Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, November 4, 2011

... long dress Zahra

Assalamualaikum...

Sy ada dinner malam nanti.. memula ingat sy malas nak pergi. Tapi sy fikir, kalau sy pergi... nanti sy boleh jahit baju untuk sy sehelai. Nanti kiranya sambil menyelam, sambil minum ayaq lah.

Sy jahit baju untuk dinner & sy boleh tambah koleksi baju untuk jualan. Untuk baju-baju pakai dinner, kat azimaDIYshop tak ada lagi... so molek sangat lah tue.

Tapi semenjak dua menjak nie.. kepala sy rasa berat ajer, mungkin sebab sy kurang minum air kebelakangan ini...
~ minum air pon malas, hujan kan kebelakangan nie.. sejuk-sejuk, liat betul kalau kena ke bilik air :p

... kepala rasa berat, sy malas nak fikir. Itu yang jahit baju nie tertangguh, pagi tadi pukul 4 pagi baru siap. Itu pun sy banyak shortcut daripada perancangan asal. Tangan baju sy ingat nak buat bercuff, sebab baju-baju sy tak ada lagi tangan pesyen tue... tapi sy jahit bubuh getah ajer, nak cepat.

Leher sy ingat nak buat hat jenis ikat, tie neck macam sample baju dalam entry sebelum nie tue... tapi sy buat leher bulat sajork.


~ baju sy sebelum nie banyak yg cutting pada empire line, hat nie sy potong atas lagi...


~ nak highlight yang bertingkat tue sy bubuh la bling-bling sikit..


~ akan jadi projek baju readymade sy yg akan datang.. 2 kaler ajer yang sy plan nak buat : merah + hitam & putih + hitam... senang sy nak simpan stok kain.


~ ada 2 versi.. long dress & dress/blouse, dress/blouse punya versi.. soon.

4 comments:

zuwaidah said...

berapa kalau long dress nih...kak zu pun nak buat koleksi dlm almari heeheheh...
nanti pm kak zu (012-3451764) regenya, suka merah/hitam. ada size ke, kalau ikut size kak zu, size S

azima said...

zu, sy dah sms

Pianina said...

cantiknya kak, kalu buat abaya / jubah style ni cantiknya...

azima said...

che ina.. tq tq 4 the compliment :)