Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, February 17, 2010

tak happy.. happy..

Assalamualaikum..

Sesaja jer sy post entry lelambat hari nie... ngeeeee. Rasa tak best kan bila klik blog org, tp blog masih tak berupdate.. sy sesaja biar korang frust ngeee..

Apa perumpamaan bila klik blog org, tapi blog org tue belum berupdate lagi?

aikk.. sy tanya awak, jangan tanya sy balik..
~cecececee.. ahkak buat ayat cam berdialog ngan peminat2 blog ahkak.. motif counter/statistik tue bleh tau berapa ribu peminat dok bertenggek kat blog ahkak tetiap hari.... perghh ribu tuhh, ayat tak jejak bumi! :p

kalau tanya sy, apa perumpamaan bila klik blog org.. tapi blog org tue belum berupdate lagi, sah-sah perumpamaan sy tak leh pakai punya (read: merapu!) ihikk..

... ianya seumpama masuk toilet yg tak flush... eeuuwwww hampeh kann!!

.. ohh citer pasal counter, si counter tue... 'kekasih cerah' sy bubuh nama ceplos. Motif si ceplos nie bertenggek kat tangga rumah sambil dok mengira seko-seko sape yg bertenggek kat blog ahkak. Kan ker dlm citer, dia selalu ajer bertenggek ajer kat mana tuan dia ada..

Tapi korang tgk ker citer tue? Sy tak tengok citer tue.. cuma sesekali tertengok cam gitu2 ajer lah... utk citer2 hantu nie sy memilih sikit. Citer hantu melayu sy tak tengok.. sbb rupa tak berapa hensem, sy tengok hantu org putih sajorkk.. hensem sikit! :p Tapi selalunya.. sy tak suka tengok citer hantu (read: penakut) ahahahaa!

Cerita hantu melayu.. hantunya tak der lain, bila muka scary giler.. itu kiranya stok utk hit & memenuhkan panggung, tapi jalan cerita hampeh. Lain ngan citer org putih.. hantu tak perlu tampil dengan wajah yg buruk2.. tapi org still menjerit, org still excited sampai tak sedar bila masa terberdiri~ ahahaa nie sy selalu buat, excited tgk cerita sampai tak sedar masa bila berdiri, tambah2 lagi kalau scene kena kejar ngggeeee...

Ok, balik pada sembang kosong balik kg ituhari. Ada cerita happy & ada cerita tak happy... tapi mesti nak cerita yg tak happy dulu.. ala2 cam dlm cerita boys over flowers, sentiasa mengharapkan happy ending :)

Yang tak happy.. hari yg sama balik kg tue, petangnya sy sempat melawat kakak sy yg masuk hosp ituhari. Kepala dia still sakit, tapi taklah sekuat ituhari.. mkn ubat utk pecahkan darah yg berketul & kontrol makan. Dia memang dah ada darah tinggi, resdung, obesiti, kolestrol tinggi.. ekceli masa sakit kepala ituhari dia dah kena strok, tapi yg kecik shj. Ituhari sy tgk dia kurus sikit sbb dia diet & sy pon fikir sy pon kena buat benda yg sama.. sbb gen family sy, arwah mak & adik beradik semua gemuk.. so sy kena DIET! Yang tak happy.. twisted neck maxi yg sy nak buat tue tak sempat siap... balik kg, sy hanya bermaxikan 'maxi tunjuk-tunjuk'... sy nak maxi yg sy buat sendiri :(

Yang happy.. gigih sy di kampung, mlm2 potong kain jugak.. dan sy rasa sy dah berjaya buat twisted neck, tambah lagi 1 patern yg tetiba sy dapat idea & ia sungguh cantik nggeeee. Yang happy.. masa di kampung, sy sempat buat rawatan buang induk resdung tempat kakak sy yg sakit buat rawatan ituhari. Serius mata sy rasa cerah sikit sekarang, whitehead tepi2 hidung pon rasa kurang sikit... dan sy punya induk/ulat resdung yg keluar ituhari 33 ekorr!!! Yang lagi happy.. makan sedap sampai seluar sy pakai rasa ketat.. sib baik tak merekah harharhar, memang serius kena diet!

Sy bajet, dlm sikit masa lagi.. sy dapat la memakai ini:


(sumber: carian internet)

Chantekkk kan?!! Memang cantik wrap dress itu, apatah lagi jika sy memakainyaaa..... ngeeeee Dream on lahhh!! sure kena marah ngan 'kekasih cerah' sy... :p

~ lalingg... tapi kalau maxi, atau dress yg versi ala2 longgar2 sikit, pastue ikat reben & wrap tue ala tifu-tifu punya, trick sikit bukan wrap.. mungkin sesuai kalau pakai, lalingg tak marah kan??

Jika sy tak dapat memakainya... paling tidak bila sy memandangnya, buat bekal sy utk diet.. sy akan kelihatan sekeping cam tue suatu hari nanti..... ahahahaa be positif ;)

0 comments: