Assalamualaikum...
Sepatutnya sy post entry nie esok, tapi memandangkan sy dah ada bahan :p
Yang belum baca, pi baca dulu lah naaa...
http://wargamarhaen.blogspot.com/2011/10/menu-1malaysia-najib-uji-kualiti-lauk.html
atau type sahaja menu 1 malaysia untuk ketahui cerita what the funny nya tue.
Menu 1 Malaysia sy :
Nasik putih (belambak... nie kiranya bajet utk orang yang kerja dengan membanting tulang 4 kerat)
.. tapi macam sy, kerja membanting apalah sangat... membanting jari jemarilah kot, ruas berkerat-kerat :p
Ikan tongkol masak sambal... atau kekadang ayam masak sambal yang saiznya 3 jari pun tak sampai
... tapi terkini ayam itu dicelup dengan tepung dan digoreng terdahulu untuk mewujudkan kesan effect potongan yang besar.. satu perbuatan yang murni!
Timun 3 hiris (timun selalunya di belah 4 dan dipotong.. untuk dapatkan 4 hiris, tapi dalam menu sy ada 3 hiris ajer... hirisan yang ke 4, utk menu orang lain pulak, sadis yek!)
It cost me RM3
The question is... where is my fried beef (my 2nd lauk) or my ayam masak kicap (3rd lauk lah), bean sprout & my papadom? Sapeee suda ambikk?
~ nangisssss....
~ ohhhhhhh nak uji kualiti lauk... sy pon teringin nak uji, please sy boleh tolong uji.
Sekolah Kanak-Kanak kanser, Lahore
6 years ago
0 comments:
Post a Comment