Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, August 25, 2009

Testimony... ~ SY MASIH TENGAH UPDATE ~

Ekceli.. sy tak rajin simpan sms /pm/email yg ada testimony2 nie. Selalu sape2 yg inform nota dah sampai n bagi feedback bla bla bla.. lepas baca sy delete jer, sbb sy tanak messy2 ngan mesej detail oder.. messy2 cam gitu, sy takut oder sy terlepas pandang~ banyak kali dah berlaku! nggeeee...

Nie lah antara yg ada buat masa nie.. ~ nie yg kira terselamat, selalu sy 'cuci' bersih :P ~ tambah2 plak skrg nie.. org fwd email2 bagai.. tambah2 email berantai yg bunyinya lebih kurang suruh email kepada 10 org kawan, i'allah dapat samting2.. benci sunggh sy! Itu tak masuk lagi spam2 cepat kaya.. klik sana sini, boleh kayaaa... senangnyaaaa. Dia tak tau, cam mana senang masuk duit tueee.. senang jugak lah keluarnyaaa.

Kat mana kita tadi? Ok, testimony..

~ edit buang yg mana utk menjaga kententeraman individu (email add, no fon) yg lelain tak der. nak edit bagai... tak der maknanyerrr letak testimony.. hokehhh :P ~

Nota Jahitan:
------------------------------------------------------------------------
sesuka_je: salam kak
sesuka_je: nota dah smapi
sesuka_je: nk tanya sket la
sesuka_je: pola yang akak tunjuk ni
sesuka_je: dah termasuk basi jahitan ke?
sesuka_je: ke masa nak potong kain nnt kene lebihkan kain untuk basi jahitan
sesuka_je: tq
azmaildani: salam..ok tq sy jual
azmaildani: pola x termasuk kelim jahitan
sesuka_je: tq
sesuka_je: saya beli ye
azmaildani: ok, sy jual
sesuka_je: saya cuba dulu yang ni ye
sesuka_je: if ok nnt saya nak beli yang lain pulak
sesuka_je: rasanaya xde masalah
sesuka_je: nota akak ni mudah paham

Re: Order Nota 1 dan Nota 4

Thursday, January 14, 2010 10:18 PM
From:
To: azmaildani
Puan Azura,
Nota itu sudah diterima pada hari ini 15/1/2010.Terimakasih.
Saya puas hati sebab nota itu lengkap. Mungkin lain kali saya akan berhubung dengan Puan untuk dapat nota-nota yang lain.
Wish me luck ya! tak tau i buat jadi ke tak...

------------------------------------------------------------------------

Re: pola tudung

Monday, November 2, 2009 4:10 AM
From:
To:"azmaildani ***"
dah dapat pola tudung hari ni. terus try buat arian*, jadi n no problem. terima kasih . akak beli yer.
------------------------------------------------------------------------
YM
putehboutique :
heheheh
snglah pola akak
ari turr tkg jahit sy jahit yg scallop,ok
tima ksh bebyk yea akak
------------------------------------------------------------------------
ukuran standard untuk baju readymade
Sunday, October 25, 2009 7:37 AM
From: To:"Azura Jaafar azmaildani"
A'kum ,
Mula2 akak nak ucapkan terima kasih pd azima tentang nota2 yg akak beli sebelum raya lalu. amat berguna bg akak untuk kekemasan baju melayu terutamanya.
apa pun akak nak tanya, azima ada tak carta ukuran yang standard untuk kita buat baju readymade (saiz s, m , l, xl dll) sebab akak nak cuba buat baju sendiri kalau ada rezeki. malangnya akak cuna ade ukuran saiz u.s yang tak sesuai dengan negara kita.
Azima, kalau ade, akak nak beli. Tolong ye. akak ada tanya juga pada beberapa orang teman tukang jahit, tapi saranan mereka tak berapa sesuai seperti suruh akak beli baju yg dah siap dan ukur. bagi akak ini tak menyelesaikan masalah sbb lain syarikat,lain pula ukurannya.
so.. kalau ade , azima tolonh inform akak ye. tq
Forum Wanita Melayu

Ina Azahar


Re: nota baju

ina dah dapat... Ya allah sunguh teruja diriku ini... tak saba nak balik ukur badan my doter....hehehhe

ina beli yer kak...

rumusannya.. puas hati dan Nota MUDAH faham serta BERBALOI sangat sangat (murah sangat RM5) sebab detail penerangannya yang akak bagi....

