Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Monday, October 25, 2010

Alhamdulillah.. sy sudah melahirkan.



Assalamualaikum...

Alhamdulillah.. sy sudah melahirkan.

Ecececcece.. org lain yg beranak, org lain yg pukul canang kata melahirkan. Kalau orang nie kan.. cepat ajer mengandung & beranak. Sat2 dengaq orang tue beranak.. sat2 dengaq orang nie beranak. Kita nie dok heran... laaaa, bila masa depa mengandung? laaaa.. bila masa depa buat anak? Kalau kita yg mengandung.. uii rasa lambatnya rasa.

23 Oct 2010 12.04pm 2.90kg Boy Ahmad Darwish Zikry... tak payah nak scan2, hidung tue sebijik arwah opah dia. Anak rambut yg penuh sampai kat dahi tue ikut mak dia... abah dia ikut tang mana? Deyyy tang mana lagi, tang jantinanya lah! Ekekekee... tadi katanya bawak pi hosp, kuning & ambik darah.

Abah dia dok mengacom kat sy..
~ mengacom nie mengadu lah maknanya...

.. dok mengacom katanya mak mertua dia tue, dah la bagi si darwish nie pakai baju & bedung pulak tue, berpeluh2.. ekon tak pasang, kipas tak pasang, darwish kan lahir lewat dri due date... panas sampai mengelupas kulit!

Punggahhh.. kalau ikutkan hati sy nak ajer gelak golek2 kat bawah meja nie.. tue baru betui bapak yang caring! Mak mertua bungkus anak dia kan... hangat hati lah nih!

Tak der maknanyaaa... normal la tue, baby baru lahir akan bersalin kulit baru, tak kira lah bersalin sebelum, semasa ataupun selepas due date. Kayuh la pelan pelan naaa, belajaq la siki2.. dah hampa pandai buat anak, so pandai2 lah hampa bela anak. Meahahahhaa...

... mak mertua dia pencen nurse, tumpang2 lah ilmu daripada mak mertua tue. Jangan ditanya kami yg kakak2 nie sangat.. pantang pon ikut suka & mana dan saja. Ngggeee.... fecah rahsia!

2 comments:

Mila@Rimbun said...

tahniah dapat anak sedara baru... apa tuh hadiah untuk anak sedara baru eks.. tapi sohih lah angan2 nak wat skirt kee.. sundress ke hancus berkecai kan hihihi

azima said...

che mila..
tq tq.. tue lah pasal, nak kena aim anak org len lah gamaknya nih :p