Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, May 13, 2010

jom squat!

Assalamualaikum...

~pic kacuk tangguh dulu ya, dah 2 hari lufer nak snap.

Masa sy & family pi Cameron ituhari, rasa2 seminggu lepas CNY kot.. masa tue sy & anak buah dok canang dah. Kami nak diet! Pastue masing2 dok menggila pasang angan2..
.. acik balik kampung nanti, selisih bahu pon tak kenal acikkkk

.. tue dia, bajet cecah langit :p Kekadang perlu canang angan2 kita.. sbg satu cabaran utk capai jugak2. Kalau tak capai.. malu wehhh!

Makanya.. selalu juga masa lunch sy, sy isi dengan buat senaman sesikit. Tak derlah berlari melompat satu opis.. mau bergegar opisss kehkehkeh. Takat regangan & paling sy suka squat exercise... buat selalu2 kurangkan 'poket' kiri kanan nie. Almaklum.. baka terbaek dari ladang, isi membuak2 nnggeee.

Masa sy balik kg labour day ituhari. Sampai malam & pagi tue tgh sarapan.. kakak sy mai la rumah arwah mak sy tue. Kalau nak balik rumah arwah mak.. jumpak rumah dia dulu selang rumah makcik sy & br rumah arwah mak sy. Dia mai, sy bersila tengah layan goreng pisang lawan kopi kampung...
.. sat2, tunggu aku berdiri dulu.. tengok nie dah kecik kan?

.. sambil tunjuk kiri kanan 'poket' sy yg dah mengecil :p. Lepas tue pakat dok gelak kuk kik kuk kik semua org bila sy dok demo & cerita kisah sy squat exercise sampai tertidur2. Nggeee.. selalunya sy buat squat lepas zohor, lampu sy tutup sbb takut org nampak nnggeee. Ngan bertelekung bagai lagi sy dah squat.. itu utk cover buruk rupa!

So, sape yg ada 'poket' extra kiri kanan.. squat keh! Tak tau cam mana nak squat yg betul cari ajer kat youtube.

Dulu sy simpan 'poket' kiri kanan nie.. senang nak dukung anak.. harharhar. Semenjak Ishak dah tanak berdukung & berat badan dia dah lebih kurang 1 peket beras 10 kilo.. huuiii tak larat nak berdukung. So, sy sikit2 lupuskan & tak sia2 la pukul canang ituhari :p

........
Ini pic kad hari ibu Idris yg buat. Idris bawak balik kad nie, telur & sweet. Manakala Ishak bawa balik telur & sweet shj. Kata nie surprise utk sy. Tapi telur & sweet tue masing2 dah belasah atas kereta :p Bila tengokkan lukisannya.. buat stok gelak sy utk satu hari tue nnggeee.

Pic keluarga.. huuuyooo sy pakai anting2 labuh! Idris & Ishak yg ada 'rambut pacak' atas kepala tue, ikut cikgunya lah nie.. selalu sapu gel & pacakkan rambut :p



Apa connection hari ibu dengan akuarium ikan pon sy tak tahu. .. mula2 sy ingatkan pizza kikikik.



Yang kotak2 tue hadiah.. yg kucing tue kawan Idris yg lukis. Oohh kucing.. ingatkan lipas tadikk :p

0 comments: