Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, June 29, 2010

kain kembang payung ahkakkkk...

Assalamualaikum..

Gigih pepagi nie buat entry.. macamlah pagi esok berduyun orang dok berceretet berteleku baca blog dia :p

Sy ambil half day tadi.. tadi ker semalam? nie dah kul 1.30 pagi, semalam lah kira. Balik rumah.. disebabkan flight anak buah sy sampai dalam 5 lebih, so sy potong kain kembang payung utk aktiviti jahitan FOC tue. Dah gunting, tinggal pi bersiap & tengok ada masa lagi.. sempat sy jait 4 panel. Lepas tue si Idris panggil.. mak tanak pergi ker?

Dia dah excited sebab kakak Tun nak balik, paginya sy dah remind dia.. kakak Tun tak singgah rumah kita, depa terus balik. Terus dia sentap pagi tadi... kekekeke peel sentap menyentap nie turun daripada baka sapa tatau, nngggeeee.
~kalau soalan cam gini si Ishak selalu main taram ajer.. tatau hujung pangkal tetap angkat tangan sambil jerit sayeerrr! :p

Sy pujuk2 dia.. kata nanti abang tanya sendiri ngan kakak Tun, nak tak singgah rumah kita atau bila2 ajak kakak mai tido rumah kita. Sian diaa... ada satu hari tue dia tanya sy, kenapa dia tak der kakak? Errrmmm.. terpelengong gak sy. Abang ada kakak lah, kata sy... kakak Tun & kakak Wanie (anak abang & kakak sy). Walaupun kakak Tun tue kakak kepada abang Didi & kakak Wanie tue kakak kepada abang Alif.. tapi tak salah kan kita kongsi2? OooOOoooo... abang dah tau dah kata dia.

Baliknya.. dia tumpang balik sekerat jalan sekereta ngan kakak Tun, jadilah. Nanti i'allah bila2 balik kg.. jumpa lagi. Singah makan kat shah alam.. biasalah kami kalau berjumpa sesekali. Time makan pon boleh gamat gelak kuk kik kuk kik. Ada yang ambik tugas clearkan bunga pinggan, ada yang siap tindan pinggan2 pon ada dengan harapan dapat diskaun...nnggeee. Balik sampai rumah.. Idris dah nak tido, tapi kerja sekolah dia lom siap. Abah dia pujuk & puji2 sikit.. siaplah jugak.

Sy pulak.. dah bersara ambil tender mengajar anak. Sy tak boleh la.. kurang sabar, cenge sungguh. Nie kalau anak kakak sy, si Nisah kata cenge tue sebab tertelan penyengat kot? Ambboiii.. makan dalam tuh!

So sy buat sambung jait kain sy & dapat lah lagu nie...



Tak berapa puas hati.. sbb sy tak berapa suka kain bebetul kembang lagu nie, dah la kiter nie terkurang inci :p So ejas sikit.. jadi lagu nie...



Tak puas hati lagi, sy tak berapa suka & 18" tue cam terlalu tunggi, sy turunkan sikit & akhirnya...
~inilah kain kembang payung ahkakkkk... tumpuk2 taik unta :p



Nie pic sukan Idris ituhari..


~ panas, dah la anakku sepet :p


~tunggu punya tunggu, dah la panas... sampai selenge anakku kikikik

Dalam seminggu dua sebelum sukan.. sy dengar Idris dok nyanyi lagi nobody & Ishak dok tepuk tangan ikut rentak lagu. Heran pulak kami, mana depa nie belajar. Patutlah, rupanya abang dia kat sekolah berlatih menari, meloncat.. ada yg lain tepuk tangan utk pertunjukan sukan & rupanya Ishak pon terikut sama.
~bocah.. bocahh...

5 comments:

Sellynna said...

kak.. lawa lah kainnya.. kain jenis ape tu kak?

adeh, kain kt rumah tu bile nak jahit je ada je makhluk yg ngacau.. insyaAllah, saya try abiskan malam ni.. lagi sket je..

azima said...

sellynna...

nie kain jersey nagoya ajer :p banyak makhluk ekk.. malam nie kena bersedia, nak kena tumpaskan dulu makhluk2 itu..

CikTie said...

ciktie dah potong kainnya... tinggal nak sambung aje....

Sellynna said...

kak da siap, siap sambung je la.. zip, kelim & pinggang lom lagik.. nnti saya upload gambo kat blog.. tp kena sensored dulu la hahah...

azima said...

ciktie~ ok dah siap nanti tunjuk pic k... tq

sellynna~ hihihi.. sensored jangan tak sensored :p