Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, May 18, 2011

Untuk tenaga katanya! LOL...

Assalamualaikum...

AVAILABLE lagi yang 2 helai nie, dirty pink & soft purple, saiz M, blingbling, RM 107 termasuk poslaju s'jung.









Hari ahad lepas si Idris demam sampai ke pagi tadi, on & off. Tambahan pulak Isnin lepas ada suntikan BCG kat sekolah dia. Tambahan pulak petang semalam, singgah pasar malam... hujan turun lebat sangat. Masing-masing kuyup kena hujan... si Idris nie sampai nangis sebab hujan lebat sangat, tapi si Ishak pulak gelak suka hati berlari dalam hujan :p

Sy teringat lagi masa Idris kecik-kecik dulu. Masa dia lahir dah berak dalam perut & kecik-kecik dulu selalu dapat flu. Kalau dia demam, suka jadi demam malam. Sy memang akan stay up sepanjang malam monitor panas badan dia.. satu, sebab demam panas nie bahaya. Kedua, sy jenis boleh berjaga malam compare dengan orang rumah sy :p

Masa dia kecik dulu memang menagis kalau diletakkan napkin basah di kepala, so kita nie kena pujukk jugak sampai boleh. Selang sekali lap badan & kaki dengan napkin basah & dia akan nangis... so kita nie pujuk lagi. Tapi alhamdulillah jugak dia jenis tak merap sangat kalau sakit.. sakit-sakit pon still nak main lagi.

Semalam, sambil sy menjahit... sekejap-sekejap betulkan selimut, sekejap-sekejap mengendap nyamuk.. tepuk-tepuk bagi depa tiduq. Bila rasa demam dia dah kurang, sy letak kepala. Orang rumah sy, jenis bangun pagi.. jadi dia pulak take over :p

Sy masih teringat, masa umur Idris dalam 3 tahun rasanya kena campak yang jenis besar-besar. Sy ambil cuti 2 minggu rasanya.. & orang rumah sy ambil cuti selang sehari. Malam sy berjaga, siang sy tergolek :p orang rumah sy take over pulak. Boleh ajer sy pergi kerja gilir-gilir tapi sy tak gamak. Bila campak dia dah kering, ada satu tue sy kopek & masih basah.. dia nangis sakit & sy pulak menangis semahu-mahunya. Rasa ralatlah sangat...

... time anak-anak sakit nie, kalau boleh ganti.. memang kita nak ganti tempat. Itu hebatnya perasaaan bila jadi ibu. MIL sy kata, kalau anak sakit mak-mak nie memang cepat turun berat badan. Berjaga, tak lalu makan, hati tak seronok.

Tapi untuk diri sy, tak boleh apply sangat kot. Berjaga tue ok, tapi makan kena make sure makan... bagi ada tenaga untuk menjaga anak yang sakit. Macam mana nak menjaga anak yang sakit kalau tak makan. Dan semalam, dalam pukul 2 pagi... sy sempat balun satu round. Untuk tenaga katanya! LOL... cas balik tenaga lepas mengendap sekoq nyamuk liaq yang nak ketit anak :p :p







0 comments: