Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Friday, January 21, 2011

.. kurung butterfly

Asaalamualaikum...



Nie percubaab sy buat kurung butterfly, tapi yang nie ada silap sebenarnya... sepatutnya badan lebih besar. Sy ingat nak buat lain nanti... baju nie sy nak bagi kat kakak sy.



Sy tengah jahit manik sikit di bawah baju... tapi jahit manik atas kain jersey nie leceh banyak. Nak iron interfacing nipis, sy takut nanti nampak kejung. Apa pon nanti sy nak cuba juga dengan interfacing yang nipis sekali.



Patern baju nie super besar tapi kecik besar boleh pakai sebab kain jersey/lycra nie kain yang jatuh. Eloknya buat kain plain ajer, kemudian letak manik sikit-sikit dah cukup... less is more :p Untuk kain baju nie sy buat kain duyung & leher baju bulat. Hujung tangan baju nie kalau diletak getah, jadilah macam orang dok panggil tangan aladdin tue. Baju nie boleh juga buat versi jubah. Ada yang berminat dengan patern baju macam nie?


~ pose cekak pinggang.. tak boleh tinggal nnggeee...

** ta, kalau hang nak baju nie... aku kira kain & manik dah ler, cecepat sebelum aku tukar fikiran LOL

5 comments:

Anonymous said...

acik,mcm model la,he2 model muslimah..

azima said...

kakak..

puji macam nie, kembang semacam.. boleh terbalik la periuk nasik malam nie.. dah la cadangnya nak buat masak lemak pucuk paku & sambal belacan.. hehehe lapaq dah nie cerita pasal makan :p

Yana Surya said...

Wahh.. suka sgt baju ni. cantekkk...

azima said...

che yana...

mekasihh.. sib baik kain jersey, boleh lah mengembang sikit seinci dua :P

Iqa said...

Cantek :) walaupun nampak besar, tapi suit u :) * actually lama dah cari bju yang tangan kembang macam ni ^^,v