Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Saturday, May 8, 2010

.. dah terberkenan lagi.

Assalamualaikum..

Smlm, hajat di hati nak beli kain jersey utk kit tudung. Tapi, silap mata nie dok meliaq tgk kiri kanan.. dah terberkenan lagi. Beli utk 3 helai.. kali nie kain berkaki. Sy suka kain berkaki tapi printed cam tue tak boleh pakai lama. Ada masa org dah tak pakai nanti.. sayang ajer baju. Mmg cam gitulah peel sy kalau pilih kain.. biar printed & material jangan up to date dengan fesyen sangat. Nanti org dah tak pakai.. kita pon segan nak pakai, sayangg...

Tapi bila tengok kain tue terberkenan.. simple & mmg sesuai buat drape neck. Pic kainnya sy load nanti :)

Smlm.. sy pujuk2 baby sy (read mesin jahit simger sy) & dah jumpa penawarnya. Baby senggugut ituhari... tak tau la apa yg tak kena. Ejas sana sini pon tau mau jugak.. geram sungguh rasa. Kebetulan pulak ada 2 org nangoi..
~ nangoi nie budak maksudnya..

.. yg 'rajin' dok pulaih mesin jahit sy. Depa kalau masuk bilik jahit yang thread tension tuelah depa suka pulaih. Bila masuk & sambung jahit, tengok2 benda dah berpusing. Tanya sape yg usik mesin jahit mak? Masing2 buat muka tak bersalah... tapi apa ajer benda boleh pulas, mesin basuh, oven, mesin jait.. tambah2 lagi kalau habis timer ada bunyi ketingg, mmg depa suka sunguh2..

Selama sy dok menjahit jersey nie sy dok belasah pakai jarum emas ajer, smlm cam mana dapat idea, tukar jarum biasa & jahit elok lah pulak jahitan. Saja tau baby tue.. nak manja2 pulak, naik berjambul kiter nie pikir apa masalah dia!



Dapatlah sambung jahit baju nie smlm... nie bukan baju ulang tayang tau. Nie baju utk giveaway sy yg lepas..
~ nota ahkak pernah sampai US, tudung ahkak pernah sampai Mesir, baju nie pulak merasa pergi UK. Ahkakk nangeessss, ahkak jugak yg tak sampai2 lagii.... hukhukhukk.



Tangan sket lagi lom pasang getah..




Nie baru baju ulang tayang... blouse biasa & kalau nak bagi lain sket, just buat prinses cutting. Tanda agak2 separuh ketiak & jahit sampai ke pleat.. atau boleh jugak sampai hujung baju. Curve kat ketiak tue guna pembaris L.



Jangan ubah pape.. just jahit cam kecik cam gitu ajer, dalam 1/8" & terus sambung ke pleat di pinggang.

3 comments:

Cik puan Bunga said...
This comment has been removed by the author.
Bunga said...

apala gatal sgt tgn ni.. g tekan tong sampah pulak komen kat atas tuh.. hehe
klakar plak baca entry AHKAK ni.. jomla dtg UK ni.. saya tau ahkak bnyk duit...hehe

azima said...

Bunga..

datang UK? ai nak tunggu yu buat giveaway dapat tiket pi UK. Mesti ramai yg join, tapi nanti yu buat la ala2 magic.. eh eh ehh tetiba ai pulak dapat tiket tuh.. sesuatu.

saja tauuu fecah rahsia ai. kalau tukar rupiah.. mmg byk la duit :p