thanksss

------------------------------------------------------------------------

2009 Oktober 19

Nota Jahitan lagi...

sambil menyelam minum air...sambil dah pegi umah kak azima tuk kelas tudung tu..haku mintak tgk nota jahitan yg dia jual on line...
tgk punye tgk haku borong 3 pattern jahitan..kebaya asli(penah belajr tp ingt2 lupa tang kelepek leher tu)...baju melayu butang 3 n kemeja lelaki....

menarik juga cara p'olahan 'step by step' yg d tunjukkan..tah bila nak start..hehehhe.................

kat page yg last sekali tuh kak azima ada buat note tuk galakan org2 yg mmbeli nota dia untuk mcuba betul2 nota dia ni..

ambil gambo setiap langkah email beserta pendapat..lepas tu sesiapa yg terpilih akan dapat 1 lg nota percuma..mcm best jer...cuba jgn x cuba

blog che anna : http://cikanna.blogspot.com/2009/10/nota-jahitan-lagi.html

------------------------------------------------------------------------

Re: pola tudung

Monday, October 19, 2009 1:39 AM

From:

To: "azmaildani ***"

Message contains attachments

1 File (928KB)

File: DSCN0858.JPG


ok, nanti bila akak dah bank in, akak contact azima. terima kasih yer. By the way, akak try buat Baju Melayu ikut nota yg beli hari tu, jadi. Tapi sebab first time try, akak ada modify dan poket dia ada senget2 sikit. sekarang nak try tudung pulak.

------------------------------------------------------------------------

2009-10-07 8:21 AM- shout box
iza salam, akak saya dah terima nota, bila sy selak 1-1, mmg amat2 berguna utk sy. senang nak paham n ikut. Terima kasih byk2...
------------------------------------------------------------------------
+6019-762 618* dd 18/08/09
Salam. Saya puan azimah nak tanya. Selain dari nota yg adakat internet. Nota untuk seluar lelaki ada tak? Saya dah langgan 3 nota. Dan saya dah cuba menjadi. Nota awak mudah saya faham. Ada tak nota untuk seluar lelaki
------------------------------------------------------------------------
YM
rosyani83: nota dah terima
rosyani83: terima kasih
rosyani83: lengkap dan mudah faham
azmaildani: salam..
azmaildani: ok, tq.. sy jual
------------------------------------------------------------------------
YM
nfarha99: saya pernah beli nota akak dulu..
nfarha99: tengokla blog saya..
nfarha99: saya jual gaun +seluar utk kanak2 1-3 tahun
azmaildani: sorry br balik dr bank
azmaildani: oic jap sy tgk ur blog
azmaildani: so jual ready made yer.. bagus n baju pon nampak kemas
azmaildani: semoga suksess yer :)
------------------------------------------------------------------------
5th June 2009, 04:34 PM
imashu
Salam

kak,ni ima dah siap kan baju kemeja(suami punyer) ikut nota akak,memang senang buat ikut nota akak,ima memula ingat memang rumit nak buat,tapi lepas dah buat ima rasa baju ni la yang paling senang,suami ima punyer suka,dia cakap lepas ni takyah beli kemeja dah jahit je

lepas ni ingat nak beli kain lagi nak jahit kemeja,seronok la jahit baju nih,sesiapa yg was2 nak try tu ima rasa baik korang beli nota tuh pastu jahit mesti suka punyer.

Kak lepas ni ada nota baru tak,tak sabar nak cuba yang lain lak terima kasih kak sediakan nota cam ni,ima rasa semua orang boleh pandai jahit



------------------------------------------------------------------------
21st May 2009, 11:46 AM
Iris_29

Salam,

Saya nak beli:

Nota 12 - Rm13
Nota 14 - Rm13

baju kanak-kanak
Nota 1 - RM3
Nota 5 - Rm3

So Total RM32 + Pos RM5 =RM 37

Betul ker?? Kalu betul saya bank ni ke account Maybank yer.
Azima...saya dah buat baju bella tu...saya suka sangat, then saya dah ubah jadi blouse labuh..... dah 3 helai jahit. Tq, bagi ilmu yang amat berguna. Tapi saya confius bab nak lukis pola tangan....so saya ikut je pola yang azima lukis.
------------------------------------------------------------------------
5th May 2009, 08:40 AM
imashu

salam,

ni ima nak tunjuk baju melayu butang 3 ima buat follow nota kak azima,memang senang nak ikut nota tuh,berbaloi ima beli sume nota azima,sekarang ni tgh buat baju kemeja pulak


