Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, February 2, 2010

Kelas Online MAXI.... Jom MAXI!

Assalamualaikum..

Sy ingin buat satu maxi, very simple maxi.. gunakan printed jersey, tau kan trend skrg pakai maxi guna kain jersey... hai belambak dok jual. Tapi kalau yg tanak maxi.. boleh singkatkan & jadikan dress.
~leher nanti sy decide kemudian, mungkin nak buat yg V atau Y.. so sape yg menyusukan anak still boleh pakai maxi, tangan kembung, no zip.. & ada potongan di dada..

Kalau beli yg jual kat kedai2, aci lawan lerrr, bagi golongan 'kecil comel' seperti sy nie... ~ kecik comot sebenarnya!

... sudah semestinya lah menyapu lantai. Dah la maxi yg jual tue corak berkaki & anggun2 belaka. Huhuhuuh.. frusstt sesangat, ahkak pon nak nampak gorgeous jugak sekali sekala!! ahahahhaaaa..

Dan sy plan nak buat secara online... ehemm.. kelas-online-berbayar maksud sy :p Nanti kita buat bersama2 & masing2 update WIP maxi tue...

Sebab.. ituhari sy buat kelas online blouse di forum, lepas suh buat pola abis.. senyap sepi semua, hapa satu pola pon tak nampak. So, sy kira.. apa yg berbayar jua dipandang orang.

Dia kira cam lagu sepuluh budak hitam lah... cam mana lagu tue? sy pon tak tau.. tapi pointnya lepas sorang, sorang hilang.. jatuh longkang lah, jatuh gaung lah. So untuk elakkan.. mana yg join jatuh/terjatuh longkang.. sy akan buat sesuatu. Sape yg siap, sy bagi gift or samthing... but of course yg join kena buat samthing jugaklah.. ;p sebagai pulangan.. buat upah jaga longkang tue utk korang...

Kita buat style KIT lah ekkk... mudah & dapat ajer, kecepek pola atas kain.. gunting, jait & siap!

Ok.. cakap banyak tak guna, nak sign in:
Yuran : RM 50.00~ bank in dlm akaun

dan anda akan dapat:
1. Akses kelas online
2. Pola saiz sebenar (sila beri ukuran)
3. Kit/peralatan jahitan :
-getah
-kain gam lembut
4. Khidmat soaljawap & rundingan

Gambaran baju.. nanti sy google contoh pic... bagi perangat sikit semangat tue.. :)

------

Ok, hasil pencarian sy, google.. sy terjumpa pic ini :




(sumber: pencarian internet)

... yang mana sy rasa sedang2 elok utk projek kelas online maxi. Boleh buat maxi, boleh jadikan dress seperti dlm pic & pakai ngan jeans, sesuai utk keluar santai2 & ia juga nursing dress... memang multi purpose!

Leherr... macam agak seksi kan? Jangan risauuu... sy dah ada plan dalam kepala, nak buat macam mana! Ngeeeee.. utk yg tak ada anak menyusu, just 'matikan' bahagian yg boleh tarik tue.

____________________________________

edit..

Ini sample yg sy punya. Kepada yg berminat utk join kelas online ini, sila buat payment terus dlm bank & emailkan details serta ukuran badan, jika tak tahu cara nak ukur, sila bagi tau & sy akan guide nanti. Kelas akan dimulakan ASAP bila dah ada yg buat payment...
~pertanyaan ttg detail ukuran/cara jahit baju hanya akan dilayan bg yg sudah membuat payment.. yg tak berbayar, sorry sbb sy sibuk..







Zoom leher..



Dress nie juga boleh jadi sbg nursing dress...






26 comments:

rinacomel79 said...

bagus..bagus..agak2 brp mtr kain jersey yg dperlukan? Mmg ingat nak blaja, sbb yg dah siap tu harga mmg x masuk akal. Tp x reti nak ukur memandangkan kain jersey jenis kain memeri, takut kurang ukur t'kecik plak, lebih ukur t'besar pulak

azima said...

rinacomel79..
sy punya ukuran, jubah dlm 3m lebih kurang.. tapi itu bidang 45, jersey bidang 60.. kurang lg daripada tue..

ukur lebih lah.. besar, nanti boleh kecikkan..

Zuria Arshad said...

kak, yang tak online takde ke?? :D saya prefer face to face...

azima said...

Zuria..
of course lah ada.. ;p nanti set date k..

ummu-iman said...

Salam,
Kak, kelas ni dah start ker?
nak join gak..

azima said...

ummu-iman..
kelas online maxi dah ada pelajar yg join. i'allah hari nie sy buka blog & masukkan nota cara ambil ukuran..

nak join, cecepat k...

Sharini aka Ummi Khayra said...

Salam kak... kalau saya nk join kelas online ni masih boleh ke? just bank in kan duit sahaja kan?

azima said...

Sharini aka Ummi Khayra ..
ya,kelas online bebila pon boleh join.. lepas buat payment, email details.. sy akan invite masuk blog.. tq

Hany FF said...

berminat dgn kelas jahit maxi ni. tapi kalau boleh face to face lagi bagus.
berapa ya kosnya?
apa preparation (brg yg peserta perlu bawa)?

ok, apapa contact saya hany_ff@yahoo.com

azima said...

hany..

sy dah respon kat email. tq

Anonymous said...

Salam Kak, Saya ingt nk join la kelas online, d ada setiap masa ke...saya cume boleh wat waktu malam je kat umah, tp xd internet...so camne tu...atau boleh ke kalau saya nak beli nota je...email sy boleh..khanishsaian@yahoo.com.my

azima said...

khanishsaian@yahoo.com.my..

nanti sy email

JJ said...

kak.. saya pun berminat sgt. tp basic langsung takde. cuma klu jahit2 guna mesin n jelujur tu tau gak la.. tp time limited sangat. akak jual cd tak> internet kat umah pun hampes jer. ape2 akak email kat saya ye,
jj_832003@yahoo.com.

azima said...

JJ..
so far cd x ada .. kalau ada dah lama sy war2kan.

sy jual nota, atau kalau nak belajar boleh masuk kelas online atau nak offline boleh masuk kelas one to one.. tq

annisa_nasir said...

salam pn..
saya berminat utk jahit maxi..kalu saya bank in fee utk online kelas bila saya boleh start?
saya boleh start straight away ka

azima said...

annisa_nasir..

ok, yuran maxi rm 50. detail akaun sy ada di sidebar kanan blog.

lepas buat pymt, emailkan ur details kat sy :

NAMA
ALAMAT
NO H/P
ODER : KELAS ONLINE MAXI
DETAIL PYMT :
bank,amount, date

sy akan invite ASAP bila sy free untuk check akaun & invite masuk blog, tq

Anonymous said...

akak saye mang minat nk blaja jait ni.. tp klu blaja on9 ni,bayar Rm50,then bape kali blaja ek? maksud saya,ade bapa sesi je?

azima said...

Anonymous...
RM 50 hingga habis jahit sehelai maxi..

annisa_nasir said...

hi puan..kelas online maxi ni masih dibuka ka?saya berminat..

annisa_nasir said...

email sy ya..nisris06@gmail.com

azima said...

annisa_nasir..

ya masih dibuka, sy dah email. tq

azima said...

annisa_nasir
sy dah email ye.. tq

adeknash said...

Salam. saya nak order nota 2, 4, 8,12,17. berapa ye dgn delivery cost? ada tak nota utk jubah pleat belakang,butang dpn leher ke dada? Tq

azima said...

adeknash...
nota 2, 4, 8,12,17.. rm 75
poslaju jika lokasi di s'jung rm 7.

jubah butang tak der, yg nota 8 tue jubah biasa & pakai sarung jer ada..

IbuDhira said...

azima,

kelas ni masih dibuka ke? kalo ade inform sy yer..

azima said...

ibudhira... kelas nie sentiasa dibuka... proceed dengan yuran kelas rm 50 & email detail kat sy, tq