Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..
~ Ada soalan? klik disini : ... tanya kat azima
~ buat masa nie kelas jahitan sy KIV sampai 2013, due date sy dah dekat & tak buat kelas utk masa nie... tq

Wednesday, February 24, 2010

..cerita di Cameron Highland..

.. sambung..

Malam sebelum bertolak ke CH, sy bersengkang mata siapkan 2 dress utk pakai ke CH. Sambil masak utk bekal, sambil menjait sikit. Last2 sempat tido 1/2 jam ajer & dlm kul 9 lepas ambil mak mertua sy, bertolak ke CH.

Sampai elok2 dlm 12.30 check in kat Desa Anthurium, apartment yg nie di blok C, rasa lebih selesa compare yg ambik di blok A yg last year.



~abaikan anak buah sy yg menonggeng tue.. itu kesan sampingan terlebih makan keledek!



Memang syoklah kalau datang ngan family.. apartmentnya mmg complete & kekadang terasa lebih complete dr sumah sendiri! Berbaloi 3H2M kat sana.. 1 apartment boleh muat 3 keluarga..

Sampai jer kami dah bukak bekal, sementara hsbn gi solat jumaat. Sy buat masak merah ayam, daging masak mamak & tomyam bogel.. semata2 ayam ngan stok tomyam ajer. Pastue tunggu adik sy & wife dia dtg, gerak gi MARDI.



~ rehat2 dlm MARDI.. baju jersey juga, tapi nie sy dah buat lama.. blouse tangan siti/belon



~bunga cantik dlm MARDI..

Ingatkan ada waterfall kat CH, rupanya Robinson tue dah kotor utk mandi.. sementara tunggu family kakak sy sampai, balik singgah pasar mlm jap.. beli sayur2. Mlmnyer just masak sayur & lauk tak masak, lauk bekal still ada.

Paginya, sy tunjuk skill.. buat bihun singapore, tapi sy namakan bihun tangkap muat ngeeeee..
Mana tak tangkap muat, main bubuh ajer apa yg ada.. tapi biasalah chef diraja masak, sure lincin! :p



~ alkisahnya sy & anak buah sy, wan.. kami nie sedang diet. So bila time makan.. kami berdualah kena usik selalu. Makan awal kena usik.. makan bertambah kena usik. Makan plak beramai-ramai, memula ambil 1 senduk.. pastue ala2 hilang ingatan, ala2 buat magic.. ehh tetiba jadi 3 senduk ngeeee. ayat yg tak leh lupa bila time makan.... habih laaa diet kita wannnn!! sambil pulun makan lagi.. ekekekkeke

Lepas sarapan, ada org kata nak gi petik strawberi..



~ dah siap2 nak keluar.. pakai bj nie. nie lah bj yg sy buat tue..



~ zoom.. nie pon nursing dress cam sample dress utk kelas maxi, tp bentuk V kat dada nie lain.. tp zoom kat leher baju sudah, jangan pi zoom ahkak pakai cup apa... kikikikik

.. gerak kat Raju Farm, tapi tak leh petik. Gerak plak gi Big Red plak.. pakat nganga ajer lah 1kg rm 40, last2 jln tgk pokok & mkn aiskrim ajerlah.





~kaki lima di Beg Red..

Pastue gerak balik, singgah Cactus Valley..



Balik rumah masak lagi & petangnya gerak gi Bharat Tea..



~sy dah siap nak keluar, nielah twisted neck dress yg sy buat tue..





~wan cecuba jadi pemetik daun teh..



~pekerja kontrak dari Burma, tak buat keje.. mereka sedang curi tulang!



~sy dengan pokok teh..



~opppsss sy dengan pokok teh lagi.. asyikk ambik pic baju nie ajer, motif masa pakai dress nie.. ahkak rasa ayu terlebih... larikkkk!!

.. dan mlmnya gi pasar mlm. Pakat jinjing sayur, jangung & keledek sampai naik kejang urat2 lengan. Kakak sy borong berplastik sayur.. nak bagi kawan2 dia.. cam balik nak meniaga sayur la plak :p

Abislah dia open table meniaga kat pasar esoknya tue... ntah2 tak sampai rumah, siap tumpang meja org2 asli on the way balik.. ngeeee

Balik dari pasar mlm, kakak sy masak BBQ drummet, tapi versi goreng sajorkk. Memang terbalik ler periukk.... habih laaa diet kita wannnn!! siang tue baru perasan kat bawah apartment tue ada tempat BBQ.. rugi betul. BBQ.. itu antara alasan anak2 buah merengek sambil gentel baju ahkak.. nak ajak pergi lagi. tahun depan.. bolehh? ngeeeee...

Paginya kakak sy buat nasi goreng dua jenis. Lepas mkn nasi goreng satu jenis, tetiba dapat panggilan alam meluru ke bilik kecik, setelkan hajat.. pastue siap berlakon baru nak makan, padahal dah second round! memang habih laaa diet kita wannnn!!

Masa on the way balik, sempat singgah kat Lata Iskandar.. sy & Ishak ajer mandi. Kempunan tak dapat mandi air terjun kat CH. Tangki pundi kencing penuh pon sama.. nggeeeeee merasalah peribahasa sambil menyelam, sambil buang air... hik!



Balik klang.. antar mak mertua, Maghrib, makan, balik & terus fengsannnn....

Ituhari masa study twisted neck, terjumpa lagi 1 cara.. so kesimpulan : twisted neck boleh dibuat dlm 3 cara.



(sumber: carian internet)

6 comments:

Zuria Arshad said...

bestnya tengok baju yang kak zura buat. cantik-cantik. saya sekarang ni ada penyakit malas buat baju sendiri hehehe. anyway, saya rasa orang besau cam saya tak sesuai la nak pakai twisted twisted kat dada ni huhuhu apap pendapat akak?

P/S: terima kasih, dah terima hadiah kak zura. cantik sangat...i like!

azima said...

Zuria..
tq 4 the complement.. :)
lerr.. persal? banyak vitamin M ekk?

utk org badan besau.. mmg kena elak aksesori kat dada & tambah2 plak twisted nie akan ada 'secekak' kain terkumpul kat dada & turun ke bawah.. nanti nampak lagi extra size.

rasa yg blouse satu lagi tue mungkin sesuai..

rimbun said...

wahh.. ahkak nii bergaya ala2 model blouse gitu kat CH..dlm ladang teh lg... hehehe. bestnyer g CH...

azima said...

rimbun..
itulah.. silap x bwa bakul, blh ahkak pose sambil petik daun teh.. motif multipurpose.. pakai ke office blh, santai2 blh.. ke ladang juga blh.. ngeeee

ja_on_seven said...

hi nk tnye..

Desa Anthurium Apartment ni ade lift tak?

azima said...

ja,
lift x der..