Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, February 2, 2010

Maxi, nursing dress & korset..

Assalamualaikum...
Apa kabar semua? Pagi tadi.. start kereta tak hidup, ingatkan rosak kat memana. Kat sapa la nak mintak tolong.. semua org dah habis pergi keje, start banyak2 kali mau jugak dia hidup. Lega.. syukur alhamdulillah, mungkin prob kat bateri kot..

Alhamdulillah.. tangan sy pon dah ok. Terima kasih kepada 'kekasih cerah' sy yg sudi urutkan tangan nie mlm tadi. Adat orang terhutang budi, nak kena lah bayar ngan bod* ~ utk yg dah kawen aja yer!
~habih ler kena blacklist! :p

Ok, apa cerita kita hari nie?



Inilah sample utk kelas online maxi. Boleh dijadikan maxi tapi sy pilih utk buat dress, memandangkan coraknya penuh & sesuai pakai ke mana2. Memang bergini pakaian sy kalau ke office, tak berapa formal.. seluar panjang + dress/mini jubah/blouse. Simple!

Jumlah kos bahan2 yg sy keluarkan utk dress ini +- RM 25 sahaja :)



Sila abaikan pemandangan yg bersepah, bersepah bermaksud sy bekerja... ngeeee. Sy olah2 sikit daripada sample kat internet tue... leher tanak seksi sangat & semestinya lengan panjang.



Zoom sikit..



Dress nie juga boleh jadi sbg nursing dress. Ishak dah rasmikan smlm. Semudah ABC.. tarik, keluarkan dan tadaaa.. enen!! kata sy kat Ishak. Ohhh... bagi yg baru di azimaDIYshop, Ishak tue anak sy yg berumur 2 tahun.. dan bukan hsbn sy!
Ish ish ishhh.... korang nih!



Sy buatkan satu tudung ala arian*, guna kain yg sama sy buat utk hiasan di leher baju tue.



Sy dah siap utk pergi kerja!! Memang sy kelihatan agak berisi, sy tak salahkan printed kain yg penuh... sebab mmg sy tengah berisi :p
~ ahkak memilih utk masuk bakul hari nie... tapi warna tue memang membuatkan ahkak kelihatan sedikit ayu.. ngeee dalam dok kata tue!



Ini pulak korset sy.. dah siap & gambar yg siap sy lom snap. Sy minta 'kekasih cerah' sy jadi model.. memandangkan sekarang nie sy punya pinggang ( read : perut) pon sama naik ngan dada..
~ahahhahaha...

... jadi tak ada orang perasan pon kalau dia yg memakai korset tue.. tapi tidakkk katanya!




Nampak tak cara jahit utk masukkan tulang tue? Taknik dia lebih kurang sama lah cara jahit kat tulang pada kaki seluar kita tue...
~aikkk kita? masa bila akhkak pinjam seluar korang? theheee..

2 comments:

Zuria Arshad said...

eee...seronoknya tengok...nak belajar..bile nak wat kelas tete-a-tete nie hehehe

azima said...

Zuria Arshad..
seronok kan kalau bleh buat sendiri?
lagi seronok bila memakai... ngeee
kelas tete-a-tete.. feb nie banyak cuti.. so banyak agenda sendiri. kelas i'allah bulan march k..