Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, April 26, 2011

fitting & biskut 4 segi....

Assalamualaikum..


~ kurung aladdin terbesaq yg sy buat so far. Seperti yang sy bagitahu sebelum nie.. sy bukan nak aim kat saiz orang tue, sy nak highlight bahawa sy respek dengan mereka yg plus size tapi berani berfashion & bermain warna.

Sepatutnya hari nie sy nak bagi baju nie kat owner dia untuk buat fitting... dah dalam kereta baru teringat baju nie tertinggal. Hampeh sungguh... sy ada agenda sendiri sebenarnya, kain warna nie sy beli lebih.


~ elok lepas snap pic, coihhh.... kain melorot jatuh.. kekekeke

Kalau dah buat fitting & baju dah ok, tak ada yang tersilap potong... balance kain tue sy nak buat blouse 2 in 1 kat sy. Balance kain tue sebenarnya tak berapa cukup nak dapatkan shawl seperti labuh yg standard, tapi dek kerana nak pakai utk sendiri.... kira acilah kot nuh? Habuan nak pakai sendiri, yang mana reject tue.. hat tue lah kita ambik pakai huhuhu. Wat to do... nasib nasib :(



Semalam, kami bersembang punya bersembang... ada orang tue dah terlajak dari waktu tidur dia. Masa orang lain makan, dia sibuk main.. dah malam-malam buta, baru cakap lapar. Kaunter makan ditutup pada pukul 9 malam yer anak-anak, lepas daripada tue sebarang masalah tidak akan dilayan.

Tapi dia selalu bilang dia kan kecik lagi... oooiiiiccc, maknanya awak kecik lagi so, awak ingat awak boleh buli sy dengan buat ayat comel macam tue? Awak mengorat saya pon sy takkan termakan dengan ayat-ayat mulut manis awak tue.. tahu?
~ skrip rekaan sahaja :p



Sy buatkan vico & biskut 4 segi ajer. Kelihatan sy kejam sangat kan? takk... dia cukup dengan itu :) Dia layan ajer & dek kerana melihatkan dia beria makan.. sy pon ikut sama rasa lapar :p

Biskut 4 segi tue sejak dari zaman sy kecik lagi, tak boleh lupa style mematahkan biskut tue. Letak di atas tapak tangan & karate.. dan bila melihatkan Ishak membuat cara yang sama, sy terpesona :)

Dibesarkan di kampung & rapat pulak dengan arwah mak, petang-petang hari selalu mengekor dia pergi rumah jiran.. sembang-sembang kosong, mesyuarat tingkap kata orang :p

Dan... adatlah orang kampung, dah namanya tetamu.. kalau tak ada apa sangat, ayaq kopi O & biskut 4 segi nie lah yg paling basic mesti ada dalam rumah. Kemestian kalau tiba-tiba tetamu datang..

... sedap wehh kalau dengaq mak-mak bergosip sambil ralit cicah biskut 4 segi dalam ayaq kopi. Serius sy ok walaupun hanya kopi O dan biskut 4 segi ajer, cukup ok sehingga kekadang tue tuan rumah kena topup pon ada... thehehhe.

Sehingga sekarang sy ok.. ituhari dek kerana teringat kat biskut 4 segi, satu plastik tue sy & anak-anak sekali hadap. LOL....


Teingat lagi.. pergi kedai tok wan lid beli biskut 4 segi, beli yang pakai timbang tue. Cukup syokkk cicah... tambah-tambah lagi kalau musim hujan!

~ kekasih sy kata, biskut 4 segi sekarang, saiznya lebih kecil. Yalah.. mungkin beberapa mm, kalau nak test, kita kena cari cawan lama macam zaman mak-mak dulu guna, cawan cawan arcopal alkorok dulu. Kalau biskut tue celuih...
~ kita ulangkaji yer anak-anak, apa maksud perkataan celuih tue?

.. kalau celuih masuk ke mulut cawan, maknanya betullah biskut 4 segi sekarang dah alami transformasi :p

Biskut 4 segi sepatutnya tak celuih masuk ke mulut cawan, sebab tuelah pelbagai style & gaya kami reka untuk mematahkannya kepada dua.. dan seringkali juga patah hancur kalau karate pada sisi yang salah! LOL..

0 comments: