manik ... rm 15
Nota 2 baju kurung kanak2 ... rm 5
Nota 3 baju melayu johor kanak2 ... rm 5

nota rm 55 + poslaju rm 7... tq

Anonymous said...

Salam saya dari IL, USA. Saya nak beli nota2 seperti di bawah:

-Nota 8,10,12,13,14,15,19.
-Nota 3 Baju Melayu Johor.
-Nota Jahitan Manik.
-2.Kit Tudung DIY Ala-Arian.

Boleh puan tolong kirakan berapa harga untuk semua nota2 di atas termasuk kos penghantaran ke US untuk kos pos yang paling murah. Dan lagi satu soalan saya, puan terima tak bayaran cara paypal? Kalau boleh senang urusan saya nak buat pembayaran nanti.TQ.

azima said...

waalaikum salam...

-Nota 8,10,12,13,14,15,19
... 7 nota x rm 15 = rm 105

-Nota 3 Baju Melayu Johor.
... 1 nota x rm 5 = rm 5

-Nota Jahitan Manik.
... 1 nota x rm 15 = rm 15

-2.Kit Tudung DIY Ala-Arian.
... 1 kit x rm 25 = rm 25

jumlah : rm 150

caj pos nanti sy kena double check dengan p.pos... sy x ada akaun paypal buat masa nie, luar malaysia ada yang guna western union

Anonymous said...

sl..
saya sudah buat pembayaran & email maklumat yg diperlukan..tk..

-shima-

Anonymous said...

As-salam. Saya nak jahit jubah jenis yg longgar tu. Nota 8 tu suai tak?

azima said...

salam..

kalau jubah nota 8 tue boleh pakai.. yang itu mmg utk buat jubah.

edaya said...

salam,

Sya nk beli nota 1/2/3/4/5/7/10/11/15 berapa total termasuk kos penghantaran?area jb

Normaliza said...

salam,

saya berminat nak belajar kebaya. boleh ke kalau hanya refer pada nota tu ye?

azima said...

che Normaliza..

boleh tgk sample format nota sy, link nota blouse bella pada side bar kanan.. tgk hat tue, kalau boleh faham yg tue, rasanya boleh lah utk nota yg lelain

Anonymous said...

saya berminat nk beli nota jahitan dewasa nota 4,6,12,19 dan nota kanak2 nota 5...total cost tok semua berapa ye..area sg buloh....

azima said...

che, tq kerana berminat .

4 nota rm 60 + 1 nota budak rm 5

poslaju rm 7...

tq

Anonymous said...

kak, saya nak nota 3,4,5,7,8,11,15,16,17
nota kanak2 4, 5
berapa ek semua dgn postage..

azima said...

rasanya sy dah reply ituhari.. ada tanya kat email gak kan? dah reply...

anis@hrajli said...

salam.
sy berminat utk beli nota 1, nota 4, nota 6. berapa harga + postage?

azima said...

salam anis@hrajli ...

nota 1, nota 4, nota 6 = rm 45 + rm 7 postage poslaju jika s'jung..

Sis Nur said...

salam kak,

sy nk tanya xbleh ke kalau sy nk beli nota part kain shja sebab part baju sy dh belajar tp tang nk buat kain tu sllu xjadi specially selain drpda kain susun tepi. so, harap kalau akak bleh jual 1set nota of jenis2 kain only ke bleh x? nk beli semua nota xcukup kos la kak...hehe

trma kasih, wassalam.

azima said...

Sis Nur...

nota baju ngan kain sekali lah dear, maaf yer...

Siti Nor Salwa Che Lah said...

assalam....
saya baru nak belajar menjahit and berminat nak jahit maxi dress muslimah dengan baju tardisional melayu....buku mna yang patut saya beli????

azima said...

Siti Nor Salwa Che Lah ...

nota 18 & nota 15 atau 16

Ms Lynn said...

slm sis, sy nk nota 19, nota jahitan manik, nota 3 baju melayu johor knk2.

azima said...

Ms Lynn..

slm sis, sy nk nota 19, nota jahitan manik, = rm 30

nota 3 baju melayu johor knk2. rm 5
+ poslaju rm 7

detail akaun kat sidebar kanan blog yer

Anonymous said...

salam..akak td sy ade emel dan sms utk beli nota jahitan..akak de teria x..sy juga telah buat pembayarn kat akak RM67 termsuk kos pos dan 4 nota..

Anonymous said...

salam,
akak td sy ade emel n sms utk beli nota akak 4 biji..dan sy juga telah buat pembayaran

azima said...

nama?

Cikla said...

akak sy dah buat byrn.sy siti sara ab wahid. nota 1.nota 13 dan 16.

tq

azima said...

cikla... noted, dah pos sy inform.. tq

RiRi said...

salam azima,

saya berminat nak beli nota jahitan pakaian kanak-kanak nota 1,2,3,4,5. betul tak kiraan = RM 25 (Nota)+ RM 7 (postage ke semenanjung) = RM 32?

azima said...

Riri... ya betul

RiRi said...

Salam Azima,

Saya baru bank in RM 32 utk nota jahitan kanak-kanak via M2U and saya dah confirmkan payment kat yahoo mail..nanti confirmkan k awak dah terima payment tu...thanks and looking forward to the postage....

azima said...

Riri... sy dah pos tadi, tq

lyndalalinda said...

Salam kak azima klu sy nk semua nota brp rm kak? blh bg diskaun ker..tq

azima said...

nie yg sama sms kat sy tue ker?

Haslinda SG said...

Salam Azima...
Saya nak beli nota

Dewasa
Nota 1,nota 4,nota 15,nota 16 dan nota 17.

Berapa ya total...Bagaimana saya boleh membayar awak? Saya tinggal di Singapura dan saya tak ada account bank di Malaysia.

Terima kasih

azima said...

Haslinda, te kerana berminat

5 nota = rm 75

nak pos daftar ( pos biasa tapi berdaftar) atau poslaju (laju n mahal sikit)

sy kena check postage di pejabat pos n inform total amount kemudian. pymt melalui wastern union

BTW, nanti deal ngan sy di email, azmaildani@yahoo.com


tq

Anonymous said...

kak azima,
nak beli nota bawah ni berapa postage?

Nota jahitan pakaian
- Nota2 Baju Kedah Modern,Kain Selisih Belah, Pinggang Getah Keliling, RM 15.00
- Nota 4 Baju Kurung Pesak Gantung, Kain Kipas,Pinggang Kain Keras + Getah Kiri & Kanan, RM 15.00

Nota jahitan manik
- Himpunan Jahitan Manik Nota 1-8, RM 15.00

Nota jahitan pakaian kanak-kanak
- Nota 2 Baju Kurung Kanak-Kanak, RM 5.00
- Nota 3 Baju Melayu Johor Kanak-Kanak, RM 5.00

azima said...

che anon,

3 x rm 15 + 2 x rm 5 = rm 55
add rm 8 utk poslaju jika s'jung... tq

Anonymous said...

salam kak azima,

yg 3 x rm 15 + 2 x rm 5 = rm 55
add rm 8 utk poslaju jika s'jung

saya dah bayar ye..RM63.
dah email pun detail alamat semua.sila check ye..
dari lizarazu9@yahoo.com (Fadzliza)

azima said...

salam... noted & dah pos, tq

siti said...

saya nak nota 8 dan no2 (Baju kurung kanak-kanak

azima said...

siti...
1 nota dewasa rm 15
1 nota budak rm 5
+ poslaju rm 7 jika s'jung... tq

FaRaHiN said...

Salam, sy nk beli "Nota jahitan pakaian kanak-kanak"....nota 1, 3, 4 & 5...hntr gn pos laju g sbh...total smua brp ye??

azima said...

salam... farahin, sy rasa dah respon kat sms... tq

Ferah said...

salam azima,

nak order
1. nota 14 - baju kurung pesak gantung
2. nota 20 - kaftan
3. kanak2 nota 2 - baju kurung kanak2

Berape ye harga postage? saya kire sendiri RM47. betul tak?

azima said...

salam ferah.. sorry reply lambat ya rm 47 jika lokasi s'jung... tq

Ferah said...

Ok nnti mlm saya transfer duit and emel details. Thank you :)

azima said...

ok, tq ferah

Anonymous said...

<1. Nota Dewasa 1/3/4/8/17/19/20/21
2. Nota Kanak2 1-5
3. Nota Jahitan Manik 1-8>

azima said...

che anon... dah respon kat sms ituhari..

darma said...

kak azima nak blajar menjahit baju kebaya , bagaimana saya nak start untuk kelas menjahit online dgn kak azima.......

azima said...

che darma,
utk kelas online hanya ada utk baju kurung & maxi shj... kebaya x der

SyUe said...

salam sis,nak tyer kalo sy nak belajar buat jubah moden(chiffon 2 lapis)potongan ala kurung moden, nota yg mana sesuai sy beli?

sharifah afifah said...

Akak,mcm mane kalau nak belajar online?

azima said...

sharifah... nak belajar utk baju kurung atau maxi?

azima said...

syue... pilih nota bj kurung modern

kartini said...

berapa harga bayaran bagi nota 2-14 dan semua nota jahitan baju kanak-kanak dan jahitan manik?

azima said...

kartini...
nota 2-14 = 13 x rm 15 = rm 195

5 nota jahitan baju kanak-kanak - rm 5 x 5 = rm 25

jahitan manik = rm 15

postage, pos parcel sy bagi FOC

Anonymous said...

Salam.

Saya nak beli nota 14, utk jubah. masih ada lagi ke?

thanks

KARTINI said...

Salam...
Saya nak nota:
1) pakaian dewasa 2-14, 16, 17, 19-21
2) himpunan jahitan manik
3) pakaian kanak-kanak 1-5

Berapa yea nak bayar

azima said...

salam kartini,

sorry late reply.

1) pakaian dewasa 2-14, 16, 17, 19-21
2) himpunan jahitan manik
3) pakaian kanak-kanak 1-5


16 NOTA X RM 15 = RM 240
NOTA 20 = RM 20
NOTA 21 = RM 30
NOTA MANIK RM 15
5 NOTA BUDAK X RM 5 = RM 25
TOTAL RM 330.. POSTAGE FOC

*~ UmmuHusna ~* said...

Assalamu'alaikum...kak, saya nak nota
Nota 1 Baju Kanak-kanak A-Line 100gm
Nota 2 Baju Kurung Kanak-kanak 120gm
Nota 5 Gaun Tidur Kanak-kanak 80gm

Berapa total termasuk postage?..terima kasih..

amoi zilah said...
This comment has been removed by the author.
amoi zilah said...

as'salam...kalu saya nak belajar wat baju untuk jururawat,sesuai beli nota yang mana satu erk..ada nota untuk wat seluar jururawat sekali x...

The Owlhouse Shop said...

Assalamualaikum ,
Sy berminat nk membeli nota jahitan5,6,8,11 & 19.
Boleh sy dptkn jumlah(RM) termasuk postage.
Terima kasih.

Zainab said...

salam,

kalau saya nak nota 8 dan nota 9,
brapa saya perlu bayar termasuk kos
penghantaran pos laju

terima kasih

azima said...

che amoi,
sy x pasti patern baju jururawat mcm mana... kalau ada princess cut, boleh refer nota 11

azima said...

The Owlhouse Shop
5,6,8,11 & 19


5 nota x rm 15 = rm 75 add poslaju rm 8, jika s'jung.... tq

azima said...

Zainab
nota 8 dan nota 9


2 nota rm 30 add poslaju rm 7 jika s'jung... tq

SaRaa said...

kalau nak buat jubah or dress princess/umbrella cut nk refer nota yg mana ye? tq

Jasmin Rita said...

salam.....

say nak beli nota 17. Baju melayu butang 5 dan Nota 1-8 himpunan jahitan manik

Nurul said...

Salam Pn Azima,

saya sudah pun bank in wang untuk pembelian nota 8 & nota 9 bersama dengan wang pos. Sila lihat email puan.

tks

azima said...

SaRaa ...
kalau nak buat jubah or dress princess/umbrella cut nk refer nota yg mana ye? tq

yg mcm tue nota x ada lagi so far... maaf yer...

azima said...

Jasmin Rita said...
salam.....

say nak beli nota 17. Baju melayu butang 5 dan Nota 1-8 himpunan jahitan manik

2 nota rm 30 add poslaju rm 7 jika s'jung... tq

azima said...

Nurul said...
Salam Pn Azima,

saya sudah pun bank in wang untuk pembelian nota 8 & nota 9 bersama dengan wang pos. Sila lihat email puan.

tks

noted n tq...

j said...

sy dah transfer RM37 ke akaun maybank 25/7/2012@3:52pm. sila check ya

Anonymous said...

Salam k.azima, kalau saya nak belajar jahit maxi skirt or jumpsuit.So akak ada tak nota untuk dua2 jahitan tu? - ila-

azima said...

Nurul said...
Salam Pn Azima,

saya sudah pun bank in wang untuk pembelian nota 8 & nota 9 bersama dengan wang pos. Sila lihat email puan.

tks

nurul, noted n tq...

azima said...

j said...
sy dah transfer RM37 ke akaun maybank 25/7/2012@3:52pm. sila check ya

j, ok noted.

azima said...

Anonymous said...
Salam k.azima, kalau saya nak belajar jahit maxi skirt or jumpsuit.So akak ada tak nota untuk dua2 jahitan tu? - ila-

maxi ada nota 18, tapi x tahu samaada mcm tue maxi yg dimaksudkan tapi untuk jumpsuit x ada buat masa nie

Shirley said...

Ada tak nota jahitan untu pola baju jururawat masyarakat government?

mazlin Ibrahim said...

nota jahitan ni ada lagi x? camna nak order. sy trus bayar dlu ker?

Anonymous said...

salam kak,
saya nak bli nota 1 & nota jahitan manik..+postage ke damansara..
total semua RM37 kn?
tQ:D

azima said...

Shirley said...
Ada tak nota jahitan untu pola baju jururawat masyarakat government?

salam... x ada nota utk uniform tue buat masa nie, maaf

azima said...


mazlin Ibrahim said...
nota jahitan ni ada lagi x? camna nak order. sy trus bayar dlu ker?

salam... nak nota yg mana? bg list & sy kirakan amount n nanti bank in dalam akaun

azima said...



Anonymous said...
salam kak,
saya nak bli nota 1 & nota jahitan manik..+postage ke damansara..
total semua RM37 kn?
tQ:D

salam... ya rm 37, tq

Radiah said...

salam... saya nak order nota 15 & 19 pakaian dewasa... nota 1, 2 & 3 pakaian kanak2... ada x?

azima said...

radiah, ada sms sy kan smlm? dah respon kat sms... tq

Anonymous said...

Kak nak tnya klu nak buat kain kembang mcm dalam link ni mcm ada dalam nota mana akak

http://www.google.com.my/imgres?q=button+my+button+lycra+skirt&um=1&hl=en&sa=N&biw=1268&bih=475&tbm=isch&tbnid=8Ok9U02Ak0ESeM:&imgrefurl=http://www.buttonmybuttons.com/2012/05/new-buttonmybuttons-lycra-maxi-skirt.html&docid=WVIEDIYHx60d9M&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-6Z3OZbWmPzI/T6JvaEmwhFI/AAAAAAAAYA0/RO3Euzl4y0I/s640/3.gif&w=426&h=640&ei=UZtaUNiQLYWTiQf_3YHwCg&zoom=1&iact=hc&vpx=202&vpy=87&dur=1252&hovh=275&hovw=183&tx=99&ty=187&sig=106008706004046821019&page=1&tbnh=145&tbnw=89&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:1,s:0,i:73

azima said...

che anon..
maaf nota utk kain mcm tue x ada buat masa nie

mawar hasan said...

saya nak beli nota 8, nota 10, nota 12, nota 21 n nota kanak-kanak 3, brp kena bayar ye

azima said...

mawar, ada sms kan? dah respon kat sms..

Nadiha Hashim said...

salam kak,

saya nak beli nota jahitan:

#nota 4
#nota 6
#nota 8
#nota 21
#nota jahitan manik

TQ...

azima said...

salam nadiha...nota rm 90 add poslaju sjung rm 8, tq

yanie said...

Aswt,
Selain nota yg disenaraikan ada x wt nota jahitan lain contohnya blous peplum?

azima said...

yanie.., nota2 yg ada, yg dlm senarai nie shj...lain2 tak da

Mami Naufal said...

salam,
saya nak beli nota 4, 8, 12, 14 dan 19.
termasuk pos ke putrajaya berapa ye?

azima said...

salam mami naufal...

5 nota rm 75 add poslaju rm 8. detail akaun sy kat sidebar kanan k. tq

aslina rahim said...

saya nak beli nota kanak2

nota 1,3 dan 5

brape rm semua?

azima said...

aslina, nota rm 15 add poslaju sjung rm 7, tq ya...detail akaun di sidebar kanan blog

Ayu Akira said...

kalau nak beli nota tp dlm bntuk PDF boleh x?

aslina rahim said...

saya dah transfer dan sudah email detail..please semakkan.tq

aku bha said...

salam... saya nak nota no 15, kos pnhtrn ke sabah berapa erk?

Zana Shaarani said...

Salam Azimah,

Saya nak beli Nota Dewasa :
- Nota 1
- Nota 4
- Nota 8
- Nota 11

Total bpe yea include postage..
Terima Kasih,
zanashaarani@hotmail.com

Nafisa81 said...

Salam Azima,
saya nak beli:
Nota 1-bajukurung-RM15
Nota 8-Jubah-Rm15
Nota 3-B.Melayu Johor kanak2 -Rm5
Kos pos - RM41. Betul?

mrs complaint pot said...

ASSALAM..

saya ada trf ke acc maybank ye untuk nota kanak-kanak 1,2,3 & 5..

check email ye..

thank you.. : )

♥♥ eija ♥♥ said...

Assalam,

saya berminat nak beli nota 8 dewasa dengan nota 3 kanak-kanak campur dengan pos. adakah bayaran ia RM26?

syahiza@gmail.com

khairi khong said...

sis..nota utk belajar peplum ada ke?

Nazatul Shima said...

Salam sis, nak tanya nota sis ni sesuai utk newbie mcm sy x.sbb sy ade beli buku jahitan tapi 1 ape pn susah nak faham,cara die menulis mcm utk yg da pandai menjahit.gambar die pun sy susah nak faham sbb sy bdak baru belajar,baru nak kenal.sy berminat nk beli nota sis,tp kalau ianya sesuai difahami oleh sy yg baru nk belajo ni..hihihi...

sharmiza abdullah said...

sis..
saya nak order nota 1,4,8,15&16 da nota 3 (kanak-kanak)

❥ ila ❥ said...

salam.akak,ptg smlm kite ade bank in kat maybank untuk nota dewasa 1,2 dan 4 dan nota kanak2 3..sume rm57..kite ade hntar detail pmbayaran kat akak tp xtahu dpat ke x..

julia said...
This comment has been removed by the author.
julia said...

saya nk nota dewasa ye...nota 1 dan 19

nadiah saat said...

salam sis..sy nak order nota 4,5 n 19

norizan saari said...

sy nk order nota 1, nota 8 Dan nota jahitn kanak2 nota 3 bj melayu johor emailkn kpd sy totalnye sekali pos ye..ke kedah..

norizan saari said...

sy nk order nota 1, nota 8 Dan nota jahitn kanak2 nota 3 bj melayu johor emailkn kpd sy totalnye sekali pos ye..ke kedah..

azima said...

norizan..

Dewasa -nota 1 n 8
Kanak2 - nota 3

nota rm 35 add poslaju sjung rm 7, tq

azima said...

nadiah saat

Dewasa - 4, 5 n 19

nota rm 45 add poslaju sjung rm 7, tq

azima said...

julia

Dewasa -1 n 19

nota rm 30 add poslaju sjung rm 7, tq

azima said...

ila

dah respon, tq

azima said...

sharmiza abdullah

5 nota dewasa n 1 nota budak

rm 80 add poslaju rm 7, tq

azima said...

khairi long

peplum x ada

nazatul shima

dah respon, tq

azima said...

eija

1 nota dewasa n 1 nota budak rm 20 add poslaju rm 7, tq

azima said...

nafisa81

2 nota dewasa n 1 nota budak rm 35, add poslaju rm 7... tq

mrs complaint pot

dah respon tq

azima said...

aku bha

1 nota rm 15 add poslaju sabah rm 10

zana shaarani

4 nota rm 60 add poslaju sjung rm 7..tq

QisQay Mommy said...

Assalam ,
Saya nak order nota dewasa no.8
nota kanak -kanak no . 3 & 5
Pos semenanjung.
Tksh

QisQay Mommy said...

Assalam ,
Saya nak order nota dewasa no.8
nota kanak -kanak no . 3 & 5
Pos semenanjung.
Tksh

faizal yusof said...

salam Pn, kalau saya nak beli nota tp ambil sendiri 'by hand' boleh ka? sebab sy duk parit buntaq ja..nak pos rasa mcm rugi dan buang masa..

Farah Are-u said...

salam sy nk nota 6 n 8.... tpi mcm ne nk order ye??? xphm...

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 224   Newer› Newest»