Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, May 24, 2010

OKUb ~

Assalamualaikum...

Macam mana ngan hujung minggu lepas? Apa yg anda buat? Skema tul ayat... nie kes sy google2 cam mana nak naikkan traffic lah nie. Yg sy faham, katanya yang mana org akan google.. awk syg sy atau awak sayang saya?

Mestilah awak sayang saya kann... harus yg betul tatabahasa & ejaan, tapi sy rasa... takyah sayang2 sy lah nngggeee. Tak der maknanya, sy takkan bagi baju percuma kat awk, tunggu giveaway bulan depan....
~oooohhhh myyy.. ahkak dah terbocor rahsia!

Bab menaikkan traffic nie, sy rasa... based on apa yg kita ada & cukup jadi diri kita sendiri. Kalau kita ibu beranak dua, keja biasa2.. jangan sesekali dok bajet yg kita Tyra Banks!
~hakhakhak imaginasi tak cecah langit, tak jejak bumi.. itu pasal traffic ahkak letak counter atas sekali!

... kira ala2 nak perasan tue, logik akal ahkak berkata... tgk counter kau dulu!

Ok, luferkan pasal traffic tue... tak der maknanya hari nie blog walking, usaha gila2 tinggal mesej suh org masuk blog. Tapi takat hari nie jer lah, esoknya nan ado...

Ok, sabtu... sy ingat nak pi 'kedai kain baru buka kat Shah Alam tue'. Rupanya kat situ kedai dia.. dekat betul kat UITM. Sy cuba lah google2 sale sampai bila.. sekali baca org komen, katanya ala2 indah kabar dari rupa...
~ harga tak serupa bikin... merasalah peribahasa dari ahkak!

Kerana atas beberapa faktor, sy kensel nak pi sana. Harus diingat.. sy jenis yg agak kedekut (read : mmg kedekut pon) utk beli kain yg mahal. Tailor yg bagus.. adalah yg berupaya 'memahal kain yg murah'. Ngggeee... itu cabaran tuh!

Sy jenis yg berkira kalau membeli utk diri sendiri.

Alangkah kat kedai kain yg jual jersey rm 15 per meter pon ahkak boleh gelap mata.. tak nampak pintu balik. Inikan pulak... pi 'kedai kain baru buka kat Shah Alam tue' yg tersergam berapa tingkat tuh. Mau ahkak 'terpinjam' kad kredit 'org tue' ... hujung bulan acting hilang ingatan bayar hutang, bolehh? :p

Ahad pagi, lepas sy selesaikan sebungkus nasi kerabu. Semua pakat pi meeting JMB kat apartment yg sy duduk. JMB masih baru, lom pon setahun.. so bila bangkit bab duit ringgit nie, ada yg kata tak nampak pon apa yg depa buat. Masalah parking pon sama, jenis yg kahaq lebih.
~ kahaq nie org yg jenis keras kepala lah.. kahaq yer, bukan kahak :p


~ vote, yg mana kahaq kasi denda!

Di akhir, ada yg panas.. lemas kalau ada yg OKUb ~orang kurang upaya berfikir.

Balik dari meeting sy peram kan diri sampai petang. Petang, 3 jejaka hensem tue semua keluar... sy yg peot, malas nak ikut. Jahit baju ruffle mania sy tue.. tinggal ruffle jerk lom letak. Nie kes cari tak jumpa mana kain perca hitam lah nie. Al maklomm.. sy kan rajin 'mengemas'!

Tunggu lah kemunculan baju ruffle mania ahkak itteewww....
~ harap2 cara ini dapat tingkatkan traffic.. kekekkeke ahkak pon main strategi gak! :p


~ aktiviti Ishak dlm sehari dua nie..

0 comments: