Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, October 11, 2010

10.10.10 ...

Assalamualaikum..

Sabtu, sy pi hantar dah baby sy (read: mesin jahit sy) tatau la berapa kena caj. Lepas tue pergi Shah Alam tengok pesta bunga tue. Dari rumah sy dah set dlm kepala no more pokok bunya, enuff! Sy nak aim pokok air saja.. tapi agak mendukacitakan. Pokok akuatik... nan ado, sedih sungguh.


~ baja utk orket yg malas berbunga

Tapi sy sambar jugak satu pokok delima, minyak neem keluaran B'green yang nie khasiat dia untuk menghapuskan serangan bena putih pada pokok dan beli satu peket peatgrow utk membaikpulih tanah.


~peatgrow jenis kasar2.. 1 pack 18 kilo rm 18.

Dok tengok orang usung pokok cili padi.. cilinya banyaaaaakkkkkkk sungguhhhh. Satu pokok tue tak nampak lain, semuaaa merah dengan cili masak sajaaa!
~ boleh emejin mana banyaknya cili tue based on spelling tuh :p


~ buat perangai.. Ishak tanak balik nak main air pancut.


~ yang Idris nak beli pokok manggis.. aduhaii ingat pokok manggis tue cam pokok kangkung??


~ suruh beli, uiii sapa nak bela tue?

cam nak bersuara cakap nak beli.. hoohohho. Tapi segan, pokok cili yg ada pon cam nyawa2 ikan sajork. Teringin jugak beli pokok bunga kecik2, tapi warnanya cantik sangat. Tapi bila teringat pokok bunga pukul 10 tue pon lom tahu mana nak tanam.... so lupakan ajerlah.

Malamnya stenby api, bakar ayam buat BBQ lagik. Nie yg ketiga sejak lepas raya ituhari.. main asap sungguh :p.. raya posa 6 katanya.

Ahad pagi, bertolak pergi Felda Serting Hilir 6.. mmg tatau sangat jalan & berserabut, sesat sana sini... nggeee.
~ kekekeee lihat la co-pilotnya sapaaa, kalau tak ahhkakk!

BAlik pon sesat gak lagikkk!

On the way balik, sampai kat area Hicom ada satu nursery, sy bagi hint2 kat pilot.. dengan mesej yang membawa maksud, singgah cari pokok air2 pon cantekk jugek. Tapi dia buat derkk, nak balik tgh F1 katanya!

Sy sebagai co-pilot yg bertauliah, takkan dengaq saja. Bagilah hujah2.. kalau balik tengok pon dah tak dan, F1 dah start 1 jam lepas. Lagi satu, download sajalah F1 tue kat internet.. macam tak biasa...

.. tapi bila pilot bagi signal masuk.. co-pilot tue suker sampai menjerit. Idris yg tangah suap kacang kuda masuk mulut pon tergejut sama.. ekekke sian dia. Beli lah pokok apa ntah nama, pasu & tanah.

Balik siram pokok jap, anak2 tido & mlm siap2 jalan rumah jiran plak. Jalan raya walaupun syawal dah habis. Tengah makan2 sambil tengok siaran langsung majlis perkahwinan angkasawan negara. Macam2 dialog keluar..

~dengar kata akad nikah kul 10.10 pg tadi gak..

~berapa kali akad baru lepas? 10 kali? kekkee

~awat depa tak bersanding kul 10.10 mlm?

~kalau tunggu kul 10 mlm.. depa bersanding berdua jerk la, org lain nak balik tidoq

..... balik rumah pon sambung tengok lagi.

~ awat tak pakai baju masa pi bulan masa potong kek tue? kekekeke

~ wife dia tue sengih sampai habis.. cam over plak.

~ dia tak tau lagi tue.. malam nie dia kena belasah 10 round!!

~ gulpp!

2 comments:

Mila@Rimbun said...

amboi amboi... kena belasah 10 round tuhh dapat dr pengalaman lepas2 ker ahak!

azima said...

che mila..
:p tak der lah.. dek kerana 10 tue lah keluar ayat gila2.. nnggeee