Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, March 31, 2011

"Breakfast like a king, lunch like a prince, dine like a pauper"

Assalamualaikum...

Ituhari katanya kita nak berazam lah kurangkan nasik, tambah-tambah malam hari... bukan ker

"Breakfast like a king, lunch like a prince, dine like a pauper"
~ jatuh rahang, peribahasa hari nie kita import jauh sikit...

sekali sekala seksa diri, paksa lemak-lemak yang lama tue terbakar, apa salahnya kann? Jadi, hari sebelum tue, punya lah tahaq perut..
~ tahaq nie perkataan yang kita import juga.. tapi nun utara Malaysia ja, tahaq = berlapar.

bila lapaq, kita langgah ayaq.. lapaq ja kita langgah ayaq
~ langgah pon import utara Malaysia jugak, langgah = minum air terus dari bekas air dengan aksi rakus sedikit :p

Masuk petang ajer kita dah mabuk ayaq & fening-fening sekali. Nak telan ubat pon tak boleh.. kita rasa melugai bila tengok ayaq!
~ melugai pon import utara Malaysia jugak, melugai = loya

Pastu tau kita buat apa? Balik rumah... preheat nasik & kari ikan hari sebelumnya tue, kita makan nasik. Setel! Dengan king kemana, prince ke mana & pauper ntah ke mana...

Semalam.. macam tue jugak tapi dek kerana malamnya tue nak bersambal mempelam bagai, kita aci tukaq lah.. lunch jadi pauper & dine kita ejas bagi king. Takpa kot nuhh.. sekali sekala.

On the way balik, kita dah rasa peluh dingin & lemah lutut pulak. Rasa macam tak dan dah tunggu malam nie.. nanti ada yang buat aksi mengkurep kat tengah-tengah jalan.

~ serius ahkak rasa kelakar & insyaallah ingat sampai bila-bila maksud perkataan nie. Masa first time dengar perkataan jawa nie dulu, dengar MIL sebut.. dok ingatkan kurap, rupanya mengkurep tue tertiarap!

Kehkehkehhh... dia dok speaking, ahkak dok tembak makna. Yang mana kena oklah.. hat yang nie tersasar jauh :p

Singgah kat satu tempat nasik lemak nie & beli ayam goreng. Rekah terus dalam kereta... tak dan sampai rumah dah, takut mengkurep tengah-tengah jalan! Nggeeee... makanya lagi sekali, dengan king kemana, prince ke mana & pauper ntah ke mana...



... dengan adanya sambal mempelam semalam, rasanya pauper kat dalam periuk nasik!

0 comments: