Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, June 14, 2010

.. sesungguhnya garis sempadan itu, sememangnya nipis!

Assalamualaikum..

Semalam, lepas balik daripada zoo.. sy singgah jap rumah kenalan. Kakak nie, dia meniaga nasik lemak & kuih2 depan sekolah Idris & Ishak.. kiranya 'supplier' tetap kami utk sarapan boleh kata tiap2 pagi :p Dia baru pindah rumah baru & buat makan2 sikit. Petangnya gi rumah FIL, dah lama tak jenguk bersua muka.. bertuah punya anak menantu! :p

Malamnya.. memasing dah terasa penat jalan dlm zoo tue. Sy bg tau kat Idris, sy nak baring2.. pebetoi urat... so dia offer diri, biar abang tolong URAT mak. Meahahahhaa.. bukan urat, urutlah! Dulu masa mula2 belajar cakap, ibujari dia panggil ibujaru..
~hurut dada.. hurut dada, anak sapa lah tue ekk..

Dalam kul 10.30, adik ipar sy call kata wak ( mak sedara kekasih sy~ sy ada cerita dlm entry dulu, yg sakit tumor otak tue) dah meninggal. Innalillah.. lepas operate ituhari, dah sihat boleh jalan semua, tp last week kesihatan dia merosot balik. Sudah sampai masa, itu dah ada dlm perjanjian & sesungguhnya garis sempadan itu, sememangnya nipis!

Semalam pi jenguk kejap & dah selamat kebumi pagi tadi & sy ambil half day. 2 orang yg sy tengok paling sedih... anak perempuan arwah, umur 43 .. dah lah sebatang kara, blom kawen & tak berapa cerdik untuk mengurus urusan sendiri & MIL sy.. ituhari dia kehilangan emak, nie dah kehilangan kakak.

______

Ok, nie blouse yg sy buat. Memula nak buat sleeveless.. tapi tgk ada balance lagi. Tambah pulak sy pemalassss nak buat bias tape :p... so buatlah tangan pendek. Leher sy buat. Tak berapa cantik pasal sy pakai perca2 jersey kamdar yg sy buat tudung sajork. So, lembek & terkelepek sket.. sy bubuh apa-ntah-nama yg org guna untuk buat beg & sisip ke leher baju..
~ boleh lah kot noooo... huduh2 pon kita punya & paling koman, kita cuba buat sendirik.



plan nak buat cam nie :





Pic di zoo..







0 comments: