Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, May 20, 2010

Smlm sy mengidam..

Assamualaikum..

Smlm sy mengidam.. kekeke ya, petang2 bila fikir pasal nak balik masak apa, tetiba terasa cam nak makan tempoyak :p Orang perut melayu cam sy, tak banyak kerenah & so far mengidam benda2 yg murah & senang dapat. Idak ler sampai kena travel jejauh atau berhabis duit..
~ betuah la sapa laki dia :p

So, petangnya singgah Giant, tak payah masuk pon.. kat luar pintu masuk dah ada org jual & sepeket RM 5. Org yg jual offer ambik dua peket lagi murah katanya.. masalahnya yg sepeket tue pon ntah bila tahun habis, nak lawan ngan sambal belacan ajer...
~ beli dua peket.. mau ahkak buat lulur tempoyak kat badan hari2 bg cepat habis harharhar...

Balik rumah.. buat nasi goreng & goreng ikan pekasam. Kelam kabut dah nak magrib.. sambal belacan tangguh dulu, makan ngan apa yg ada utk 1st round. Lepas maghrib mulalah ahkak menumbuk sambal belacan.. makan pulak 2nd round hik! Meriah, meriah... bab kalori tolak tepi dulu :p

Tapi, tak berapa sedap... naknya sambal belacan kakak sy yg tumbuk gak, dia buat sambal belacan sedap. Mengadap cam tak ada hari esok & lawan bertambah nasik nngggee. Tapi mungkin jugak pasal tak der kawan... 'kekasih cerah' sy tak makan tempoyak, itu pasal makan sengsorang tak lajak :(

Ituhari, masa teringin makan petai pon sama... makan sket, yg belen dah rosak, pasal sy makan sorang2.. tak der kawan nak teman..
~ nak balik kampung lah mcm nie.. cari kawan makan sambal :(

..

Smlm, line internet kat rumah sy ada prob lagi.. habis tergendala semua keja. Geram tau.. sejak panggil org repair ituhari.. sejak tue line slow nak mamfuss, kena refresh banyak kali br lepas.

Sy tinggal & jait baju plak... & inilah leopard drape neck, tinggal ketiak & leher lom jahit.



.. sy buat sleeveless.



.. sy buat drape neck.



.. sy buat tunic, longgar dari pinggang ke bawah baju. Beberapa inci dari bawah baju.. agak2 dapat tutup bumper :p.. sy jahit guna benang getah dalam 4 row. Sy biar meleweh & berkandui..
~ meleweh tue errrr cam melampailah rasa2... berkandui.. haduiii ahkak tatau apa maksud!

.. sy biar meleweh & berkandui kat pinggul. Kain lycra takpe biar meleweh cam tue, tak 'besar'kan saiz.. sbb lycra kain yg jatuh. Smlm sy cuba pakai ngan skirt labuh & Idris kata cantik la baju mak :p Dia mmg pengkritik setia sy, kalau pape sy akan tanya dia & tak ketinggalan 'kekasih cerah' sy. Kira lulus la kalau dua orang nie kata ok... ngggee.

Part yg paling sy suka kalau buat baju ialah time nak cuba.. kekadang sampai berapa kali fitting. Kekadang tue baru pin2 ngan jarum.. sy dah sarung pakai. Excited nak tgk cam mana rupa.. & setiap kali tue lah sy akan tanya pengkritik sy.. kekadang sampai letih depa! :D Rasaiinn...

3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

bestnya dah jadi memang cantekkk

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

lawo corak tu ..cantik...

sye pon suke makan petai...sedap sangat..kan..kan..hehe

azima said...

che ayu..

simple jer kan? betullah kata2.. less is more :p

che aida..

tq tq.. corak yg naikkan bj tue.. petai sedap.. sy suka petai rebus letak garam sket.. petai fresh sejak kawen br belajar mkn ngan mak mertua.. :p