Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, October 18, 2010

Hari nie 18hb dah.. tapi belum meletop2 lagi.

Assalamualaikum...

Adik sy yg kawin bulan 12 tahun lepas, wife dia mengandung sulung & due 13hb.. hari ni dah 18hb, blom meletop jugak lagi. Tak sabar nak tau lelaki ker perempuan... sy teka2 cam perempuan :p
~ ewah cam dia yg mendandung yer tak.. main pakai2 teka jer.

Kalau gegirl, senang lah sy nak hias anak orang tuh :p tumpang lah kan.. kongsi2. Pagi tadi call adik sy tak dapat, ingatkan dah masuk labour room. Call kakak sy, katanya adik sy kena kerja & dia cerita adik ipar sy tue ngan mak dia dok menari poco-poco, ahahaha. Bagi cepat bersalin katanya..

Teringat masa mengandungkan Ishak dulu, due dia 27 dec, sebelum due date tue sy dah ke sana kemari masuk hosp check sana sini sbb 'mumammad nur' nie dok berpusing lagi dalam perut, unstable lay.
~ muhammad nur panggilan utk baby dlm perut, kalau lelaki namakan muhammad bla bla, kalau perempuan nur bla bla..

Memandangkan kami decide nak 2 org anak, so mengandungkan ishak.. just bahagia2kan diri takmau tekanan2.. lajak due date pon tak der hal, lagi lama dalam perut lagi bahagia, kami boleh lagi berkongsi :)

Tapi, pernah dengar orang kata.. anak yg lajak due date nie bijak2. I'allah & alhamdulillah.



Pic nie masa singgah makan, ishak sorang pasal masa tue idris tidur rumah wawan dia & itu first time idris tidur terasing ngan kami. Bangun subuh, sy dah gesa kekasih sy gi ambil idris.. hihiihihi.

Itupon bagi izin bersyarat.. masa kecik lagi nie boleh bagi kelonggaran kot. Besar2 esok sy tak berapa gemar.. sy takut nanti kata nak pi tiduq rumah wawan/kengkawan.. tau2nya menyimpang ke mana hala. Uiiii sy tak berkenan peel tuh!

Sabtu & ahad lepas.. sy belajar benda baru. Sy belajar bertukang! Sy buat pasu bunga daripada kayu.. sy gergaji & sy memakunya sendiri!

Ingatkan mudah.. ekkeke blom siap satu, dah sakit pinggang & letih. Rasaaiiinnn..


~ ini WIP bed rise gerden sy.. banyak lagi nak kena buat nie.

2 comments:

Mila@Rimbun said...

ingatkan tuan tanah ni yg tgh tunggu masa nak meletop td.. heran jugak tuh..

azima said...

che rimbun...

:p angin tak der apa pon tak der tetiba meletop jer ekkk.. saspen :p