Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Wednesday, March 23, 2011

Jahit situ sana sini...

Assalamualaikum...

Last week birthday FIL & MIL, depa punya birthday dekat2... masing-masing dah 58 & 57 Dah tahun nie.
~ kalau arwah mak masih ada.. dah berapa usia dia?



Pic nie masa birthday FIL, buat makan2 sikit kat rumah sy. Sy perap ayam ajer yang tau... so BBQ chicken wing lah kami malam tue.



Ini Shasha sy..


~ kenalkan juga.. yang kiri tue Gina.

... dapat diskaun RM 50.00 sy beli cash, diskaun lagi RM 85.00 sebab masa hantar dia dah kemikkan Shasha sy...



geram jugak, apa pasal dia tak hantuk kemik abis body Shasha sy tue? Asal boleh jalan sudah laa... boleh dapat diskaun banyaak sikit!

Boleh lah sy menjahit tudung double curly lepas nie & juga testing dress sekali selendang tue lepas nie... harap-harap. Tapi apa buat aiihhh, rasa cam nak terpacol...
~ terpacol tue bahasa banjar.. kakak sy suka guna perkataan nie, terpacol tue terbit /terkeluar..

nak terpacol jantung sy bila tetiba tercabut benang. Sungguh susah cara nak letak benang... last-last si Gina tue jugak yang sy guna.
~ maaf Shasha, berikan abang sedikit masa :p

Rabu malam, family abang sy datang singgah nak hantar anak buah sy kat KLIA. Balik Mesir balik.. balik pon tiket di sponsor & wang saku RM 500.00 Makanya, semalam sy ambil cutilah sehari... paginya sambil masak, sambil menjahit baju untuk sy kirim bawa balik untuk kakak sy.


~ cermai mekah.. abang sy bawa.

Anak buah sy pellik tgk sy masak, acikmasak cepat sangat katanya... lauk yang sempoi-sempoi boleh lah cepat, tapi kalau belajar buat cepat-cepat... cam mana acik nak buat kerja part time menjahit semua?

Petang baru bertolak kat KLIA.


~ teka, mana satu ahkak? :p

Tak pernah dibuat dek orang menjahit kat KLIA kan? Tapi ahkak buat dikkk....



... pedulik aper, sembat ajer leher buat tak tau. Jahit situ sana sini... sedang orang lain ke sana sini bersesak-sesak... ahkak pulun menyiapkan jahitan, dapat jugak RM 180.00

0 comments: