Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, April 1, 2010

.. dia dan sy, sedondon.

Assalamualaikum..

Lunch apa hari nie? Sy awal2 pagi tadi dah setelkan nasik kerabu.. alhamdulilah, dah cukuplah tue utk hari nie. Lunch hour, tak ke mana2 & sembat pape patut atau gunting baju atau pon lukis pola atau update nota2 sy atau paling koman mengular di internet :p

Bagi diri sy, kebergantungan sy dengan internet agak kuat. Sy cari info, buat kerja, berkawan, berkongsi masalah, hatta update apa yg sy buat juga di internet. Kalau tak ada hp rasa2 ok lagi, tapi jangan tak ada internet, tak der internet cam mana lah sy nak 'buat' duit? nggeee....

Kawan sy.. ada anak 3, semua perempuan. Dia tanya sy apa tips dapat anak lelaki?

Haiiii... itu rezeki, alhamdulillah. Selainnya cara pemakanan & timing tabur benih pon penting jugak :p hihihi details tentang tue google la kata sy. Sy pon dapat info ttg nie dari internet :p..

... nak tau apa benda just type & enter.. macam2 ada. Cuma kita yg tentukan nak yg baik atau sebaliknya.

Kalau dulu.. manusia mati tinggalkan nama, mungkin sekarang dah tinggal macam2. Blog, facebook, forum dll misalnya. Dan satu tabiat sy, kalau ada yg meninggal sy suka google apa entry/posting org yg meninggal tue.. nak tahu apa cerita arwah masa hidupnya..

.. ada beberapa ahli forum dah meninggal & posting2 mereka sy jejak. Selalunya, memang tepat.. org yg meninggal dahulu, kebanyakannya yg Allah sayang, yg baik-baik. Walau tak kenal tapi dapat kenal daripada tulisan2 nya.. Alhamdulillah, semoga mereka bersama org2 yg beriman.

Utk diri sy sendiri, jika anda jumpa entry yg elok2.. itu utk kita kongsi sama-sama. Jika ada posting sy yg mengguris, yg kasar, yg kelat.. itu sy meroyan utk diri sy sendiri...

.. blog ini satu escapism, bila sy tak puas hati di dunia nyata.. di sini tempat luahan sy. Pandai2 ambil yg mana baik, yg mana buruk ignorekan. Untuk yg buruk2 itu.. anda boleh tegur kalau ia terlalu menyakitkan mata. Tapi ingat... masing2 ada kepantangan & sy juga punya ego sy sendiri utk terima atau tidak. Di sini, ada yg kenali siapa sy & sudah pastinya sy sentiasa ingin menjaga air muka sy....

Ok, ubah cerita lain.. dah masuk mood serius, agaknya sbb heavy period kot! :p

Sy cuba sedondonkan diri dengan 'kekasih cerah' sy hari nie..

.. dia kemeja oren yg sy jahit ituhari, agak off sikit kaler dlm pic



.. dan sy jubah labuh. Baju nie dah lama, baju masa kenduri adik sy dec tahun lepas.. nie lah yg sy kata sy buat baju lain dari kakak sy & bajet rasa cam artis kekekkeeke

belahan di pinggang hingga ke bawah, pakai dengan pants... bila jalan mengerbang. Rasa cam show off pulak, itu maksud sy dengan perkataan bajet cam artis tue :p



kakak2 sy yg beli nie & printed punya lah penuh.. disebabkan org bagi free, kita tak yah bising2 lah... alhamdulilah cukup :p tapiiii.. make sure yg printed penuh tue jangan saratkan lagi. Sy buat simple round neck, finishing bias tape & tangan kembung. Butang tue punyalah besar.. dalam besar duit syiling 50 sen.. terbeliak kau. Idris tengok butang tue komennn ajer dia.. nape mak beli butang besar sangat tanya dia... tak cantiklah maksudnya tue.

0 comments: