Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, April 5, 2010

Nota 18: Maxi, Nursing Wear

Assalamualaikum..

Nota 18: Maxi, Nursing Wear... RM 15
~ nanti sy load pic cover nota

Alhamdulillah.. dlm dok pedo sikit2, siap jugaklah nota 18 sy nie. Boleh dapatkannya mulai sekarang. Nota nie utk sesiapa yg masih menyusu tapi still ingin bermaxi, kalau yg masih anak dara :p tanak yg part utk menyusu tue.. no hal, boleh 'matikan' part yg tue. Bagi yg tanak maxi pon no hal.. boleh buat pendek, jadikan dress/blouse shj.

Sample baju utk nota nie ialah :



..inilah bahagian utk menyusu tue..



Si Ishak, selalunya on the way dalam kereta ke mana-mana.. itulah masa dia menyusu. Mmg kalau dlm kereta tak menyusu tak sah..

... & sy plak, kalau masuk kereta plak dengan seat belt bagai.. rasa leceh nak angkat & selak baju. Tapi kalau pakai baju nursing wear cam gini, 'korek' sikit dah jumpa nggeeeee.. dalam pada dia menyusu, tutup sikit lah dengan tudung. Itu saja.. tak payah nak kena ambil kain lain & tutup.

Tapi bila dah besar panjang nie.. riba pon dah tak muat, dia duduk celapak atas sy & menyusu.. tue diaaa.. Ishak punya perangai. Dah puas kenyang dia kata.. 'utup'. Di suruhnya sy tutup.. betuah betul.. kita yg servis dia, kita jugak yg kena tutup :p
~ bg yg baru di azimaDIYshop.. Ishak tue bukan hsbn yer, anak betuah ahkak yg berusia 2thn lebih :p

4 comments:

MAK TEH said...

assalamualaykum azima,salam perkenalan,kalu mak teh bagi ukuran,boleh tak azima tolong buatkan pattern seluar utk mak teh?nak buat seluar baju melayu,mak teh dah belajar,tapi tak dapat2 lagi.terima kasih ya.

azima said...

makteh..

waalaikum salam. buat masa nie sy hanya ambil tempahan pola bj pompuan saja.. yg lelaki tue tahu cuma sy tak berapa confiden lagi buat utk org len.. maaf ya.

Anonymous said...

kalau minta jahitkn mcm ni jg bole tak?saya xda mesin jahit la- bellaanathiyyah@yahoo.com.my

azima said...

che anon... tempahan boleh deal ngan sy kat fb, senang nak pilih kain....