Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Saturday, May 15, 2010

Nie gambar kacuk...

Assalamualaikum..

Hari nie serba tak kena sy buat keja. Buat hat nie.. mai buat keja lain, sy tinggal & last2 cari tak jumpa mana keja yg sy tangguh tadi. Buat keja lain.. lupa pulak keja yg tadi tue sy letak mana. Haduiiii... nie duk hurut dada bawak bersabaq, rilex jap dulu.. nanti2 jumpa lah tue. Nie baru 33 tahun.. mai 43 tahun cam mana taktaulah!

Nie gambar kacuk yg sy cerita ituhari. Baju nie.. yg 1st sy buat refashion ituhari, tapi sy refashion balik sekali lagi. Sbb sy rasa cam tak kena & buat masa nie sy tak perlukan baju kaler pink, turquoise lagi ok & diperlukan buat masa nie :p



Hujung tangan, sy ambil daripada hujung tangan baju lycra nie. Baju lycra nie agak labuh & sy dah pendekkan. Kain yg sy gunting tue, sy jahit bawah baju t-shirt nie. Dapat labuh la sikit baju t-shirt nie & kalau sekali imbas cam sy pakai baju dua lapis :p


(sumber: http://www.wanitamelayu.com/forum/showthread.php?t=30483

Tudung sy buat tudung arian*. Awning tue sy ambil daripada perca kain yg sy nak buat langsir... nggeee. Ingat korset yg sy ada tunjuk dulu? Haaaa.. langsir, korset & tudung nie kira adik beradik kembarlah, sy dah kacuk semua sekali.. kikikikik. Ituhari cikgu Idris yg selalu upah kat sy jait tudung tue, tanya awning tudung nie songket ker? Hikkkk...



Perca kain tudung nie pulak sy gunting panjang2 & buat hiasan kat dada t-shirt baju. Tgk kat dada baju nie.. itu bukan printed kat t-shirt tau. Sy gunting bawah dada selang 1 cm menegak sepanjang baju depan.. kemudian ambil kain perca yg sy potong panjang tue & anyam cam tikar. Anyam atas bawah, atas bawah.. sy buat 3 row.



Seeeee... punya nak tunjuk tangan cam mana, nampak cam ahkak terkehel pinggang. Nanti2 ngan pinggang pon ahkak kena bekam sama! Nggeee... kena cekak pinggang jugak lah lain kali utk elak kecedraan. Pinggang pakai lama ooiiii.. sayang! :D

0 comments: