Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, May 19, 2010

.. ruffle mania!

Assalamualaikum...

Smlm, hari yg sungguh berkualiti :p lunch dapat potong satu baju yg corak leopard tue & sejam sblm balik dapat potong lagi sehelai twisted neck oder daripada online. Bajet ingat leh jahit baju2 tue.. tapi, tapi dan tapi malamnya batuk2 sangat, sekali telan ubat... kul 10 rasa2 dah fengsan. Huhuhuhu...

Dan lunch tadi, berjaya lagi potong sehelai baju.. lebih kurang nak buat cam gini.



(sumber: carian internet)

Ini nak buat pakai raya sebenarnya.. tapi tengoklah, kot2 ketahanan sampai ke raya.. kalau tak belasah dulu :p

Leher masih mengekalkan ciri2 yg mudah utk menyusu.. senang bila diperlukan utk 'servis' Ishak, sy hanya selak utk keluarkan 'senjata' ittteeww. Kikikikkk..

Sy ubah bagi tak berpinggang.. cam dress sy sebelum2 nie, potongan di empire line shj. Disebabkan kain yg sy guna tanah merah darah & bunga2 hitam.. so sy ingat ruffle tue, 1st layer hitam, 2nd layer baru guna perca kain yg sama. So, 'naik'lah sikit ruffle tue. Tangan.. tanak buat tangan cerut dah. Asik2 cerut, asik2 cerut.. bosan jugak yer dak :p Sy buat tangan kembang di hujung tp ada potongan di siku... tapi
~ruffle tue cam nampak keremajaan sket. sejak dua menjak nie minat plak ruffle2, ruffle mania. oklah kot, ahkak bukan tua sangat pon :p

Cuba tengok ruffle tue.. dia beralun & tapi pada dasarnya ia tak di jahit kedut. Hehehheehe ada tekniknya cara potong ruffle tue.. nak tau cara pi menuntut kat website burdastyle.

Kekadang kita perlu pilih bila keadaan nak beri samaada 'ikan' atau 'pancing'...
~ selalu bg 'ikan' nanti jadi mua.. ahkak pon mula dari zero keh!

2 comments:

Anonymous said...

tq kak for the info byk yg boleh tgk dr burdastyle tu....anis dah wat dah maxi tu, dah jd, oleh kerana mesin jahit demam anis jahit jelujur dulu sebab x saba, alhamdulillah jd, cume nak kene tgu balik kg nk jahit mesin, hrp2 boleh la sebab kain lycra x penah try jhit lg..... tq so much kak- from anis

azima said...

che anis..

burda tue ada macam2 tutorial.. tinggal rajin ngan tak rajin ajer..

tunjuklah pic maxi tue nanti yer.. ;) lycra mmg mudah nak jahit compare jersey... janji thread tension bagi ketat sikit.