Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, March 10, 2011

teruja & tergoda...

Assalamualaikum...

.. hari nie 10 March 2011, hari terakhir untuk diskaun pembayaran saman. Percayalah, kalau.. nie cerita kalau yer, kalau lanjut sampai hujung bulan nie pon still ada senario yang sama. Aci potong jarilah, 31hb masih berkepoi kat kaunter...

... berkepoi macam ulat ta*i, itu penjodoh bilangan yang paling kejam sy rasa!

Tapi perlu adanya satu tarikh 10 March 2011 dan potongan diskaun tue untuk kejan umat-umat mana yang liat membayar saman lalu dengan perasaan sedikit teruja untuk keluar membayar saman. Tapi, sy rasa perkataan diskaun tue agak kelakar diguna, macam satu galakkan.

Sy dah check, sy tak ada saman... kukukikik sy memang dah agak dah. 8 tahun buta-buta dok renew lesen & baru-baru nie ajer pegang stereng balik. Sy masih baru & sy tak berapa eksyen lagi bila di jalan.. untuk masa sekaranglah, tak tahulah nanti-nanti.

Beria-ia lekat sticker P untuk beralasan sy boleh bawa kereta mengeret & perlahan. Ishak buka radio pon sy dah rasa mengganggu, apatah lagi untuk bermultitasking. Traffic light jauh 100m lagi sy dah kelam kabut menggagau cari brake, tak ada kereta kat belakang pon sy gagah bagi jugak signal lagi... buang karan ajerrrr!

Tapi itulah... sy tak tergoda dengan diskaun 50% tue, sy lagi teruja kalau tiada saman :p

Bercakap tentang tergoda & teruja... ituhari sy tergoda untuk membeli mesin jahit tepi industri, kebolehan menjahit tepi dengan effect double curly itu yang sy nak. Sebab sy terfikirkan design-design baju yang lain yang boleh sy apply dengan jahit tepi double curly tuh. Macam biasa, sy akan test buat satu untuk diri sy sendiri untuk lebih tergoda & teruja :p

Tapi sy ingat.. sy nak ubah beralih ke brand mesin jahit yang lain. Sy namakan ia sebagai mencari kelainan.. tapi sayang, sy hilang minat. Sy dah merisik untuk membeli mesin jahit brand yang sama, kedai yang sama.. uncle yang jual mesin jahit tue sungguh pandai menggoda! Dan sy turut teruja...

Sy tinggalkan entry nie tanpa apa-apa pic tapi dengan pesanan sy akan loadkan sample baju tue bila dah siap nanti, ia baju bersekali dengan shawl! Ia sungguh menggoda & sy sungguh teruja...

.. kalau lah, nie cerita kalau yer.... kalau tetiba tak menjadi, sy kena buat macam yang lepas-lepas, kena buat teknik gear reverse. Sediakan RM sikit... beli baju tue sehelai & balik buat bedah siasat. Wat to do....

~ apasal ahkak punya bahasa len macam ajer nie?

3 comments:

Adilla Harun said...

Pasal saman tu, dengar ni ari ni sesak balik. Tak taulah kenapa begitu. Extend dgn tak, sama aje. Last minute juga yang 'thrill'.

Leceh sebenarnya dengar cerita saman yang tak ditandatangan nih!. Saudara dekat saya mengeluh dah 2X kena. Memula beribu. Kali ke 2 beratus. Antara percaya dan tak, dia bayor jelah.

azima said...

adilla..

nie mesti saman berekor nie... kala travel banyak sah2 tak dapat recall, sana sini pergi... tapi itulah, kalau saman ber K tue kalau compare duit tue buat beli kain... uiii, penuh almari.. sayanggg.

Adilla Harun said...

Adik saya yang kena tu selamba aje. Kalau saya memang sayang duit banyak tue. Meleleh air liur saya dibuatnya!.

Yang saman tu hak kereta Waja dulu. Beberapa tahun sudah punya cerita. Sebab tu dia heran. Nak buat macam mana. Untuk saya cuma rasa percaya dan tidak aje.

Dia tak nak panjang cite korek-korek benar ke tak. Bayo je le.