Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, February 24, 2010

..cerita di kg..

Assalamualaikum..
Apa kabar semua? Smlm sy dtg keje, duduk kejap.. tak sampai panas kerusi, kakak sy kat kg call. Bg tau anak dia yg study kat IIC, Batu Cave demam & tak leh bangun. Ituhari masa kat CH batuk2 ajer, ingatkan tak der pape... makanya sy & 'kekasih cerah' sy EL lah smlm, pi bawa klinik & bawa balik rumah sy...

Ttg masa cuti ituhari, banyak benda sy nak kongsi.. tapi tak tau cerita dr mana. Ecececece.. cam lah ada yg nak tau cerita kan? :p

... mungkin sy leh pecah kpd 2, balik kg & gi CH.

Masa balik kg masa CNY ituhari, sebelum subuh lagi dah bertolak & subuh kat Sg Buluh, lepas tue exit kat Rawang, isi NGV. Jalan tersekat2, tersangkut2, mostly pasal ada excident..
~biasalah org M'sia memang jakun ngan eksident.. walaupun excident jalan hala sebelah lain! :[

Sib baik la pak polisi suh guna emergency lane.. bagi pecepat sikit jalan. Merasalah lalu emergency lane.. kalau tak makan hati ajer tgk org2 masuk emergency lane time penuh jalan sesak.

Exit kat Taiping Utara & isi lg NGV kat Aulong.. pastue sy merayu-rayu kat 'kekasih cerah' sy nak ke Nagoya Taiping, cari printed jersey.. & ambil berkat sale CNY. Makanya beli lg kain utk 2 helai dress :p
~ahkak nangis... baju made in nagoya sajorrkk!

... tapiiii.. oklah sbb nie utk percubaan buat dress, tersilap tak lah ralat sangat..

Masa sampai kg, kakak sy dah siap siang ikan.. anak buah sy, Wan pi menjala. Memang begitu membahagiakan bila dikelilingi oleh si kembang-si kembang cina :p... Sendat ler perut dengan sepat masak sambal tumis & sepat goreng....



~ utk tatapan kakak tun yg jauh di Mesir ngan pesanan : jaga2 ayaq liur tue.. malu org tgkk eekkke



~ haiii.... tak sempat nak snap, ikan dah kena ratah dulu. cam nie, jangan kata mak mertua lalu kat belakang tak nampak, suami lalu pon buat tak perasan ngeeee...

Petang sikit, gerak gi rumah kakak sy yg sakit tue & borak2 sampai petang. Esoknya ahad pagi, sy pi pekan ahad Sg. Gedong..





~cam biasa.. kena ketuk jugak abah dia. Jam Ben10 utk Idris, kereta Bumblebee utk Ishak. Kereta dia on dr dlm kereta sampai habis bateri... naik pekak abis semua org!



~jambatan lama di Sg. Gedung.. utk park motor & basikal

.. dulu masa baru2 kawen, 'kekasih cerah' sy jadi jakun kejap bila gi pasar nie, makanan & brg2 masak murah sangat katanya. Biasalah kan kampung.. almaklom dia lahir-lahir ajer dok kat pekan, motif kg jawa tue tak kampung kerr?
~ngeee abislah kutuk suami dlm blog... ampunkan temah banggg! ampunn...

Balik rumah, masak.. sy tunjuk skill masal lemak cili api ikan duri. Manakala kakak sy tak nak kalah eksyen ngan pecal... last2 sampai montek perut masing2! Petang plak sy gi rumah abang sy.. borak2 sampai lepas maghrib & balik lepas makan.

Esoknya, isnin pagi.. anak buah sy ajak pi mandi kat Air Hitam, kat Jelai. Sy plak rasa cam malas nak mandi & setakat main2 air ajer.. rasa cam leceh nak salin2 baju, tapi bila sampai tengok semua mandi cam nyesak la jugak tak bawa baju :p



~ sy & kekasih sy. sy memakai twisted neck maxi yg sy beli & maxi nie lah yg kena autopsy.. habis sy cerai2kan utk study cam mana pola twisted neck.. :p



~Idris, Ishak & anak kakak sy..





~suka tgk Ishak dlm pic nie.. bukan main sakan main air & basuh muka..

Balik dari Air Hitam, terus ke Bagan Serai la pulak. Sy, 'kekasih cerah' sy & kakak sy nak buang resdung. Yang keluar tue induk resdung, ulat-ulat resdung. Oleh sebab masa berubat tue guna asap, so induk yg keluar tue dah mati tapi still boleh tengok & kira berapa ekor yg keluar. Sy dapat 33 ekor, kakak sy 34 ekor & 'kekasih cerah' sy dapat 22 ekor. Legaaaa...



~Kedai buang resdung di Bagan Serai

Balik singgah kat Kubu Gajah plak.. pekena mee bandung. Mee bandung nie tak pernah miss kalau balik kg, sejak Idris kecik sampai dah 6 tahun..



Esoknya tue lepas subuh bertolak balik & kakak sy ikut sama.. sbb nak sekali nak ke CH plak...

0 comments: