Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, May 17, 2010

.. drape neck, pizza & hari guru

Assalamualaikum..

Smlm, sy dok tunggu 2 org nangoi (budak) tue tidoq, sy nak buat pizza utk Idris bagi kat cikgu tadika dia utk hari guru. Tapi sampai start F1 pon tak tidoq2 lagi.... hadoiilah.

F1 dengan 3 jejaka kat rumah tue mmg tak boleh dipisahkan. Ishak yg sebut tak berapa betoi F1.. fan disebutnya, pon minat jugak. Pantang F1 berhenti utk iklan.. dia nangis. Smlm sebelum siaran tertunda tue, abah dia tgk result kat internet.. dia tenung kereta F1 lama. Sampai terpaksa print pic tue.. kalau tak dia tanak gerak dari PC. Pic tue bawa baring2 & sy 'candukan' dia dgn enen baru dia tertidur...

Sy bangun & stenby bahan2 pizza.. tgk dia jaga balik, sbb dia dah tidur petang sampai lepas maghrib. Usung mangkuk ke depan & uli sambil temankan dia. Mengekek dia gelak bila sy aim nak benamkan doh ke muka dia... geram tau, budak bertuah tue. Dah kul 12 mlm tak reti2 tidur...




~ yg pucat tak der 'warna' utk org yg sedang pantang :p


~bakar guna apa shj, loyang cup cake pon jadi :p

... lepas shj sy rehatkan doh utk naik, sy dah rasa gigil semacam. Penat sangat rasanya.. siangnya sy mengajar jahit dari 9.30 sampai 4 lebih. Rehat & mlm menguli tepung pulak.. fancitt :p

Sy ratakan doh.. 'kekasih cerah' sy tolong tabur topping. Cecepat bakar & habis dlm 3.30 pagi... beria2 betul sbb dah janji ngan Idris bg pizza utk cikgu dia. Tapi ituhari dia tanya sy bila sy nak bagi tudung utk cikgu dia cam tahun lepas. Huhhuhuuu... terkedu mak! Kekekeke..





Ok, citer blouse drape neck tue pulak... sy cuba2 sendiri yg itu. Gamble sendiri.. & 1st time sy pinkan tak menjadik :( rasa sungguh sedih... punah lah kain tue, sbb perca yg tinggal sikit ajer. Tapi bila beger2 kan, kemudian teringat cam mana nak buat halter top yg sy tgk kat youtube.. dapat idea dari situ. Gunting ejas sikit & pinkan dapatlah cam nie...



.. aci boleh jer lah. Kalau dah bertudung, bukan nampak pon, cuma itulah... self satisfaction :) Drape lelebih sangat.. nanti tuan dah sampai rumah, yg leher dok meleret kat jalan lagi nnggeeee..

0 comments: