Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Cari..

Loading...

~Sticky:

~Gunakan Cari.. di atas untuk memudahkan carian..

~ Akaun masih aktif, sy masih jual nota.... cuma lama x login blog... lupa password! LOL

~ Jika x dapat view pic tutorial.. sila ke fb sy Azura Jaafar Tailor Lycra



Tuesday, January 11, 2011

~ assalamualaikum paklong

Assalamualaikum...

Hari nie.. dah lebih seminggu pon still ada murid darjah 1 yang menangis tanak pi sekolah tau. Sy sebagai emak, ingin merayu kat cikgu-cikgu di luar sana, yang mengajar murid darjah 1 khususnya...

....tolong tackle minat murid-murid untuk ke sekolah dulu, bagi masa untuk mereka membiasakan keadaan.

Dengan suara mengalahkan petir.. tegas? berdedikasi? Sy tepuk tangan dan kaki.. syabas!

Tapi bagi murid yang hanya 7 tahun... what do you expect?
~ wahh ahkak speaking secoet!

Hari ketiga, sy nampak dia nangis di sebalik abah dia, taknak masuk kelas. Kawan-kawan lain setaska dia semua terpisah di kelas lain, dalam kelas dia tak ada kawan. Bila melihat cikgu keluar masuk bersilih ganti tue buat dia panic. Cikgu masuk pum pang pum pang bercakap kemudian keluar.. dia jadi blur. Pum pang pum pang... guna pulak bahasa inggeris, lagi membuatkan dia takut. Sy jatuh kesian, cuba pujuk.. nak ibu katanya. Terpaksa lah call sedara mana-mana tolong bawakkan ibunya pulak ke sekolah.

Sy bukan nak aim kat cara cikgu mengajar, tegas, dedikasi, sangat berkarisma. Tapi untuk permulaan... pelan-pelan kayuh dulu. Budak-budak tue nak keluar pergi toilet pon cikgu tak benarkan, katanya nanti merewang di kaki lima... padahal budak tue toilet kat mana pon penjaga dok pimpin bawak tunjuk, tak tau tang mana!
~memang sy hurut dada...

... serius benda nie mengundang kemarahan sy. Masa tengah panas esoknya sy suruh Idris bilang cikgu mana satu. Masa tengah ok, sy dah set dalam kepala... jangan bagi aku dengar benda nie untuk kali kedua. Memang silap banyak..


sekali membuak sampai pening kepala.. susahlah cucu cicit tun teja nie! ubah tajuk lain lah!

.......................

Apa cer sekarang? AJL? .... sy terlepas, sy melayan mata.. mabuk ubat selsema tue. Kes rogol amah? Apa barang amah... sungguh tak bercitarasa! LOL

Kes dera anak 3 tahun dengan 73 kesan lebam? .. nie kalau sy cer, nanti sy mencarut... baik tak payah. Cerita pasal angkasawan yang bunting pelamin, sharp shooter sungguh nooo... :p stok terbaikk darpada angkasa tau katanya..
~ tahniah jugak untuk teman sy.. setelah berhempas pulas bertahun-tahun, akhirnya bunting jugak ko yer aiza :p alhamdulillah...

So apa nak cerita hari nie? Malas nak cerita.. mouse nie prob la pulak, leceh.


... untuk tatapan sedara & seteru di mana jua berada,
~wahh seteru katanya.

.. nie video ishak tengah berlatih, masa dalam kereta tunggu paklong masa kenduri akikah zikry ituhari. Berlatih bagai nak rak.. nampak paklong, menyorok belakang abah dia, malu :p

video

...... lagi pic kaftan untuk sewing party ituhari.....

4 comments:

ank pak long=). said...

waaalikummussalam ishak,hihihi...acik2,nnti msuk kan yg idris nye plak,hihi..

azima said...

kakak tunn :)

nanti acik masukkan ishak lipat seluar & baju.. idris dia tak berapa nak dah la, bila aim camera kat dia dah start malu :p

ank pak long said...

okeh,sye setia mnunggu('',)idris dh bsaq dh,segan dok depan cmera,he2..

azima said...

kakak tun,

itulah dia, pemalu. macam _____ dia jugak :p ~ sila isi tempat kosong nngggeee...