Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Saturday, April 24, 2010

..cam tangan baju badut pon ader :p

Assalamualaikum..

Semua org baik2 ka? Sy cuti mlm, ada hal nak kena setel.. tp ada yg cari sy tak smlm?
~ nggeee.. cam aku kisah katanyer!

Line internet kat rumah plak ada prob smlm sampai ke la nie. Imaginelah tahap gelisah sy cam mana.. cam terputus ngan dunia rasanya. Hp abis bateri / masuk air pon boleh ditahan2 lagi, ym ada.. email ada, tapi internet tarakk.. mau lemau.
~ nak2 pulak orang bizz online juta2 cam ahkak nie... ahakahakahak dream on lah katanyer!

Yang juta2 itu org punya.. tp sekurang2 nya impian itu milik kita. Layan diri lah ngan impian sampai lemau pon, janji jangan susahkan org len dah ekk? Peace.. :)

Petang smlm, sy kutip2 baju semua & basuh. Berlambak kau... nie baju yg jenis pakai kejap2. Tak abis basuh pon sebenarnya.. 'kekasih cerah' sy sambung. Tapi malam terlelap jap.. pancit :p. Bila terjaga kul 10, mata dah segar.. buat2 keje siannya tue, badan dah rasa ringan. Terus dah tak tido & apa lagikk menjahit ler slip cover. Tak abis jahit yg tue, pasal tak jumpa kain utk sambung kain belakang.

Ketepi slipcover.. sy jahit pulak blouse sy & dapat la pakai pi keja la nie :)



... hujung baju & tangan sy jahit tepi kecik shj, nak cepat. Tapi punya lah buta kayu... last2 few month baru terjumpa function jahit tepi kecik. Ituhari masa beli mesin jahit tepi nie tak perati bebetul cina tue buat lagu mana, balik rumah tak reti buat. Sy tukaq benang upper loop ajer ke warna hitam.. lelain kaler putih. Kalau org tanya, pasai apa jahit tepi cacamarba kaler? Sy katalah fesyen.. padahal, sy malass tukar benang hik. Sekali pandang ropol2 tangan... cam tangan baju badut pon ader :p



Kain nie giler ketinggalan zaman kan? Beli bulan 11, 2008. Sy suka jenis kain mcm nie, senang nak jahit... arwah mak sy panggil kain jojet, jeorget yg sebenonyer. Dah potong baju nie pon lama, tangan sy bagi labuh, pasai sy ingat nak jahit sulam hujung tangan & hujung baju.. alaaa sulam cam tarzan tuhh. Kan tahun lepas dok mengamuk pesyen tue... tapi dok mengamuk cam tue lah, sy peram tak berjahit pon :p. Biasalah tukang, nggeee..

Memang labuh lah tangannya.. & sy rasa mmg tak dak rezeki sulam tarzan lah. Tak payah nak tarzan2 lah.. tunggu tarzan lambat sangat, sy ambik benang getah & jahit 2 lapis kat hujung tangan.. siap.



Cuba cari apa perbezaan pic nie compare ngan pic yg lama2...
~ ahkak masih kekalkan trademark bercekak pinggang tue :p.. itu tak leh tinggal hikhikhik.

.. perasan tak sy dah kurus sikit.. nnggeeee

Sy tido dlm kul 5 pagi.. skrg dah rasa berat kepala, rasaiiiinnnn!

Tapi baju nie ada rahsia..

.. rahsia : sy cari kain perca tak jumpa utk buat bias tape utk leher.. baju nie tak siap sebenonyer! :p

0 comments: