Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, May 11, 2011

.. hari ibu & ayaq jambu.

Assalamualaikum...

Kelmarin Idris kata nak belanja sy & abah dia jambu atau air jambu.. sempena hari ibu, mak pilih la mana-mana jambu atau air jambu.. katanya.Hari sebelumnya dia kata nak beli bunga.. tapi sy kata, bunga tak boleh makan!
~ ahahhaha.. macam tak faham peel maknya tuh!

Tapi bila abah dia kata nak banyak-banyak, dia kata.. dia akan carry forward bekal yang dibawa untuk sekolah pagi ke sekolah petang. Untuk membolehkan dia ada lebih duit saku.

Tak gamaklah abah hang oii... rasa nak menitik ayaq mata! Tapi abah dia melawak ajer sebenarnya... saja nak test, saja nak tengok kelaku.

Semalam, dapat lah merasa ayaq jambu. Rasanya lebih manis & lebih sedap daripada biasa.. anak belanja :p

Tapi sy nie jenis tak alert sangat sambutan hari-hari nie. Kalau tanya sy bila hari ibu, hari bapa pon sy tak tau. Mungkin pasal sy orang kampung, mungkin juga sy rasa perasaan sayang tue harus hadir dari dalam hati, dan disampaikan dengan seikhlas hati jugak. Kalau ia tak melanggar hukum syarak, nak ingat takpa.. tak ingat pon takpa.

No heart feeling.. cuma kalau ingat tue kira bonus. Jangan meminta untuk diberi, biar ia ikhlas dari hati. Macam lawak Jozan, sy ikhlas takat RM 30 ajer, RM 50 dah tak ikhlas.. korek tabung masjid balik untuk balance. Ahahaha...





Lagi baju custom made, kurung aladdin, hitam, saiz XL.... salah seorang peminat blog azimaDIYshop nih!
~ nggeeeee.. ahkak ditimpa perasaan!

Lagi sekali... suka takpa, tak suka pon takpa. Cuma kalau minat tue... dalam hati ada taman lah sekejap! Nggeeee...

0 comments: