Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Thursday, January 13, 2011

.. perfect is boring :p

Assalamualaikum...

.. sy tengah tungguh pukul 1, excited sangat nie.

~ tetiba masuk status orang kat YM, bagaikan diri tapak sulaiman.. kesiannn sangat, tapi nak gelak boleh? Hakhakhak.. kekasih sy kata, dah kena buat lauk kot. Gamaknyalah kan... ikan semua dah mahal :p

Kat mana kita tadi? Ok, pukul 1 nanti sy nak memanikkan sikit kurung butterfly yang sy cerita ituhari. Baju tue dah siap, tinggal kain nak jahit pinggang jer lagi. Bila sy kata nak pakai baju tue masa orientasi sekolah Idris ituhari, ada orang kata pakai pi kenduri dah laa..

... :p tak masuk majlis lah tue & nanti orang gerun tengok tangan :p

Dah siap manik lebih kurang nanti baru sy tunjuk pic keh. Nak jahit manik atau benda yang kena pedo nie sy suka bawa ke office, sy lebih tekun.

Kalau jahit mata lalat kat leher misalnya, buat kat office.. sejam waktu lunch & sejam sebelum balik dapat satu leher. Kalau buat kat rumah, hai berkurun.

Lagi-lagi kalau jahit manik, kalau kat rumah.. ada orang yang suka sangat 'tolong'. Dia akan tolong ambil manik sebiji & bagi kat sy.. cer congak, bila tahun nak siapnya tue?

Untuk baju nie badannya agak kecil, sy tersilap perkiraan.. badan baju nie sepatutnya kena extra besar, sy cadang nak tolak baju nie kat sape-sape. Untuk sy, sy nak buat yang lain. Kaki nie pon dah gatal nak beli kain lagi.. padahal baju org tempah ada lagi yang tak berjahit :p

Tapi nak jahit manik patern apa yer? Yang pasti, patern mesti manik sahaja... sy tak berapa gemar labuci yang manja & leceh bila nak basuh. Patern mesti santai, tak perlu lukis bagai & lagi random, lagi sy suka.. perfect is boring :p
~itu sebab sy tak boleh cari makan dengan menjahit manik! LOL

0 comments: