Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, April 22, 2011

Besaq ~sy nak buat lagu mana bagi celuih.

Assalamualaikum...

Sat ja nooo.. dah jummat balik. Dalam pada dok cekau sana, cekau sini.. terkam sana, terkam sini. Rasa macam tak dan buat apa pon, tapi nak masuk bulan May dah.

Mempunyai anak yg bersekolah, sy menjadi sedikit prihatin... terutama tentang cuti sekolah :p. Ituhari anak buah sy bertanya, cuti sekolah nie acik nak pi mana? Well well well... sy sebenarnya tak merancang untuk meletakkan cuti sekolah = pergi berjalan-jalan menjadi satu kebiasaan. Biaq depa rasa macam biasa ja... macam tak ada apa benda berlaku. Time sekolah kena pi sekolah, time cuti kena pi taska.. makpak hang kena kerja lagipun depa bukannya kerja chop duit. Kikikikik...

... macam tue lah ayat yang arwah mak & kakak sy dok kata kalau nak benda yg demand sikit. Awat hang ingat pak hang kerja chop duit? Tapi ada ka pekerjaan chop duit.. itu yang sy dok tertanya-tanya dulu :p

Lagi satu... rimas rasanya nak jalan ke mana-mana waktu cuti sekolah nie, sana sini orang meremut :p. Tapi, terrrrr plan lah jugak nak pi satu tempat untuk cuti... kerja tunggang tungging pun kalau ada benda untuk reward diri sendiri (& family) pon best jugak nuhhh... jadi, nanti-nanti kita bersemangat lebih lagi. So kiranyanya nie untuk semua, cuti sekolah pon iya, dah lama tak jalan pon iya, sesekali nak reward diri pon iya.

Hari nie sy nak cerita tentang besaq. Ituhari sy terima oder dari orang besaq.. maksudnya sy saiz dia. Sy terkedu gak sebenaqnya.. sebab sy tak tau nak buat lagu mana! Design baju nie bahu mai sekali sambung ngan tangan.. so kita ada kekangan kat situ. Kalau orang tue badan besaq... kain lebaq takat 60 inci saja.. jadi kita nak bubuh kat mana tangan pulak nak bagi celuih?
~ celuih tue muatlah maksudnya...

Sy boleh ja kata.. taktau buat lah kak, tak cukup tanah!

Meahahah... sy melawak ajer nie, sy bukan nak aim kat saiz & kain extra yg nak kena beli tue. Tapi sy respek sebenarnya kalau orang berbadan besaq tapi still nak berfesyen... bagi sy itu berani. Feel comfortable with your body.. adalah salah satu cara untuk naikkan self esteem.

Pakaian boleh mempengaruhi pembawakan diri, misalnya pakai selipar dengan high heel. Dengan memakai selipar mungkin sy berjalan bersepah sikit, ikut dan ajer & sedikit unsur serabai . Dalam kepala dok pikiaq.. janganlah jumpa dengan sapa-sapa yang kenal!

Tapi tapi bila dengan high heel, gaya langkah dah lain.. sekurang-kurangnya yang bersepah tadi terdidik lah sikit, yakin sikit... jalan pon tengok orang sebab dok perasan macam orang dok tengok kita.... nngeeeee. Walaupun pada hakikatnya.. orang dok usya taik mata sesat kita! Kehkehkehh...

kat mana kita tadi?

.. ok, sy respek ngan orang yang berbadan besaq, tapi berani berfesyen & berani bermain dengan warna. Mempunyai tubuh badan yang besaq, tak bermakna tak boleh berfesyen apa pon.. tak cantik. Cantik kalau kena gaya, tapi tak cantik jugak kalau over confident. Yang sedang-sedang dah lah.. kita nak yang manis-manis dipandang mata, yang agak-agak orang tengok & tak toleh tengok sampai 2 kali.

Kerana kalau toleh 2 kali tue maksudnya pon ada 2... cantik sangat atau buruk sangat :p



Sy ambik oder tue & sy buat tue sebagai cabaran. Kalu ituhari oder untuk orang yang kecikk sy salah potong dua kali :p Kali nie untuk orang besaq, nanti kita tengok... sy salah potong berapa kali. Hampa tolong kira... kikikikik.



... tapi ini bukan oder yg sy maksudkan... yg sy maksudkan 3 kali ganda.

Tapi, sy buka nak aim pada besaq. Sy nak try pikiaq tengok, kot mana sy nak buat lagu mana bagi celuih?

0 comments: