Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, March 1, 2011

dah menunjukkan tanda-tanda galak, baru baliaq! Pinang lah,

Assalamualaikum...

Ituhari, ada sorang tue... bajet bagus punya menabur baja. Dia kan anak orang kampung, orang bendang, bila diingat-ingat, cara menabur baja kat bendang...main tabuq cam tue ajer, dia pon apa lagi tabuqqq. Last-last pokok tue sekali melecur daa!

Abislah, ada yang nyawa-nyawa ikan & ada yang kembali ke syurga...
~ ahkak nangiss....

So, back to baja organik ajerlah... tabur dengan pelbagai gaya pon pokok tak panas. Terjah nurseri Sungai Buluh, cari baja tahi ayam & racun untuk bena. Bena nie lagi satu masalah... habis semua pokok. Bunga tahi ayam tue pon dah macam berak kapur, suram ajer keadaanya sebelum nie bukan main galak berbunga..



... kecuali yang ini, dah menunjukkan tanda-tanda galak, baru baliaq! Nggeeee...
~ baliaq tue baligh lah..

Dulu sy perasan, ada satu pokok tumbuh dengan sendiri, rasa sy itu pokok peria. So sy biar & makin lama menjalar ke pokok mulberry.



Dah keluar buah & ini pic semalam...



.... ini pic pagi tadi. Boleh buat apa buah peria nie, sebiji dua ajer pon... takat jamu mata dah ler. Self satisfaction katanya :p



Sy rembat pokok nie dekat tepi jalan nak ke Giant Kamunting. Kalau daripada roundabout kamunting tue ambil pukul 9, sepanjang jalan ada tumbuh pokok nie. Tapi, kalau kakak sy tengok bunga pokok sy, sure dia bantai gelak. Dah jadi terbantut cam tuan dia, kelopak dia kecik-kecik ajer!
~ tapi bunganya ramah okehhhh..



Kat Sungai Buluh ituhari... kami saling cuit mencuit. Sy cuit kekasih sy suruh observe wakaf depa, kot-kot ada idea & tips-tips yang boleh apply nanti. Sy pulak berlakon berminat dengan kagar kayu comel dia.. padahal observe juga macam mana kalau nak buat sendiri. Kekekuikui....

ohh yaa.. wakaf tue berminat ker? Pinang lah, murah ajer tue.. 18K.
~ LOL, sampai reput ahkak mampu nak meminang...

2 comments:

aRniNasiR said...

haha.. amcam sama jer kita, kalau jumpa binaan kayu yang cantik mesti belek2 dan belek.. konon nak tiru la buat sendiri sebab nak beli.. alahai....

azima said...

che arni...

kalau ramai orang macam kita nie.. bankrup kedai nooo.. tak laku :p :p