Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, October 7, 2010

Tak dapatlah nampaknya, jika..

Assalamualaikum...

Tak dapatlah nampaknya, jika..

1. Tak dapatlah nampaknya, jika.. anda teringin pakai baju tido seksi cam contoh baju utk kelas online FOC tue dlm masa terdekat nie, kelas online tue tangguh kejap dulu. Kelas jahitan pon KIV jugak.. sbb mesin jahit sy masih lagi meragam, kedai cina yg sy suka hantar utk servis mesin jahit tue ntah kat mana pindahnya. Sabtu nanti baru sy nak pergi jejak..

2. Tak dapatlah nampaknya, jika.. anda ingin lihat projek2 jahitan sy yg terbaru, sbb sy dok tengah gila benda lain. Sabtu nie pon akan bermula Pesta Bunga Shah Alam 2010..



... sy nak pi sini nak cari tumbuhan akuatik. Jom pi sana ramai2! Dalam kepala sy dok imagine tengah dok ralit belek pokok bunga tiba2 terlanggar bumper, kalih muka memasing tersenyum simpul..
~ nasib baik ahkak dok tutup pic wajah misteri nusantara ahkak kat blog.. kalau tidak abislah orang kenai! Meahahaha... macam ada org kenai! Bajet memanjang tinggi :p

.. sy nak berkebun & siapkan sikit lagi bed rise garden.


~ kesian kan kat pokok bawang & pegaga sy nie... main tanam dlm bekas telur, recycle item ajer. Itu sebab bed rise itu urgent untuk disiapkan. Tapi nie salah satu tips kalau nak semai apa2 biji benih.. dah tumbuh pokok, gunting2 ajer & tanam sekali dengan bekas telur tue... cool ehh?

Kekasih sy juga ada list nak buat benda lain2, kerja2 simen & kerja2 kayu. Apa kait mengaitnya dengan sy? Aiii.. kan sy ambil peranan tenaga buruh dari indon.. tukang angkat kayu nya dan juga batu batanya.
~ tapi tak selalu pon, selalunya jadik mandor saja nnggeee..


~ projek semalam, ini utk cucuk buat boarder untuk bed rise garden... masukkan simen dlm gelung PVC yg telah dibelah.


~ tunggu semalaman & nanti buka utk jemurkan.

3. Tak dapatlah nampaknya, jika.. anda nak tengok projek2 jahitan, yang ada pon masa raya ituhari.. tapi itupon hanya projek biasa2 sajork. Ada projek masuk kategori air digenggam tak tiris & ada juga yg masuk kategori salah bikin!



~ day curtain itu termasuk dlm kategori air digenggam tak tiris sbb ia ialah lansir yg sy letak pada kepala katil masa kawen dulu. Usia dah 7 tahun yer tue... lagi satu recycle item!

~ night curtain masuk kategori salah bikin! Tengoklah pada eyelet nya. Ekekekek.. inilah kes kalau main pakai buat, aci ikut dan & tak berguru. Lubang eyelet tue satu starting utara penghabisnya selatan :p

Jadi, tak dapatlah nampaknya ekk..

2 comments:

Azurina Indah said...

Zura,

Hari tu mesin jahit singer sy problem, sy call je apek ni, dia dtg umah, repair kat rumah. dia kat klang je, try le call dia..

Eddie - 0162718266

azima said...

che rina..
oiccc kat klang ekk, petang nenti sy nak try cari kedai uncle singer tue.. kalau x jumpa kedai tue sy call eddie nie.. thanks yer :)