Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, June 17, 2010

"jari yg kasar tandanya rajin buat kerja"

Assalamualaikum...

Sy dah selesaikan nasik kerabu pagi tadi... tak lapar pon tapi sekarang sy hadap pulak goreng pisang. Lupakan kejap pasal kalori sbb sy rasa petang nanti sy bakal gigil tengah jalan kalau tak makan... nnngggeee. Sy dah siap berselipar, petang nanti sy bakal memecut tanpa toleh kiri kanan & rabut apa jua benda yg sy nak di Klang nanti.

Sy nak kena beli bunga2, pembalut hijau, dawai, polisterene (spelling?), butang besar.. apa lagi? Errmm glue gun rasa2 leh pakai lagi, glue dia pon rasa2 ada.. ituhari Ishak ada buat main, per lagi ehh..
~ abislah blog, multipurpose kekdahnyer... nie nak meniaga ker nak tulis list, list barang dapur tanak masuk? :p

Haaaa... lupa reben & daun2!

Okeh, sy nak kena buat bunga ros daripada duit untuk hantaran mas kawin. Anak angkat MIL sy nak kawen hujung awal bulan depan. Tapi prosesnya sy buat sikit2.. sy nak gentel di office sajer, kat rumah sy kena hadap benda lain.

Bunga ros daripada duit utk mas kawen nie, ituhari masa adik sy kawen pon sy ada buat. Tapi lufferrr nak snap bunga tuh & lufer juga nak snap betapa jari-jemari sy luka2 mengerjakannya. Sampai naik menyebai kata orang utara...
~ menyebai nie.. cam merajuk & lebih kepada nak ala2 nak mengamuk gitu. Tapi jangan bimbang ia tak merbahayakan, mengamuk ahkak ala2 manja.. mintak kekasih belek2 & tiup2 kan jari. Lepas tue suh dia sambung.. dia buat pakai player, awat la ahkak 'bijak' sangat sebelum nie!

So, persepsi sy sebelum nie.. nak cari menantu, selain tengok yg penting2... kena tengok tangan jugak. Kerana "jari yg kasar tandanya rajin buat kerja" adalah tak boleh pakai. Buatnya dia 'bijak' sangat cam sy... pi pulas dawai dengan jemari yg bogel, tak ker kasar abis tangan? Bijak tak semestinya rajin.. & rajin tak semestinya bijak :p
~ dol utk ahkak!

Yang bunga, dawai & reben tue sy nak beli untuk buat sirih junjung. Masa kenduri adik sy tahun lepas, sy tengok cam mana maklong sy buat. So, saja offer diri nak buat...
~soo.. jah tengoklah karang sirih junjung ahkak versi terjunjung ker versi terkehel kehh.. kikikikikk.

Yang butang besar tue pulak... ituhari sy terbeli kain lagi. Kutuk punya kutuk diri sendiri, pi beli gak kain kan?? Sy beli kain cotton.. nak buat A-line blouse, sleeveless, sy nak buat yg ala2 gegirl sikit.. letak butang2, letak bunga2!
~abislahh!! ahkak confirm terkena sindrom mengebat.. bergaya tak sedar diri padahal dah tua, tak ingat!

Kesnya nie ituhari, sy sesaja google image pic baju bebudak. Cecantik & comel2 ajer... kiter kan tak der anak gegirl, nak meng'gegirl'kan sape? Sooo.. tak ada pilihan, kiter gegirlkan lah diri kiter sendiri!

2 comments:

Sellynna said...

ahahah.. saya menggegurlkan anak buah saya.. tu ler satu2nya gegurl kt rumah.. tp ukuran tepaksa main agak2 je.. sbb budaknya jauuuh.. kt KL nun!!~

azima said...

sellynna..

kalau kekurangan 'mangsa' ai pon boleh jadik anak buah.. dengan itu tak payah main2 agak2, ai boleh emailkan ukuran ai.. mudahh!