------------------------------------------------------------------------
8th October 2008, 03:10 PM
mama_ella

Join Date: 30 Jul 2008
Posts: 12

a'kum azima....

mama pernah beli nota dari azima sebelum ni. alhamdullillah mama dah boleh
jahit baju pesak gantung dan kain pulak kain senyum dan kain belah selisih
depan. Mama rasa kalau kita boleh jahit baju kurung biasa, kita memang
boleh jahit baju yang lain-lain berpandukan nota jahitan azima. Sekarang ni
pun mama dah ambil upah jahit sikit-sikit untuk kawan-kawan yang rapat.
dan sambutan amat menggalakkan..... tq... kalau ada nota baru jangan lupa
bagitahu mama ok....

------------------------------------------------------------------------
RE: nak tanya
From:
Thursday, March 20, 2008 5:05 PM
To:azmaildani@yahoo.com

assalamualaikum...
saya dah dapat dah nota awak tu..tima kasih bebanyak......best ler...bertambah lah ilmu saya berkenaan dgn menjahit nih.....cuma saya nak tanya...lapik utk kat leher tu kalo nak beli kat kedai kita nak cakap apa namanyer..? saya biasa pakai kain jer tak pakai list ngan pelapik tu......hehehheh...saya mejahit asal jadik jer.....lagi satu saya nak buat pola blouse...tp selalu fail jerk...kalo awak buat kan pola baju saya buleh ker.....? heheheeh...saya bg awak ukuran saya boleh ker...hehheeheh....tima kasih
------------------------------------------------------------------------
From:
Re: NOTA JAHITAN PAKAIAN
Sunday, October 7, 2007 7:39 PM
To:"azmaildani ***"

hai azima,
saya buat baju raya tahun nie ikut dalm nota yang saya beli dgn awak. kebaya anak , baju pesak gantung hubby puji lagi kate lawa.
saya nak juga kalu ade nota terbaru inform katy email saya .
bye.
------------------------------------------------------------------------
From:
RE: tambahan utk nota jahitan baju pesak gantung...
Tuesday, November 6, 2007 12:06 AM
To:"azmaildani ***"
Message contains attachments

assalamualaikum....
di sini saya ingin tambahan dan kongsi bersama.... gmbr nie, saya diambil daripada baju contoh pelanggan saya.... lps tu saya buat pola pesak atas... kerana baju pelanggan pd bhgn pesaknya nmpk lawa...

pd pendapat saya setelah membeli nota anda, amat berguna w/pun ia berbaloi kerana harganya mahal senaskah... namun saya tetap puas hati dgn nota nie...kerana mudah difahami & ada menunjukkan langkah2 bgmana membuatnya....dgn jelas.
semasa saya membuat baju pelanggan saya... saya mengikut langkah2 (yg dlm buku nota...) akhirnya nmpk ia berhasil...terima kasih....
insyaAllah jika saya ada rezeki, ingin membeli nota jahitan baju mengandung....
terima kasih byk2....
------------------------------------------------------------------------
Date: Sun, 7 Oct 2007 02:43:25 +0100 (BST)
From: Send an Instant Message "basha" <xxxxxxx@yahoo.com> Add to Address BookAdd to Address Book Add Mobile Alert
Yahoo! DomainKeys has confirmed that this message was sent by yahoo.com. Learn more
Subject: Re: NOTA JAHITAN PAKAIAN
To: azmaildani@yahoo.com
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN
Jahitan success...sampai kak ipar pun nak suruh jait..tapi xde la pulak gambar2 tu sebab xde camera..nnt saya buat sekali lagi..saya ambil gambar yer

Teringin sangat nak jait manik tapi xsempat...
------------------------------------------------------------------------
Date: Fri, 5 Oct 2007 01:24:52 -0700 (PDT)
From: Send an Instant Message "Azatus Syukria" <xxxxxxx@yahoo.com> Add to Address BookAdd to Address Book Add Mobile Alert
Yahoo! DomainKeys has confirmed that this message was sent by yahoo.com. Learn more
Subject: Re: NOTA JAHITAN PAKAIAN
To: "azmaildani ***" <azmaildani@yahoo.com>
Selamat Hari Raya... saya dah terima nota jahitan tersebut dan terima kasih kerana ia dapat membantu saya. Saya memang mengalu-alukan sekiranya puan dapat sentiasa 'up-date' jika puan ada nota jahitan baru melalui e-mail ini. Insya Allah saya akan cuba memiliki kesemua nota jahitan sebagai panduan saya kerana saya ada menerima tempahan daripada kawan-kawan saya. Terima kasih sekali lagi.

Salam,
Aza Puncak Alam.

------------------------------------------------------------------------











Tudung:

------------------------------------------------------------------------
ecah7: salam azima, my sis & me dah terima ur kiriman last week. TQVM. tudung tu cantik. kami dah pakai pon. hehe.
azmaildani: waalaikum salam
azmaildani: dah sampai yer, ok tq sy jual..
ecah7: saya beli
azmaildani: dah buat ker tudung sendiri
ecah7: belum. baru je beli kain sbtu lepas.
azmaildani: oic senang ker dapat kain kat sana
ecah7: tulah...baru find out last week rupa-rupanya dekat je kedai yg jual kain tu ngan umah....within walking distance.
azmaildani: oic
azmaildani: selamat menjait lah yerr
ecah7: tq...tq...
------------------------------------------------------------------------
+6013-394100* dd 31/07/09
Salam, tdg dah sampai, comei.. Bdy kain lincin ckit, but awning superb! I likeee.
------------------------------------------------------------------------
+6019-800 715* dd 03/07/09
salam, tdg da smp.. sy sgt bpuas hati.. so marvelos! Em, sy nak request kalu dpt,. kaler putih, pink, soft brown, hijau gelap, kuning cair, oren muda.. tqvm
------------------------------------------------------------------------
+6017-249 805* dd 03/09/09
Salam.. cik azura.. tq2 tdg dah smpai.. cntk.. x sbr nk pakai. tqvm
------------------------------------------------------------------------








Kelas Jahitan :
------------------------------------------------------------------------
2009 Oktober 18

Kelas Jahitan Tudung D.I.Y

tadi pegi kelas tudung D.i.Y bersama kak azima..ermm...best..tenang...senang sikit la..cuma haku kene belajar camne nak pegang tudung kain jersey tu..sbb licin jugak la..

penah cuba beli kat luar...ermm jarang dpt yg bleh ikut bentuk muka.biasa mesti dpt yg mmbuatkan bentuk muka haku semakin bulat..dah mmg bulat tambah lg kebulatan..huhhuhu..
dah tu mau x bulat beli yg murah..nak cantik beli yg mahal..tp x mampu la plak..so pakat2 blajor sendri

rasa mcm senag jer nak buat..lepas ni pakat cr kain jersey la plak..pening la pala suami haku.hahahha..

setakat nak buat tuk diri sendri lepas la..sesiapa yg berminat leh la beli pola ker..nak join kelas ker dgn kak azima di..http://www.azimadiyshop.blogspot.com

------------------------------------------------------------------------
zd said...

Salam,

Puan,

Great thanx for everything..... walaupun blj satu jenis tudung jer.. tapi byk tips yg dikongsi...
thanx again to u n ur hub.... amik saya kt stesen komuter t gadong n hantar balik lagi.......
mudah2an segala usaha diberkati...

zaidi

------------------------------------------------------------------------
  • fma kak...really appreciate kelas smalam..thanx a lot..psni nak amek mesin kt kg..da lame tak pegang mesin..practice
    Details
    2009-10-12 10:50 AM#
------------------------------------------------------------------------

Show Recent Messages (F3)

sab 2185: ok
sab 2185: sorila...
sab 2185: saya slalu beli nota
sab 2185: tapi x pernah post gambar
sab 2185: segannnnnn
sab 2185: hihi
azima: oo ok takper
azima: tapi pernah buat lah yer? menjadi tak?
sab 2185: opkos la menjadi...
sab 2185: paling best berjaya buat baju melayu
sab 2185: hihi
sab 2185: sebab x pernah buat baju lelaki
sab 2185: teruja la kunun
sab 2185: keh3
azima: oooo ok
azima: tumpang hepi
sab 2185: nota yang kaftan tu xde gambar ye?
azima: mean cover nota?
sab 2185: haah
azima: blom sempat scan lagi
sab 2185: oook
Last message received on 12/23 at 3:17 PMBookmark

------------------------------------------------------------------------


0 comments: