Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, May 5, 2010

.. kain utk tempahan blouse atau dress.

Assalamualaikum..

Apa kabar hari nie? Sy.. 3 serangkai melanda lagi. Selalunya sy terima saki baki, tp kali nie yg yg mulakan dulu :p

Ok, ini kain yg sy rembat sblm balik kg ituhari. Yg ada dlm simpanan.. sekali pandang, uuiiiii sayang nak letgo wehhh. Yang ini pon sy sayang sbb sy dah fikirkan fesyen yg sesuai utk kain2 tue. Tapi memandangkan kat nagoya ada lagi.. sapa nak yg itu, boleh ambil dulu. Utk sy... nanti sy pi terkam lagi :p


~ hanya kiri (ungu yg available)

Ok, ada yg email tanya sy..

Kenapa tanak buat baju lain, maxi misalnya?
Sy nak menyenangkan diri sy. Sy nak potong kain kat office & kalau maxi atau bj lain susah sy nak tebar kain. Lagi pulak, printed jersey nie kebanyakannya crowded.. tak sesuai utk maxi/baju yg labuh, messy!

Apa beza dress ngan blouse?
Ermmm.. ikut pemahaman sy, blouse itu baju pendek, pakai ngan kain/seluar. Dress tue selalunya labuh hampir ke paras/lepas lutut, selalunya dress pakai cam gitu jer.

Ukuran macam mana?
Kenalah bagi sy ukuran.. nanti sy guide cam mana ambil ukuran.

Patern tue jer ker? Sy nak bagi patern sy boleh?
Ya, patern yg itu ajer available (read : yg sy reti buat) Kalau request patern lelain, nanti bagi gambar pon blur... mmg hai hai bye bye lah jawapnya.

Upah berapa ringgit?
Select patern dulu, baru sy bleh bagi caj upah.

Mana sesuai utk baju menyusu?
Yang leher V & twisted neck boleh jadi baju menyusu.. boleh keluarkan 'benda' tue ikut leher :p
Tapi yang bebetul baju menyusu, bahagian menyusu boleh di selak ialah yang ini..

0 comments: