Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, November 29, 2010

Masin sungguh mulut acik katanya.

Assalamualaikum..

Ituhari masa kat kg, sy rasa lemau satu badan & tambah plak masa tue sy kena CB. Sy memang tak tahan kalau berjalan banyak atas simen.. kaki rasa sejuk, bisa-bisa & tak sedap badan. Bercerita lah dengan sorang nie & dia pon kata dia dah dekat 2 bulan tak peot. Huhuhuu.. lemah-lemah badan katanya.

Dan semalam, sah dah 'berisi' dua bulan. Hehehehe.. insyaallah lagi 7 bulan akan lahir cucu arwah mak sy yang ke 14 :)

Tahniah pada kakak sy, semalam anak dia sms bagi tau kata ada berita gembira. Sebelum dia bagi tau, sy dah tembak tepat dulu. Masin sungguh mulut acik katanya. Well well well.. mulut acik bukan saja masin, kekadang tak kena gaya... bisa jadi berbisa juga. Kehkehkehh....

Kakak sy umur 43 tahun nie & ada darah tinggi... dia pakai IUD untuk jarakkan kehamilan. Tapi last-last bolos jugak. Haiii lasak sangat kot.. kekkeke. Pengajarannya disini, pakai apa pon kalau silap 'teknik' pon bleh bolos jugak...
~ gulpp!


~ di i-city, anak kakak sy.. dialah yg bakal dapat adik :p abislah hang alif.. hang pakailah baju tulis 'saya sayang GILER mak saya' pon dapat baby nanti, mak hang tak sayang hang dah.. kekekeke.

Harap-harap tak lupa skill dukung anak yer memandangkan anak yang last, tahun depan nak masuk darjah 5. Kalau dah darah tinggi, rasanya bersalin keluar kot tingkap kot... jangan risau, kalau tanya sy, sy lagi 'selasa' kalau bersalin keluar kot tingkap daripada kot pintu. Bersalin kot pintu... hal ehwal di 'rumah kecik' amatttt sulit sekali. Perit! :p

Ingat lagi sy masa bersalin kat Ishak dulu... barut yang arwah mak buat, dia nak bagi kat sy. Tak payah pinjam lah katanya.. 'tak dak dah' katanya. Tapi sy pulangkan jugak, lepas nie nak kena selongkar balik mana letak barang-barang tue semua yer.

Dan cerita pasal baby nie, ituhari dalam kereta Idris cerita kawan dia ada baby nama apa ntah. Lepas tue dia bukak soalan.. tapi sendiri soal, sendiri jawap. Abang nak baby girl ker boy ekk? Girl lah, abang nak dua.. katanya. Abah dia yang tengah drive, dah gelak kuk kik kuk kik. Excuse me, agak-agak sape yang nak kena beranakkan dua beby girl tue ekkk? Maklah katanya.... oohh my!


~ sabtu lepas majlis konvokesnyen Idris.. dah konvo bijak sangatlah yer, sendiri tanya.. sendiri jawap.

Sy tak speechless hokey. Sy memang ada 1002 alasan untuk mengelak kalau dalam bab-bab ini tambah-tambah lagi soalan tahap lepasan taska hehhehee. Abang tak kesian kat mak ker, nak bersalin nanti mak sakit. Kita suruh acu izati (adik ipar sy, mak si zikry) lah yang bersalin dua girl tue. Acu izati senang bersalin, sakit tak sampai sejam. Kesian kesian kata dia.....

... setel :p

Haah acu izati dia sakit bersalin tak sampai sejam, teran sekali terus bushhh keluar :p tapi itu bukan point utama, sakit bersalin tue rezeki masing- masing. Sakit kan penghapus dosa.


~abang & kakak ipar di KLIA, lepas hantar anak buah sy balik mesir. Hat nie kalau dapat adik kecik pon boleh lagi... habis la hang kakak tun, balik mesia kena mengasuh adik. Abislah mulut acik kan masin katanya... meahahaha.

_________

BTW cam mana persiapan anak-anak sekolah? Baju yang nak kena jahit sy belum start apa satu lagi. Badan masih rasa lemau & mood blom mari. Tapi nanti-nanti sy nak tunjuk cam mana nak ubahsuai kain sekolah yang dah singkat, sendat. Kalau ada kain sekolah yang masih elok, ubahsuai saja... moga-moga dapat kurangkan kos. Insyaallah...

2 comments:

Mrs. Asida said...

cantiknya baju t-shirt merah tuh.. Saya pun SAYANG mak saya. :)

Anak nak sekolah, mcm2 kena beli kan? selamat berbelanja dengan cermat. :)

azima said...

che asida..
ntah la, dia suka sangat baju tue.. dah sendat pon pakai lagi :p

itulah macam2 kena beli..tgh bajet2 mana leh buat, buat sendiri.. cut cost :p