Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, April 22, 2010

.. i'allah macam mana pon sy akan jaga :)

Assalamualaikum..

~Guest book sy, sy terpaksa delete.. salah satu sebab ada yg tanya soalan kat sana & lambat nak view blog.

Kelmarin.. rupa-rupanya dia MC lagi & kul 5 call sy suh turun. Tak bagi tau pon MC.. kalau tau, boleh jugak mintak tlg ubah baju jemoq kat tengah panaih...
~nggeeee ituhari punya dok pesan jangan buat apa, dia tak dengaq kata. Nie nak suruh buat keje plak :p

On the way balik, masa tengah dok merempit atas motor yg ntah berapa CCnya itewww, dia cerita ttg perihal doc ambil darah dia utk check. Dia nie jarang sakit, so benda2 melibatkan jarum dia tak biasa & dia rasa2 macam penakut sikit :p

Dia kata, doc suruh dia ________ 10 kali. Masa tue sy tak berapa dengaq dia kata apa, aterr.. tengah merempitkan. Bising ngan bunyi kereta, ngan dengan desiran angin lagi. Sy pon main agak2...

.. aper? doc suruh mengucap 10 kali?

Meletus lah 'gelak sampai mendidih tue'..

Oooiicccc, doc suruh genggam tangan 10 kali :p sy ingat suh mengucap 10 kali..

Keputusan check darah dia kata lagi 2 hari, doc suspect dia sakit 'itu'. Makanya dok beria lah sy nie google detail apa penyakit 'itu' & apa makanan yg kena pantang.

Dia jenis tak cerewet pasal makan, apa yg sy masak.. semua sedap pada dia. Sy suruh komplen pon dia kata sedap ajer. Tapi kalau makanan yg dia tak suka makan, dia mmg takkan makan.. itulah dia.

I'allah lah tak der pape tue.. kalau iya pon ujian, tanda dia sayang. Sakit tue kan penghapus dosa..
~ selama nie pon dia asik menjaga sy, kalau sampai masa..

.. i'allah macam mana pon sy akan jaga :)

Sy ada jumpa couple yg memasing dah tua, hsbn sakit & wife tak sudi nak jaga. Masuk wad pon wife tak sudi nak jenguk. Tak taulah kenapa, mungkin ada selisih faham ker.. mungkin ada simpan dendam ker. Tapi kalau dah hsbn sendiri sakit, takkan nak jaga lagi ego? Org tue dah nazak sangat2. Pelik.. kita yg tgk lagi pelik. Kita yg tgk nie lagi pening kepala dok fikir apa punca sampai jadi lagu tue... dia plak relek dok sibukkan hal2 lain.

Ntahlah, tp sy.. kalau sy dah sayang, i'allah benda yg sikit, yang susah.. kita boleh kongsi sama. Benda yg tak ada, yg tak cukup... kita sama2 adakan. Tapi kalau sy dah benci.. habis takat tue shj lah. Terputuslah segala-galanya. Tapi depa nie, kalau benci pon still hsbn & wife... gagah mengadap muka masing2 tiap-tiap hari.

Ntahlah jugak ngan satu lagi pesyen, dah habis/ putus pon dok still boleh berkawan lagi. Yang bekas2 gf, bf.. walaupun memasing ada life sendiri, tp still berkawan gak lagi. Kalau sy, sy lablekan berkawan dengan bekas2 nie sbg 'sengaja carik penyakit' tapi bagi org lain mungkin ada sebab tersendiri.. atau motif tersendiri. Tapi apalah motif tue yerrr :p

.. ini pic beg cerut yg dia buat ituhari...



dia buat utk simpan lingerie2 sy..

~ nngeeeee sy tipu!! hakhakhakk dia buat isi baju hujan lahhh, tali cerutnya cari tak jumpa lah tue... sy kan rajin 'menyimpan' :p

0 comments: