Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..
~ Ada soalan? klik disini : ... tanya kat azima
~ buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & tak buat kelas utk masa nie... tq

Wednesday, November 23, 2011

Hukum pakai pakaian ketat ketika solat~ telekung lycra

Assalamualaikum...

Hari tue ada orang request suruh jait palazzo... sy ok ajer kalau nak request nak suruh jait macam-macam. Tapi bawak mai contoh.. kalau dok bercakap gedum gedum gedum... buat macam nie, buat macam tue, alahhhh buat letih ajer... buat pening kepala acik hang ajer nanti. Dah pening kepala nanti satu kerja acik hang tak boleh buat.

Depa bawak mai dua lai contoh... haaaaaa kan senang! Ituhari buat dah sehelai, nak simpan buat mastercopy punya pasai.. sy buat extra sehelai.

Nak pakai utk diri sendiri tak padan... labuh menyapu lantai. Nanti bila-bila sy nak kerat, bagi singkat sikit... tapi sy rasa sy tak sesuai lah pakai palazzo, bertambah katik rasanya :p



Sy rasa dah jadi peel sy kot, kalau satu-satu item tue sy tak guna atau sy tak boleh memakainya, atau sy tak sesuai pakai.. sy rasa malas nak jahit thehehehe.

______________





Telekung lycra yg orang tempah... boleh request apa2 kaler tapi kalau kaler tue ada kat kedai lah yer, sy letak bling2 kat bawah bahagian belakang telekung.

Satu yg sy dah double check kat fb Ustaz Azhar, hukum memakai pakaian ketat ketika solat. Contoh kalau pakai stoken jari atau dalam konteks ini, telekung lycra nie agak melekap.. so apa hukumnya?

Boleh yer pakai stoken jari atau pakaian yg ketat ketika solat, kerana aurat tertutup masa solat tue dan solat adalah SAH. Pakaian ketat ini haram jika di depan bukan mahram.


4 comments:

wantie said...

cantik telekung tu. Pada saya telekung warna putih atau cream adalah yg tercantik jika compare ngan kaler kaler lain.

Nak ngadap Allah kena la pakai cecantik

Mila@Rimbun said...

so kalau telekung lycra ni kena pakai kat rumah or kat dlm masjid je lah yer, tokleh nak pakai siap2 kat rumah nak ke masjidlah yer.. tp mmg nampak seksi telekung ni

azima said...

che watie..

cantik tue subjektif :)

azima said...

che mila..

patung sy nie fully naked, kalau solat kan selalunya pakai pakaian kat dalam... dan kalau kelihatan melekap ke badan, memang tak boleh lah pakai telekung nie di hadapan mahram.